Ciucă nu știe nimic despre majorarea salariului minim, anunțată de Ciolacu: ”E vorba de respectul pe care îl avem unii faţă de ceilalţi”

Joi, 23 Mai 2024, ora 22:32
1706 citiri
Ciucă nu știe nimic despre majorarea salariului minim, anunțată de Ciolacu: ”E vorba de respectul pe care îl avem unii faţă de ceilalţi”
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat joi, 23 mai, în legătură cu anunţul premierului Marcel Ciolacu privind creșterea salariului minim, că, de obicei, astfel de decizii importante erau discutate în coaliție.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, la Euronews România, dacă este sau nu o abordare populistă declaraţia făcută de premierul Marcel Ciolacu despre creşterea salariului minim.

”Nu am văzut-o, nu ştiu detalii despre ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, nu pot să comentez”, a afirmat Nicolae Ciucă.

El a fost întrebat dacă o asemenea declaraţie nu ar fi trebuit să fie făcută după consultarea în coaliţie.

”De regulă, toate aceste aspecte care au vizat decizii importante au fost discutate în coaliţie. Probabil că după întâlnirea cu Comisia Tripartită vom avea o discuţie şi în coaliţie”, a transmis liderul PNL.

Întrebat dacă este deranjat de faptul că nu a fost consultat de premierul Ciolacu înainte de a face această declaraţie, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Nu este vorba de a fi eu deranjat, ci este vorba de atitudinea şi respectul pe care îl avem unii faţă de ceilalţi şi până în acest moment am avut o abordare cât se poate de onestă în relaţia cu premierul, în relaţia cu partenerii noştri de coaliţie şi vom continua să o avem pentru că, dincolo de deranjul sau orgoliul fiecăruia dintre noi, important este ce facem pentru oameni”.

Nicolae Ciucă a mai fost întrebat dacă acest lucru nu reprezintă o problemă pentru relaţiile din coaliţie.

”La câte probleme şi câte situaţii am avut în aceşti doi ani şi jumătate şi mai avem încă o jumătate de an în faţă, cel puţin... Nu asta este cea mai dificilă şi cea mai complicată problemă. Le rezolvăm pe toate”, a susţinut liderul PNL.

Tensiuni la nivelul UE. Cum ar putea rata Ursula von der Leyen cel de-al doilea mandat, potrivit Politico: „E imposibil să votăm în favoarea ei”
Tensiuni la nivelul UE. Cum ar putea rata Ursula von der Leyen cel de-al doilea mandat, potrivit Politico: „E imposibil să votăm în favoarea ei”
După un mandat plin de controverse al Ursulei von der Leyen, realegerea acesteia la șefia Comisiei Europene nu este o certitudine, scrie Politico, în cadrul celei mai recente analize. Liderii...
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua...
#alegeri 2024, #majorare salariu minim, #Marcel Ciolacu PSD, #nicolae ciuca pnl , #alegeri 2024
  1. USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
  2. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  3. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  4. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  5. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  6. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  7. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  8. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  9. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  10. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea