Profesorul Alexandru Rafila susține că nu-și amintește de studentul Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PNL-PSD: ”Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta”

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 14:52
3479 citiri
Profesorul Alexandru Rafila susține că nu-și amintește de studentul Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PNL-PSD: ”Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta”
Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei FOTO captură video YouTube

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, la Prima TV, că nu-şi aminteşte de studentul Cătălin Cîrstoiu, deşi i-a fost profesor la Facultatea de Medicină. ”Am avut mii de studenţi. Nu-mi aduc aminte”, a spus Rafila. Întrebat dacă îl vede pe Cătălin Cîrstoiu ca pe o ameninţare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila a răspuns: ”Nu, deloc”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cum a fost ca student Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

”Dânsul mi-a spus că a fost studentul meu. Eu am avut mii de studenţi”, a spus Alexandru Rafila.

Întrebat dacă-şi aduce aminte de studentul Cîrstoiu, Alexandru Rafila a răspuns: ”Am avut mii de studenţi. Nu-mi aduc aminte. L-am întrebat ce notă a luat. A spus că a luat nota 10. A spus că a luat peste tot numai nota 10”.

Alexandru Rafila a mai fost întrebat de ce PSD l-a ales pe medicul Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei.

”Dânsul nu e ales de PSD, este ales de ambele partide. Este independent, nu are apartenenţă politică, eu sunt membru al PSD. Este o opţiune pe care o respect şi o sprijin, categoric, cum vor face toţi colegii din organizaţia Bucureşti şi nu numai. Mi se pare că a alege un medic, care este şi profesor universitar, are şi experienţă în management, nu este un lucru rău. Sănătatea este un sector important, este şi o simbolistică a sănătăţii de care are nevoie şi acest oraş”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii îi transmite lui Cătălin Cîrstoiu ”să fie firesc, să fie el însuşi” în campania electorală.

„E la început. Trebuie să acumuleze experienţă politică, electorală. Cel mai important lucru este să fie firesc, să fie el însuşi, să spună ceea ce simte, ceea ce crede, să prezinte onest lucrurile pe care a reuşit să le realizeze în viaţă la Spitalul Universitar sau la Facultatea de Medicină, unde este decan de mai mult timp”, l-a îndemnat Rafila pe candidatul Cîrstoiu.

Întrebat dacă îl vede pe Cătălin Cîrstoiu ca pe o ameninţare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila a replicat: ”Nu, deloc. Eu n-am niciun fel de problemă din punctul ăsta de vedere. Important e ca într-un minister să existe o continuitate a proiectelor.”

În urmă cu două săptămâni, medicul Cătălin Cîrstoiu spunea, la Prima TV, că are o relaţie foarte bună cu actualul ministru al Sănătăţii Alexandru Rafila.

„Sandu Rafila mi-a fost asistent de grupă în facultate. Ne cunoaştem de multă vreme. Eu eram student, el mă învăţa. Am avut o relaţie foarte bună. Alexandru Rafila e un om energic, e un om hotărât. Mie îmi place de el. E un om care ştie ce e medicina”, l-a caracterizat Cîrstoiu pe actualul ministru al Sănătăţii.

În aceeaşi emisiune, Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat dacă a auzit zvonurile din coaliţie potrivit cărora ar fi interesat mai degrabă de funcţia de ministru al Sănătăţii, nu de Primăria Capitalei.

„Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta, dar nu am luat la momentele respective decizia de a face pasul ăsta. De multe ori mi s-a propus asta şi am zis că e mai bine să fiu eu convins că am ajuns în medicină până la un punct la care pot să iau decizia din ziua de azi. Să ştiţi că de multe ori puteam să fiu ministru al Sănătăţii”, a precizat Cîrstoiu.

Quarterly Report - Editia 4

Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
#alegeri 2024, #Alexandru Rafila, #profesor, #Catalin Cirstoiu, #medic, #ministru , #alegeri 2024