Ciucă le cere liberalilor să își asume și eșecurile: ”Fraţilor, atât am putut”

Duminica, 24 Martie 2024, ora 16:10
2556 citiri
Ciucă le cere liberalilor să își asume și eșecurile: ”Fraţilor, atât am putut”
Fostul premier Nicolae Ciucă FOTO Facebook/Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 24 martie, la Ianca, în judeţul Brăila, acolo unde liberalii şi-au anunţat candidaţii la alegerile locale, că este important ca politicienii să stea de vorbă cu oamenii, să le explice ce s-a făcut bine în guvernarea liberală, dar şi ceea ce nu s-a făcut.

”Un candidat, pentru a fi ales, trebuie să fie şi serios, să fie truditor, să aibă spirit de sacrificiu (...), să fie dedicat oamenilor şi localităţii pe care o reprezintă. Primarul, gospodăria primarului sunt cartea de vizită a localităţii. Când spun gospodăria primarului nu mă refer la cea personală, mă refer la comună, la oraş, despre asta este vorba. (...) Oamenii merg la urne şi se întreabă pe cine să votez, mai ales că PNL resimte o erodare a ceea ce a însemnat asumarea guvernării de la finele anului 2019, până astăzi, cu perioade destul de complicate, unele la care nu s-ar fi gândit nimeni, cu probleme la care de multe ori am refuzat să ne gândim că ne-am putea confrunta cu ele, dar iacătă, viaţa ne duce acolo unde nu ne aşteptăm. Şi într-adevăr, PNL s-a aflat la guvernare în toată această perioadă, asumându-şi această responsabilitate cu toate riscurile. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vorbim cu oamenii, cu aceia care se duc să voteze, să le explicăm ce s-a întâmplat, ce am făcut bine şi ce nu am făcut bine sau ceea ce nu am terminat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL s-a referit la nevoia de dialog între oamenii politici şi cetăţeni.

”Sincer, dacă stăm şi facem o analiză, ar trebui să ne gândim că avem şi determinare, fiindcă sunt lucruri pe care le-am făcut, avem încredere, fiindcă iată, sunt exemple, toţi antevorbitorii mei au vorbit despre ceea ce înseamnă guvernările liberale. De ce trebuie să privim doar către acea regiune a ţării unde de ani de zile, judeţele, municipiile, oraşele şi comunele sunt administrate de liberali şi se vede? De ce nu putem să avem acest dialog? Este nevoie ca acest dialog să se petreacă permanent între oamenii politici şi cetăţeni şi să existe acea onestitate în care să le spunem oamenilor franc, în faţă, despre ce este vorba. Oamenii înţeleg, să ştiţi”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul liberal a spus că în această guvernare asumată sută la sută de PNL s-a reuşit asigurarea stabilităţii politice a ţării.

”Trebuie să ne facem timpul necesar pentru a explica oamenilor tot ceea ce s-a întâmplat bine în ţară, cu toate problemele care au fost, şi de pandemie, şi de criza energetică, şi de criza lanţurilor de aprovizionare, şi de inflaţie. Într-adevăr, pe această guvernare, fie că am avut guvernarea asumată sută la sută PNL, fie că am fost în alianţă fie cu unii, fie cu ceilalţi, dar am fost la guvernare, am avut prim-ministru şi am reuşit să ţinem ţara în echilibru, am reuşit să asigurăm stabilitatea politică a ţării pentru că fără stabilitate politică astăzi nu puteam să discutăm de niciun fel de realizare, de niciun fel de progres, de niciun fel de dezvoltare, de niciun fel de proiecte care s-au îndeplinit. La fel de bine trebuie să le spunem oamenilor ce nu am reuşit să facem, fără să dăm vina pe altcineva. Cine dă vina pe altcineva nu este om politic şi responsabil, nu îşi asumă. Dacă te duci în faţa oamenilor, trebuie să îţi asumi toate chestiunile şi să le spui oamenilor: ”fraţilor, atât am putut, mai mult nu am reuşit, vedem ce putem face de aci înainte””, a precizat Ciucă.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Liderul UDMR cere explicații după ce PNL s-a aliat cu AUR la Satu Mare într-o campanie al cărei mesaj este "Să luptăm împotriva maghiarilor!"
Liderul UDMR cere explicații după ce PNL s-a aliat cu AUR la Satu Mare într-o campanie al cărei mesaj este "Să luptăm împotriva maghiarilor!"
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut din nou o reacție publică din partea liberalilor cu privire la o alianța electorală din județul Satu Mare, vineri, 24 mai. Hunor spune că PNL și AUR...
#alegeri 2024, #alegeri locale, #nicolae ciuca, #esecuri, #PNL , #alegeri 2024