Nicolae Ciucă îl trage de mânecă pe partenerul de guvernare Marcel Ciolacu. "Ar trebui să aibă puţină smerenie"

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 22:54
2567 citiri
Nicolae Ciucă îl trage de mânecă pe partenerul de guvernare Marcel Ciolacu. "Ar trebui să aibă puţină smerenie"
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, crede că omologul său de la PSD, Marcel Ciolacu, "ar trebui să aibă puţină smerenie" când vorbeşte despre alţii. Ciucă s-a referit la declarația în care Ciolacu a susţinut că PSD a câştigat alegerile și i-a transmis, vineri, 14 iunie, că atunci când ai un rezultat bun, trebuie "să ai mândria de a sta cu fruntea sus şi nu aceea să stai cu nasul pe sus".

"Ştiţi cum este entuziasmul acesta, de uneori nu face bine şi, dacă ne uităm în istorie, el a avut uneori şi efect invers. Eu cred că atunci când ai un rezultat bun, trebuie să ai acea mândrie, mândria care să-ţi dea voie să stai cu fruntea sus, să priveşti înainte, nu acea mândrie prin care să stai cu nasul pe sus", a afirmat liderul PNL, după şedinţa Consiliului Naţional al formaţiunii politice.

Totodată, el a subliniat că diferenţa de scor politic între cele două partide este de aproximativ cinci procente şi că PNL a câştigat, în aceste alegeri locale, câţiva primari în plus.

"Eu ştiu că diferenţa scorului politic între cele două partide este de aproximativ cinci procente. Atât timp cât Partidul Naţional Liberal are un scor de 30%, peste 30%, nu văd cum poate să fie un scor dezastruos. În plus, vreau să vă spun că PNL a intrat în aceste alegeri în perioada de campanie cu aproximativ 1.000 şi ceva de primari, sub 1.100. În momentul de faţă, avem 1.142 de primari confirmaţi de către Biroul Electoral Central, deci nu are cum să fie un astfel de rezultat şi eu cred că un pic de smerenie trebuie să existe atunci când vorbim despre alţii şi să avem o abordare cât se poate de echilibrată", a afirmat Nicolae Ciucă.

Pe de altă parte, el a admis că PNL a pierdut anumite consilii judeţene, însă a precizat că nu "se aplică" în aceste cazuri cdecizia internă din iarnă, prin care şefii de filiale clasaţi pe ultimele locuri ar fi trebuit să demisioneze.

"Decizia a fost legată de alegerile europarlamentare, nu putem să aplicăm ceea ce am decis în ianuarie anul acesta. Nu a fost o legătură între europarlamentare şi locale. Ca atare, decizia este oarecum neaplicabilă, dar nu asta contează. Ceea ce pot să vă spun este că într-adevăr am pierdut conducerea consiliului judeţean, dar dacă ne uităm la numărul de primării pe care le-a câştigat PNL în judeţele respective, este aproximativ egal, dacă nu chiar mai mare decât al partenerilor noştri", a afirmat liderul liberal.

De asemenea, preşedintele PNL a menţionat că în perioada următoare va avea loc o analiză a conducerii centrale cu fiecare filială în parte.

"Noi, astăzi, am avut o discuţie cu fiecare lider de filială şi am convenit ca, în perioada următoare, să avem analiza cu fiecare filială la nivelul conducerii partidului şi, în funcţie de toate aceste elemente, detalii, să luăm decizii împreună", a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Nicolae Ciucă, președintele PNL și cel mai probabil candidat al partidului la alegerile prezidențiale, a declarat marți seară, 16 iulie, la Digi24, că TVA-ul nu ar trebui să fie un subiect...
Ciucă o felicită pe Roberta Metsola: „Europa are nevoie de munca ta asiduă şi de dăruire”
Ciucă o felicită pe Roberta Metsola: „Europa are nevoie de munca ta asiduă şi de dăruire”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a felicitat-o marţi, 16 iulie, pe Roberta Metsola pentru realegerea ca preşedinte al Parlamentului European. Ciucă spune că Europa are nevoie de...
#alegeri 2024, #nicolae ciuca, #mesaj, #marcel ciolacu, #smerenie , #alegeri 2024
  1. Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
  2. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  3. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  4. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  5. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  6. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
  7. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  8. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  9. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  10. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României