Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 16:41
3283 citiri
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose FOTO Facebook

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi social-democraţii "stăteau în gară şi se uitau cum a trecut trenul", iar pentru a nu se mai întâmpla acest lucru trebuie ca partidul să dea viitorul preşedinte al ţării.

Prezent sâmbătă la Piteşti, cu ocazia lansării candidaţilor PSD Argeş la alegerile locale, Tudose le-a vorbit membrilor de partid despre cât de importante sunt şi alegerile europarlamentare.

"S-a vorbit aici despre tramvaie, despre troleibuze, despre autobuze, despre o mulţime de chestii. Toate acestea sunt cu fonduri europene (...) S-au mai luat nişte fonduri europene sau bani de prin lumea largă, acum nu mai mult de trei ani, patru ani, doi ani, sute de milioane, miliarde, s-au dus acolo, nu le-a mai văzut nimeni, nu ştie nimeni ce este cu ele. Atâta au putut guvernele de atunci. În Argeş, în Piteşti se vede bunăstarea creată de aceşti bani europeni. Ţineţi minte că, la fiecare leu, pe care îl dă România ca şi cotizaţie, încasează patru. Faceţi dumneavoastră la fiecare oraş, comună, toate investiţiile pe care le aveţi acolo şi vedeţi că ar fi fost bugetul localităţii respective pe vreo 50 de ani. Asta înseamnă fonduri europene, asta înseamnă să aibă primul ministru o echipă de europarlamentari la Bruxelles, care să sprijine activitatea guvernamentală, asta înseamnă ca România să aibă un prim-ministru care să aibă o relaţie bună cu Comisia Europeană, cu Europa în general, fiindcă durează cam o săptămână până când se pot bloca fondurile europene, dacă cineva face boacăne la Guvern", a afirmat Tudose.

În context, europarlamentarul a amintit că PSD a câştigat în trecut alegerile, dar nu a putut forma Guvernul, lucru care poate fi evitat dacă partidul va da viitorul preşedinte al ţării.

"Şi nouă ne-a trecut glonţul pe la ureche de câteva ori în trecut. Asta înseamnă să trebuiască să avem un prim pas hotărât în direcţia cea bună, să avem prim-ministru, să avem preşedinte, să avem Guvern, că noi am mai ieşit pe primul loc şi ştiţi că s-a făcut Guvern din locul doi, trei şi un pic din cinci, şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul. Că a fost o nedreptate: da, că a suferit şi ţara: da. Care este mijlocul să nu se mai întâmple? Să avem un preşedinte social-democrat, corect, cinstit, care să asigure echilibrul pe care îl merită această ţară", a explicat Tudose.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
Tragedia unei tinere, armă de campanie în Sectorul 1. Contre între PNL și Primărie. Liberalii o acuză pe Clotilde Armand de ”miserupism”
Tragedia unei tinere, armă de campanie în Sectorul 1. Contre între PNL și Primărie. Liberalii o acuză pe Clotilde Armand de ”miserupism”
Un incident produs în Parcul Bazilescu a devenit armă de campanie între PNL și administrația Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand. Sâmbătă, o fată a ajuns la spital în comă după ce...
#alegeri 2024, #alegeri locale, #PSD, #Mihai Tudose , #PSD