Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă după ce și-a ucis o colegă pe platourile de filmare. Ce pedeapsă riscă actorul

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 18:55
5589 citiri
Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă după ce și-a ucis o colegă pe platourile de filmare. Ce pedeapsă riscă actorul
Actorul Alec Baldwin are 64 de ani FOTO captură YouTube

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudenţă după ce a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe un platou de filmare, atunci când a tras cu o armă de recuzită, a anunțat joi, 19 ianuarie, BBC.

Baldwin repeta o scenă pentru filmul western ”Rust” când a folosit pistolul, la o fermă de lângă Sante Fe, New Mexico, în octombrie 2021.

Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, va fi, de asemenea, acuzată de omor involuntar.

Niciunul nu a comentat acuzaţiile.

Procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunţat că acuzaţiile vor fi depuse împotriva celor doi până la sfârşitul lunii.

”Actorul şi producătorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzaţi fiecare de omor prin imprudenţă. După o analiză amănunţită a dovezilor, am stabilit că există suficiente”, se arată în declarație.

Cei doi riscă până la 18 luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari (4.040 de lire sterline) dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Procurorii au transmis că vor fi judecaţi de un juriu.

După împuşcătură, Baldwin a spus că arma a tras greşit. El a adăugat că nu a apăsat pe trăgaci şi că nu ştia că este încărcată.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu ştiu cum a ajuns acel glonţ în acea armă. Nu ştiu”, a spus el în decembrie 2021.

Arma pe care a activat-o Alec Baldwin se presupunea că ar conţine doar gloanţe false.

Acest accident de la filmări, într-o ţară îndoliată în mod regulat de arme de foc, a avut un impact foarte puternic, dincolo de graniţele americane. Ştirea a determinat studiourile de la Hollywood să reflecteze asupra regulilor şi condiţiilor de realizare a filmelor.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, care a jucat în multe filme de acţiune, şi-a făcut un nume prin portretizarea lui Donald Trump în emisiunea ”Saturday Night Live” de la NBC.

#Alec Baldwin, #actor, #omor prin imprudenta, #colega impuscata, #platouri filmare , #stiri vedete