Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”

Luni, 04 Martie 2024, ora 03:25
6873 citiri
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu Foto: Facebook Florin Călinescu

Florin Călinescu și-a anunțat revenirea în politică și urmează să candideze la alegerile prezidențiale din partea unei formațiuni politice pe care o va anunța după 10 martie. Actor de teatru și film, dar și recunoscut realizator TV, Florin Călinescu a mai candidat și pentru Primăria Capitalei în 2020 din partea Partidului Verzilor.

Fostul moderator de emisiuni a obținut 2.08% din voturile bucureștenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei în 2020. El l-a depășit astfel pe candidatul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a obținut un procent de numai 1,5%.

Ziare.com l-a întrebat care este motivația din spatele deciziei de a reintra în politică, dar și care sunt obiectivele în acest an electoral.

„Este un articol în Constituție care spune “cetățeanul are dreptul și datoria să-și apere țara, consider că țara noastră este într-o mare cumpănă acum. Din interior, nu din exterior, este inadmisibil să votez acum patru ani niște partide și aceste partide să își trădeze electoratul să facă tot felul de manevre, în opinia mea ca să își rezerve privilegiile de grup și personale.”, spune Florin Călinescu.

Acesta vorbește despre faptul că principiul reprezentativității nu mai este respectat, iar promisiunile electorale de acum patru ani nu au fost onorate de partidele de la putere. Nici opoziția nu ar reprezenta o alternativă reală în opinia sa, fiind formată din politicieni care au avut șansa să conducă la un moment dat.

“Este inadmisibil ca ei să comaseze, să se alieze de capul lor, ei nefiind aleși de către populație, nici președintele PSD, nici cel PNL. S-au ales ei acolo și nu țin cont de cei care i-au votat separat.

În partea cealaltă, Alianța Dreaptă este formată din partide care au trecut și ele și au avut exercițiul puterii. Nu îmi aduc aminte ca domnul Orban să fi lăsat ceva memorabil ca partid, nu îmi aduc aminte ca USR să fi lăsat ceva, și PMP la fel. În afară de faptul că l-a susținut pe Băsescu la Primăria Capitalei acum patru ani. Acestea ar fi motivele (pentru candidatură -n.r). Celelalte partide cu scoruri mai mari, nu pot spune că s-au erodat conducând țara”, spune actorul.

Florin Călinescu consideră că are toate atuurile pentru o campanie care va ajunge la oameni și pentru că este susținut de o formațiune nouă pe care urmează să o anunțe în curând.

De asemenea, preocupările legate de mediu, care au făcut parte din discursul de acum patru ani în campania pentru Primăria Capitalei, ar urma să se regăsească și în noua formațiune.

“Este adevărat, dar vreau să susțin o grupare politică, spun eu curată, pe care urmează să o anunț în câteva zile. Avem preocupări clare, nu se mai cheamă Partidul Verzilor, acesta este într-un impas. Când s-a creat am crezut că se poate face ceva, dar nu am avut o armată care să trudească, aici lucrurile sunt substanțial schimbate. Acești oameni cu asta se ocupă, multă activitate de teren.

Am decis la solicitarea lor să îi ajut. În al doilea rând, eu mă adresez celor care spun că le este scârbă”, a concluzionat candidatul la alegerile prezidențiale.

„Eu nu o să spun ”votați-mă pe mine!”, ”Ieșiți și votați”

Interesul pentru politică a scăzut la nivel european, cu toate acestea Florin Călinescu a decis să candideze și nu din partea unei formațiuni mainstream. Acesta spune că mesajul este mai important decât popularitatea când vine vorba despre atragerea votanților la urne.

“Eu trăiesc în România, nu știu unde a scăzut. Macron fuge pe străzi. Interesul pentru viața comunității însă nu a scăzut. Eu ca și coleg cu dumneavoastră de media vorbesc, ca să stea liniștite partidele, nu ca să diminuez. Nu fur votul cu nimic, PSD, PNL Alianța Dreaptă și AUR și SOS au publicul lor.

Cu toate acestea, 7-8 milioane de oameni spun că nu au pe cine vota. Eu nu o să spun votați-mă pe mine, Ieșiți și votați, dacă 16 milioane votează SOS, îmi scot pălăria și spun asta este țara mea.

Dar poate o țară la nesfârșit să fie determinată de 4-5 milioane în general scoși de partid cu nuiaua. După 1 ianuarie 2025 nu mai stau de vorbă cu nici un cetățean dacă nu s-a dus la vot. Ce vrei? Măi, nea Florine, nu se mai poate cu agricultura, cu taxele șamd. Arată buletinul”, spune Florin Călinescu.

Cât despre scopurile noii formațiuni politice, al cărui nume va fi făcut public pe 10 martie, speră să aibă cât mai mulți reprezentanți în Parlamentul European sau cel al României dar nu are încă o infrastructură devotată în teritoriu.

“Este organizat foarte bine pentru europarlamentare, parlamentare, prezidențiale, pentru locale nu cred că avem încă forța să abordăm. Nici AUR, și nici USR la prima candidatură nu au acoperit zona aceasta. Pentru noi va fi un succes să reușim la europarlamentare.

Dacă punem genunchiul în ușă cu un europarlamentar sau doi înseamnă că sunt oameni care sunt atenți la ceea ce le vom spune. Patru din zece români care au răspuns la anunțul meu de pe Facebook spun: nu am mai ieșit de mult la vot, uite că am pe cine să votez acum”, a mai precizat candidatul.

Florin Călinescu și-a dat demisia de la PRO TV în vara anului 2021, atunci când a renunțat la rolul de jurat de la „Românii au talent”. Prezentatorul a semnat apoi un nou contract cu Prima TV, unde a avut propriul show. Emisiunea lui Florin Călinescu nu a rezistat decât câteva luni pe post înainte de a fi scoasă din cauza audienței. Acesta nu a mai revenit în televiziune după această colaborare.

Florin Călinescu lua 250.000 de lei pe an din colaborarea cu Media Pro, bani pe care după cum a și declarat i-a investit în mai multe terenuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a început să crească în sondaje de la formarea ei, ajungând chiar să surclaseze AUR în unele dintre sondaje....
Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că, după ce au anunțat listele comune, PSD și PNL au căzut cu zece procente în sondajele interne ale Alianței Dreapta Unită. Într-un interviu la RFI,...
#alegeri 2024, #Florin Calinescu, #candidatura presedintie, #alegeri prezidentiale , #stiri Florin Calinescu