Adrian Năstase intervine în scandalul privind comasarea alegerilor: ”Există o departajare între poziţiile liderilor PSD-PNL şi baronii locali”

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 21:36
2771 citiri
Adrian Năstase intervine în scandalul privind comasarea alegerilor: ”Există o departajare între poziţiile liderilor PSD-PNL şi baronii locali”
Fostul premier Adrian Năstase FOTO Facebook/Adrian Năstase

Fostul premier şi preşedinte al PSD Adrian Năstase a comentat miercuri seară, 21 februarie, decizia coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

”Este vorba, aşa cum spunea domnul Ciucă, de o mişcare tactică. Deocamdată avem doar decizii referitoare la alegerile din iunie. PSD are nevoie de un partener care să fie valid, de aceea PNL trebuie să iasă în condiţii convenabile din alegerile europarlamentare şi practic, în condiţiile în care s-a intrat într-o anume criză de timp, ca la şah, cei doi parteneri au venit într-un fel cu lecţiile nepregătite până la capăt. De aceea nu am aflat mare lucru despre alegerile prezidenţiale, despre alegerile parlamentare, despre calendarul pe întregul an”, a declarat Adrian Năstase, la Antena 3.

Năstase a mai precizat că s-au format alianţe între partidele de centru, împotriva partidelor de extremă.

”Avem, deocamdată, o idee foarte clară, se formează un fel de alianţă a binelui, împotriva unei alianţe a răului. Partidele de centru, centru-dreapta, centru-stânga împotriva partidelor de extremă şi practic un fel de acţiune de susţinere a democraţiei reprezentative şi cu rolul parlamentului, inclusiv Parlamentului European, împotriva unei democraţii directe caracterizată în ultima vreme tot mai mult de discuţiile în stradă, de manifestări, de tot felul”, spune Năstase.

Fostul premier este de părere că alianţa dintre PNL şi PSD este ”un moment de înţelepciune”, dar că, pe de altă parte, se observă o dificultate în interiorul celor două partide.

”Este vorba de un moment de înţelepciune, de responsabilitate, fără îndoială, dar este clar pe de altă parte că avem o dificultate în interiorul partidelor, o departajare între poziţiile celor doi lideri şi baronii locali din cele două partide. Se vede foarte clar. Practic, ceea ce deocamdată este un element salvat este situaţia PNL, care este într-un fel ajutat prin alegerile europarlamentare comasate cu localele să rămână totuşi un partener solid în relaţia PSD cu partea infracţională. Din punct de vedere practic, este o mişcare bună pentru PNL, din punct de vedere strategic, cred că este o mişcare bună pentru PSD”, a adăugat Năstase.

Liderii coaliţiei au anunţat, miercuri seară, că alegerile europarlamentare şi cele locale vor avea loc în 9 iunie. Pentru europarlamentare vor exista liste comune, în timp ce PSD şi PNL vor merge pe liste separate pentru alegerile locale.

Decizia celor două partide a fost comentată și de fostul președinte Traian Băsescu. ”Gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD”, a spus el. Băsescu a adăugat că este vorba despre ”un vot calculat”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi atacuri în coaliție. Mihai Tudose: ”Altceva nu știu decât că e rău, că pute, că se scufundă”
Noi atacuri în coaliție. Mihai Tudose: ”Altceva nu știu decât că e rău, că pute, că se scufundă”
Mihai Tudose, vicepreședinte PSD și europarlamentar brăilean, a răspuns cu un atac la criticile celor din PNL Brăila referitoarea la administrația locală și proiectele pe care le...
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
#alegeri 2024, #comasare alegeri, #alegeri europarlamentare, #alegeri locale, #Adrian Nastase, #baroni locali , #stiri Adrian Nastase