Membri ai ALDE adopta o rezolutie in care ii cer lui Tariceanu sa rupa alianta cu Ponta: Un mariaj nefiresc

Sambata, 21 Septembrie 2019, ora 10:07
10551 citiri
Membri ai ALDE adopta o rezolutie in care ii cer lui Tariceanu sa rupa alianta cu Ponta: Un mariaj nefiresc
Foto: Arhiva Ziare.com

ALDE Brasov, filiala condusa de catre Daniel Zamfir, a adoptat vineri o rezolutie prin care ii solicita lui Calin Popescu Tariceanu sa renunte la alianta cu Pro Romania. Organizatia ii reproseaza liderului ALDE ca "avionul in care a urcat a fost deturnat".

"Domnule presedinte, Biroul Politic ALDE Brasov, intrunit astazi, respinge compromisul cu cei ce conduc PRO Romania, din pricina discordantelor majore de politici. Va cerem sa denuntati de indata intelegerea cu Victor Ponta si sa renuntati la aceasta alianta otravita care ingroapa partidul nostru", se arata in documentul obtinut de Mediafax.

Membrii ALDE care semneaza rezolutia ii amintesc lui Tariceanu de un alt astfel de document pe care l-au inaintat dupa esecul de la alegerile europarlamentare. Atunci insa era o rezolutie de sustinere, in care ii spuneau sa nu renunte la lupta si sa se bata pentru prima functie in stat.

Ei ii amintesc si ca l-au urmat din PNL, pentru ca au avut incredere in el, dar deciziile pe care le-a luat in ultimul timp, mai ales fara a-i consulta, i-au facut sa isi puna intrebari.

"Multi dintre noi, care am venit in ALDE, in ultimii ani, suntem vechi liberali, dezamagiti de politica incoerenta a celor care au preluat fraiele vechiului PNL, si l-au predat fostului PDL si oamenilor lui Basescu. Lupi in blana de oaie. Adica celor care, in urma cu exact zece ani, taiau pensiile si salariile romanilor, cu 25%. Palma pe care a dat-o PDL-ul romanilor, a dat-o ulterior si oamenilor cu credinta si radacini liberale.

Unii liberali incomozi am fost indepartati, iar altii, care am fost dezamagiti, am plecat. Ne-a ramas insa activa fibra liberala. Multi dintre noi ne-am regasit in ALDE. Am considerat atunci ca ne vom regrupa si ca vom cladi din nou, pentru a nu ne pierde identitatea. Am venit multi, pentru ca am avut incredere, domnule presedinte.

(...) Noi, de aici, din tara, am privit nedumiriti deciziile conducerii centrale, de a retrage partidul de la guvernare. Dar le-am inteles. Era poate necesar ca partidul sa se regrupeze, pentru un alt razboi. Am acceptat, deci, sa parasim guvernarea, sa renuntam la cea de-a doua functie in stat, sa retragem ministri si secretari de stat din functii. Aparent, un act de onoare, de altfel.

Dar am renuntat pana si la ideea de a desemna un candidat propriu la prezidentiale. Acest lucru e nefiresc. Noi tocmai v-am acordat toata increderea, domnule presedinte. Si e la fel de nefiresc ca, peste noapte, noua ordine de zi sa fie scrisa in agenda de domnul Ponta", se mai arata in rezolutie.

Semnatarii documentului mai spun, dupa aproape trei ani in care au guvernat alaturi de PSD, ca refuza sa-si abandoneze "crezul liberal, si spiritul liberal, si principiile care ne-au tinut anii acestia".

"Nu sta in fibra noastra si nu acceptam sa ne pierdem identitatea. Stim ca politica e arta compromisului, dar prin infiltrarea lui Ponta si Tudose, compromisul da pe dinafara si inabuse credinta liberala. Increderea noastra se prabuseste, domnule presedinte.

Dupa ce lupul a imbracat blana de oaie si a inghitit, rand pe rand, spiritul liberal, a venit randul de a imbraca noi insine camasi cu epoleti? Nu va lasati amagit. Avionul in care ati urcat a fost deturnat. Nu ne cereti sa urcam in avion cu un pirat deghizat in copilot iscusit. Daca mai sunteti pilot si comandant, ganditi-va la pasageri. Daca mai sunteti lider, ganditi-va la tara asta si la oamenii ei", spun membrii ALDE Brasov.

Ei il numesc pe Ponta "exponent al statului paralel" si spun ca alianta cu el este "un mariaj nefiresc".

"Domnule presedinte, Biroul Politic ALDE Brasov, intrunit astazi, respinge compromisul cu cei ce conduc PRO Romania, din pricina discordantelor majore de politici. Va cerem sa denuntati de indata intelegerea cu Victor Ponta si sa renuntati la aceasta alianta otravita care ingroapa partidul nostru", se incheie textul rezolutiei.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#ALDE Brasov Daniel Zamfir alianta Ponta, #rezolutie Tariceanu alianta Ponta ALDE , #Calin Popescu Tariceanu