Disidentii din ALDE ar putea infiinta un nou partid

Duminica, 22 Septembrie 2019, ora 12:11
5732 citiri
Disidentii din ALDE ar putea infiinta un nou partid

Lucrurile in ALDE raman tulburi, cu partidul scos de la guvernare, dar cu membri vrand in continuare sa ii stea alaturi Vioricai Dancila. Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Ciprian Lucian Rosca, membru ALDE, sustine chiar ca disidentii din partid ar putea infiinta o noua formatiune politica.

"Daca nu va fi congres, atunci ramane varianta unei noi platforme politice, alaturi de cei care gandim altfel in ALDE. Am mai vorbit cu alte doua-trei persoane din partid despre acest lucru. Cea mai potrivita persoana pentru a conduce noua formatiune este senatorul Daniel Zamfir. Are notorietate si a luptat constant impotriva abuzurilor", a spus Ciprian Lucian Rosca.

El a adaugat ca "ar fi loc pentru un nou partid politic in Romania".

Rosca a precizat ca in prezent nu asistam la o alianta intre ALDE si Pro Romania, ci ALDE se va topi in Pro Romania.

"Ideea cu noul partid este impartasita de mine si de alte cateva persoane din ALDE. Urmatoarele doua saptamani sunt extrem de importante. Se depune si motiunea de cenzura, iar undeva pana pe 10 octombrie lucrurile se vor aseza pe un fagas", a mai precizat Cprian Lucian Rosca.

In urma cu o saptamana, vicepresedintele ALDE Iasi, Ciprian Lucian Rosca i-a cerut demisia lui Varujan Vosganian de la sefia ALDE Iasi, acuzandu-l ca a divizat filiala si ca este responsabil pentru rezultatele slabe ale organizatiei la ultimele alegeri.

Vicepresedintele ALDE Iasi l-a acuzat pe Vosganian ca dupa ce in 2015 a intrat in partid a excelat intr-o singura directie vizibila, aceea a aplicarii cunoscutului dicton "divide et impera".

Ciprian Lucian Rosca e declarat ca si-a depus demisia din functia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii, dar ca aceasta nu i-a fost inca aprobata.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...