Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 17:12
3597 citiri
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Site-ul „Votez Mircea Geoană” FOTO: Caputră site

O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă civică” încearcă să strângă semnături pentru a arăta susținerea pentru Mircea Geoană, care și-a arătat intenția de a candida independent la alegerile din toamnă.

În sprijinul candidaturii lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale a fost lansat și un site denumit Votez Mircea Geoană.

În descrierea site-ului web se menționează: „Suntem un grup de oameni, în continuă creștere, oameni simpli, muncitori, antreprenori, elevi și studenți de toate vârstele și categoriile. Suntem români și ne dorim un Președinte ca Dl. Mircea Geoană”.

Scopul grupului care se recomandă drept „o platformă civică”, nu „alt partid” este să strângă 100.000 de semnături pentru candidatura lui Mircea Geoană, iar platforma care găzduiește inițiativa este „România Renaște”, despre care s-a mai scris că ar urma să susțină candidatura actualului adjunct de la NATO.

De altfel, în luna februarie, platforma posta un anunț de angajare pentru postul de președinte al României. Se cerea un om ”cu experienţă în funcţii importante, de preferat în afara politicii româneşti”, cu ”bacalaureatul şi toate diplomele luate la timpul lor”, făcând referire la funcția pe care Mircea Geoană o ocupă în NATO.

Site-ul Votez Mircea Geoană oferă utilizatorilor posibilitatea de a semna pentru Mircea Geoană sau de a susține, prin butonul „Vreau să ajut”. Ambele variante redirecționează utilizatorul către site-ul platformei „Renaște România”, unde se menționează că sunt înscrise 25 de ONG-uri și 5143 de membri.

De asemenea, platforma „Renaște România” a început să trimită și e-mailuri în care li se cere destinatarilor să semneze pentru Mircea Geoană, care va candida independent „doar dacă îi arătăm susținere”, așa cum susține mail-ul, în care scrie că au fost strânse 5.300 de semnături, până la data publicării acestei știri.

Pe fondul încheierii mandatului de secretar general adjunct al NATO, presa a speculat o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană pentru alegerile prezidențiale. De altfel, fostul lider PSD nu a negat o astfel de intenție.

Acesta a declarat că va anunța dacă intenționează sau nu să candideze la alegerile prezidențiale după summitul Alianței de la Washington din iulie.

Quarterly Report - Editia 4

De ce îi apucă pe politicieni pofta de scris cărți în campanii electorale. Politolog: „E o întreagă tradiție”
De ce îi apucă pe politicieni pofta de scris cărți în campanii electorale. Politolog: „E o întreagă tradiție”
Obiceiul de a publica cărți în ani electorali este unul consacrat în rândul politicienilor. Anul acesta, Sebastian Burduja și-a lansat cartea „Planul pentru București”, la început de...
Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump, candidatul republicanilor la președinția SUA, a fost huiduit și apostrofat de mulți dintre cei prezenți la Convenția națională libertariană de sâmbătă seara, 25 mai....
#alegeri 2024 romania, #alegeri prezidentiale, #Mircea Geoana prezidentiale, #semnaturi , #alegeri 2024