Judecatorii anuleaza cererea prin care ALDE chema in judecata compania Facebook

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 14:16
3774 citiri
Judecatorii anuleaza cererea prin care ALDE chema in judecata compania Facebook
Foto: facebook/ ALDE - Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor Sibiu

Judecatoria Sibiu a anulat, miercuri, cererea de chemare in judecata formulata de ALDE (Alianta Liberalilor si Democratilor) impotriva companiei Facebook, cu sediul in SUA.

E vorba despre procesul in care formatiunea politica acuza compania americana ca blocheaza contul filialei Sibiu si ar aduce astfel prejudicii in promovarea pe reteaua sociala a mesajelor candidatului la alegerile prezidentuale pe care il sustiune, Mircea Diaconu. ALDE Sibiu a cerut daune morale in valoare de... 10 lei.

Decizia este cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare, potrivit minutei instantei.

Procesul

"Organizatia ALDE Sibiu, prin presedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astazi la Judecatoria Sibiu o cerere de chemare in judecata a Facebook cu sediul in Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficiala de Facebook a fost blocata de Facebook.

Desi s-au cerut lamuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, acestia nu au raspuns solicitarilor", se arata intr-un comunicat ALDE Sibiu, postat la sfarsitul lunii noiembrie pe pagina de Facebook a organizatiei.

Liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, acuza Facebook de ingradirea dreptului la libera exprimare.

"Se pare ca banii nostri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le platim acestora. Dar dreptul nostru la libera exprimare, nu!", sustinea Tocaciu.

In solicitarea catre judecatorie, ALDE Sibiu a aratat ca "blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizatiei si campaniei electorale pe judetul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu".

"Vrem sa tragem un semnal de alarma prin aceasta cauza in instanta care poate deveni un exemplu pentru altii.

Corporatii ca Facebook nu pot dicta rezultatul alegerilor in Romania asa cum au facut in SUA, unde au oferit informatii confidentiale unor firme afiliate politic. Procesele contra lor de acolo ne-au aratat ca Facebook nu joaca cinstit. Nu trebuie tolerat nicio imixtiune in procesul electoral!", a subliniat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, presedintele ALDE Sibiu.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#ALDE Facebook, #proces ALDE Facebook , #stiri ALDE