Vasile Dîncu, despre posibila retragere a lui Cătălin Cîrstoiu: ”Bucureştiul este mereu surprinzător”

Luni, 22 Aprilie 2024, ora 17:35
1165 citiri
Vasile Dîncu, despre posibila retragere a lui Cătălin Cîrstoiu: ”Bucureştiul este mereu surprinzător”
Vasile Dîncu (PSD) FOTO Facebook

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat luni, 11 aprilie, că deocamdată candidatul PSD PNL la Primăria Capitalei este Cătălin Cîrstoiu, iar acesta are timp până la alegeri să-şi facă o notorietate de 90%.

Potrivit lui Dîncu, în cazul în care Cîrstoiu se va retrage, conducerea coaliţiei va hotărî ce se va face. Social-democratul a susţinut că Bucureştiul este un oraş atipic, marcat întotdeauna la alegeri de schimbări "bruşte, care uneori au avut şi rezultate".

"Eu sunt din Cluj şi în acest moment tocmai mi-am lansat candidaţii pentru Cluj-Napoca. Nu ştiu ce se întâmplă la Bucureşti. O să vedem. Deocamdată, ştiu că este candidatul Partidului Social Democrat. N-am aflat să fie retras. Nu mă iau după zvonurile din mass-media. Aştept o decizie şi deocamdată n-am auzit partidul să îşi retragă această decizie", a spus Dîncu, la Parlament, întrebat despre discuţiile din coaliţie privind retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei şi dacă acesta mai este potrivit în cursă.

Întrebat care ar fi notorietatea candidatului Cîrstoiu acum, Dîncu a răspuns: "Notorietatea candidatului cred că a crescut mult în ultima vreme, inclusiv prin zvonul acesta - vorbindu-se tot timpul că se retrage, creşte notorietatea, cu siguranţă".

"A început cu notorietate de vreo 50%, dar până la alegeri are timp să facă notorietate de 90% şi cu două partide puternice în spate, cu partidele care, împreună, am văzut că au vreo 50% cel puţin pentru europarlamentare, ar putea să aibă o şansă foarte importantă. Deci, suntem în precampanie, nici măcar n-am început campania electorală, deci candidatul poate să comunice şi poate să aibă o şansă importantă, dar sigur că nu mă ocup eu de campania de la Bucureşti, eu sunt din Cluj-Napoca", a afirmat Vasile Dîncu.

Legat de posibilitatea ca medicul Cîrstoiu să se retragă din cursă, Dîncu a spus: "Fac parte din conducere, dar nu s-a retras şi nu voi hotărî eu, vom hotărî în grup, dacă s-ar retrage. Nu ştiu, nu-l văd un om care se retragă aşa de uşor".

În opinia sa, discuţiile pe această temă ar reprezenta o problemă, dar "Bucureştiul este mereu surprinzător".

Întrebat dacă nu exclude să se vină cu un alt nume, Dîncu a afirmat: "Nu pot să mă pronunţ eu în numele colegilor mei, va trebui să stabilim împreună, dacă va fi această situaţie".

"Este proiectul nostru pentru anul acesta şi nu l-a denunţat nimeni până acum. Noi suntem împreună, avem un proiect comun cu Partidul Naţional Liberal şi avem, indiferent de rezultatele de la Bucureşti, un proiect mai important decât proiectul pentru a câştiga o Primărie, chiar dacă este Primăria Capitalei. Avem un proiect mai important, cred eu, şi noi cred că mergem mai departe", a mai explicat Vasile Dîncu, întrebat dacă va merge coaliţia în continuare cu un candidat comun pentru Bucureşti.

Liderii coaliţiei PSD şi PNL s-au reunit, luni, 22 aprilie, pentru a discuta despre situaţia candidatului comun la Primăria Capitalei. Până la ora publicării acestei știri nu a fost comunicată încă o decizie.

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 5 al...
Pe cine susține Ilie Năstase la alegerile pentru Primăria Capitalei: „O să termine proiectele" VIDEO
Pe cine susține Ilie Năstase la alegerile pentru Primăria Capitalei: „O să termine proiectele" VIDEO
Ilie Năstase a intrat în cursa electorală, indirect. „Nasty" e mare fan Gabriela Firea. Fostul 1 ATP a transmis un mesaj, cu acest prilej. „Știu că se apropie alegerile la Primăria...
#alegeri 2024 romania, #candidaturi, #alegeri primaria Capitalei, #Vasile Dincu PSD, #Catalin Cirstoiu , #alegeri 2024