Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”

Duminica, 21 Aprilie 2024, ora 23:04
1472 citiri
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Liderul PNL, Nicolae Ciucă FOTO Facebook/Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să vorbescă cu oamenii pentru a îndepărta toate îndoielile faţă de ceea ce au făcut până acum.

”Revin cu mare bucurie şi onoare în Maramureş, la Baia Mare, pentru că, aici, tot ce înseamnă tradiţie, spirit românesc, spiritul dacilor liberi se păstrează cu sfinţenie. Suntem partid national, iar pentru noi nu contează nimic mai mult decât identitatea, obiceiurile, tradiţia, credinţa noastră în Dumnezeu, familia, şi unde pot fi astea păstrate mai bine decât la Brebu, la Borşa, la Bârsana şi la Giuleşti?!”, a spus Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a arătat că ”toată lumea vorbeşte despre ce au de făcut şi ce echipă aleg pentru alegerile din iunie”.

”Este important să subliniem că alegerile locale nu sunt despre ideologie, despre doctrină de partid, alegerile din iunie sunt despre oameni, despre ce au făcut oamenii”, a arătat liderul PNL în discurs.

Preşedintele PNL a subliniat că, în momentul de faţă, PIB-ul din Maramureş este de 26,9 miliarde, ceea ce reprezintă 1,7% din PIB-ul national. Este o valoare destul de mare, a spus el, subliniind însă că, dar ”atunci când ne ducem şi ne uităm la valoarea PIB pe cap de locuitor, aici discutăm de 12.070 de euro, ceea ce reprezintă un nivel mai mic cu 28% faţă de valorea PIB la nivel national”.

”De asemenea, salariul mediu net la nivel de judeţ este de 3.540 de lei, ceea ce reprezintă o valoare cu 18 procente mai mică decât la nivel national. Şi asta este din cauza faptului că Maramureşul nu este legat printr-o infrastructură corespunzătoare, astfel încât ce se produce aici să aibă un nivel mai mare de competitivitate”, a explicat Ciucă.

Liderul PNL i-a sfătuit pe liberali să iasă să vorbească cu oamenii.

”Aveţi nevoie în continuare să ieşiţi şi să vorbiţi cu oamenii. Noi toţi, PNL, trebuie să ieşim, să vorbim cu oamenii, să îndepărtăm toate aceste îndoieli ale oamenilor faţă de ceea ce am făcut până acum, să le recunoaştem ceea ce nu am reuşit să facem, dar să vadă în noi onestitatea şi angajamentul, responsabilitatea pentru ceea ce înseamnă asumarea politică”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele PNL a mai spus că ”Partidul Naţional Liberal este un partid care pune mare preţ pe valorea resursei umane feminine”.

”Egalitatea de gen, echilibrul de gen trebuie să reprezinte o preocupare a noastră”, a arătat el, adăugând că sunt multe doamne şi domnişoare în sală care aşteptau să spună ceva despre acest subiect. ”Doamnelor, nu doar spun, vă promit că şi facem. Ionel Bogdan s-a îngrijit el”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Liderul UDMR cere explicații după ce PNL s-a aliat cu AUR la Satu Mare într-o campanie al cărei mesaj este "Să luptăm împotriva maghiarilor!"
Liderul UDMR cere explicații după ce PNL s-a aliat cu AUR la Satu Mare într-o campanie al cărei mesaj este "Să luptăm împotriva maghiarilor!"
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut din nou o reacție publică din partea liberalilor cu privire la o alianța electorală din județul Satu Mare, vineri, 24 mai. Hunor spune că PNL și AUR...
#alegeri 2024, #alegeri locale, #nicolae ciuca, #indemn, #liberali , #alegeri 2024