Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 08:52
2158 citiri
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez FOTO X

Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost împuşcată în timp ce actorul Alec Baldwin manevra o armă în timpul turnării filmului, în 2021, relatează Reuters.

În martie, Gutierrez, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă pentru că a încărcat din greşeală un glonţ real într-un revolver pe care Baldwin îl folosea pe un platou de filmare din Santa Fe, New Mexico.

Incidentul a şocat Hollywood-ul. A fost prima dată în timpurile moderne când un membru al echipei de filmare sau al distribuţiei a fost ucis de un glonţ real încărcat din greşeală într-o armă.

Procesul lui Alec Baldwin este programat pentru 10 iulie, după ce, în ianuarie, un mare juriu l-a pus sub acuzare pentru omor involuntar prin imprudenţă.

Gutierrez, fiica vitregă a antrenorului de arme de la Hollywood, Thell Reed, a fost condamnată de judecătoarea Mary Marlowe Sommer de la Tribunalul Districtual din New Mexico.

Avocatul lui Gutierrez, Jason Bowles, solicitase, să i se acorde o perioadă de probă, dar procurorii au susţinut o sentinţă cu închisoarea pentru o perioadă de 18 luni, din cauză că inculpata nu a arătat niciun fel de remuşcare. Procurorul Kari Morrissey a subliniat apelurile telefonice ale lui Gutierrez din închisoare, în care aceasta a spus că juraţii sunt "idioţi", că judecătoarea a fost "plătită" şi faptul că a continuat să dea vina pe Baldwin şi pe alţii pentru incidentul fatal.

Gutierrez a petrecut deja o lună în închisoarea din comitatul Santa Fe în urma condamnării sale, iar luni a fost pronunţată sentinţa.

La 6 martie, o instanţă cu juraţi din Santa Fe a avut nevoie de mai puţin de două ore pentru a o găsi vinovată. Un jurat a declarat ulterior că Gutierrez nu şi-a făcut datoria de a verifica siguranţa armelor pe platou.

Moartea Halynei Hutchins a făcut iniţial ca în producţiile de film şi televiziune din SUA să nu mai fie folosite arme de foc reale şi muniţie oarbă. Doi ani şi jumătate mai târziu, multe dintre ele le folosesc din nou datorită efectelor realiste pe care le produc, potrivit armurierilor.

Hutchins a fost împuşcată mortal atunci când Baldwin a îndreptat pistolul spre directoarea de imagine şi a armat arma în timp ce aceasta pregătea o scenă.

Quarterly Report - Editia 4

Danemarca plătește o sumă uriașă ca să închirieze 300 de celule în Kosovo, unde va expulza infractorii străini
Danemarca plătește o sumă uriașă ca să închirieze 300 de celule în Kosovo, unde va expulza infractorii străini
Parlamentul din Kosovo a aprobat joi un acord de închiriere a 300 de locuri într-una dintre închisorile sale către Danemarca, pentru o perioadă de 10 ani şi contra unei sume de 200 de...
O familie a aflat că a rămas fără un teren, la 9 luni după expropriere. Proprietatea se află pe traseul viitoarei autostrăzi A7
O familie a aflat că a rămas fără un teren, la 9 luni după expropriere. Proprietatea se află pe traseul viitoarei autostrăzi A7
O familie din județul Iași a fost luată prin surprindere atunci când au primit un document prin care erau înștiințați că nu mai sunt proprietari ai unui teren și că li se acordă niște...
#Alec Baldwin, #proces, #condamnare, #inchisoare , #justitie