Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"

Luni, 20 Mai 2024, ora 19:57
1792 citiri
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală FOTO Facebook Sebastian Burduja

Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia Locală şi poziţionată în zonele cu risc, pe lângă şcoli şi parcuri publice.

Burduja a fost întrebat, în emisiunea România Politică de la Prima News, care este primul lucru de la care va porni, dacă ajunge primar general al Capitalei.

"Primul lucru, ordinea şi siguranţa publică, care nu există aşa cum ar trebui. Vedem asta de la lucruri mici la fapte foarte grave", a spus Burduja, precizând că "atunci când ai un oraş murdar, prin de graffiti, cu case părăsite, care au devenit focare pentru traficul şi consumul de droguri, nu trebuie să ne mirăm că se degradează ţesutul social al Bucureştiului şi creşte criminalitatea", a afirmat Sebastian Burduja.

El a precizat că nu sunt lucruri greu de făcut, adăugând că trebuie reformată Poliţia Locală.

"Trebuie să aplici nişte principii meritocratice, să poziţionezi Poliţia Locală în zonele de risc, în apropierea şcolilor, parcurile publice, trebuie să monitorizezi video", a subliniat Sebastian Burduja, arătând că e nevoie şi de un program clar pentru casele de patrimoniu.

Întrebat dacă există o mafie imobiliară în Burcureşti, Burduja a spus: "Categoric, o constatăm cu toţii şi am văzut-o ani de zile, cu blocuri între case, ridicate cu două, trei etaje mai mult decât autorizaţiile".

"Asta nu înseamnă că trebuie să blochezi oraşul, pentru că, dacă faci asta, generezi acest fenomen de dezvoltare urbană necontrolată, care înseamnă că împingi cetăţenii la periferie", a mai spus Burduja.

Tensiuni la nivelul UE. Cum ar putea rata Ursula von der Leyen cel de-al doilea mandat, potrivit Politico: „E imposibil să votăm în favoarea ei”
Tensiuni la nivelul UE. Cum ar putea rata Ursula von der Leyen cel de-al doilea mandat, potrivit Politico: „E imposibil să votăm în favoarea ei”
După un mandat plin de controverse al Ursulei von der Leyen, realegerea acesteia la șefia Comisiei Europene nu este o certitudine, scrie Politico, în cadrul celei mai recente analize. Liderii...
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua...
#alegeri 2024, #sebastian burduja, #alegeri primaria Capitalei, #prima actiune, #reforma, #politia locala , #alegeri 2024
  1. TOP scandaluri în care a fost implicat Klaus Iohannis, în 10 ani ca președinte al României
  2. USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
  3. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  4. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  5. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  6. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  7. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  8. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  9. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  10. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje