Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”

Autor: Dan Stan
Duminica, 21 Aprilie 2024, ora 08:48
6951 citiri
Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Romeo Stavarache și Cristian Popescu-Piedone, la un eveniment PUSL organizat în Bacău FOTO captură video Facebook PUSL

Un fost baron local, Romeo Stavarache, primar al Bacăului ales de trei ori, este hotărât să candideze pentru un nou mandat. Cristian Popescu Piedone a fost în Bacău pentru a susține candidatura fostului PNL-ist.

Romeo Stavarache, succesorul PSD-istului Dumitru Sechelariu la Primărie, și-a anunțat candidatura în acest weekend. Stavarache nu mai are loc în PNL, așa că PUSL-ul lui Cristian Popescu-Piedone i-a întins mâna.

„Voi intra în luptă alături de dumneavoastră, alături de echipa pe care am construit-o, vom lupta să ajungem să avem un cuvânt de spus, atât în municipiu, cât și în județ, dar mai ales ne vom bate să câștigăm Bacăul. Mulți vor spune că e un pic cam târziu, că am intrat într-o scenă dominată de interese mai mult sau mai puțin cunoscute.

În ultimii patru ani, Bacăul a fost teatrul unor bătălii care au făcut numai deservicii acestui oraș. Rolul nostru acum, în administrație, va fi să așezăm din nou administrația la locul ei, în folosul oamenilor. Și spun în cunoștință de cauză, putem câștiga municipiul Bacău, putem câștiga Oneștiul, ne batem cu șanse reale la cel puțin alte zece primării. PUSL bate la ușa Parlamentului, prin echipa pe care o are, are hotărârea de a juca un rol important în politica românească. Suntem aici pentru oameni", a declarat Romeo Stavarache, potrivit Antena 3.

Mesajul lui Piedone pentru Stavarache

Cristian Popescu-Piedone susține că Romeo Stavarache este o victimă „a sistemului".

„Absența lui Romeo din peisajul băcăuan s-a văzut. Și el, la fel și eu, am fost învinși de sistemul putred. Dar ne-am ridicat și ne vom ridica deasupra biruitorilor falși, care au promis marea cu sarea. Sunt convins că dumneavoastră rezonați cu realitatea", a afirmat Cristian Popescu Piedone.

Romeo Stavarache a fost primarul municipiului Bacău din anul 2004 până in 2014. El a intrat la închisoare în vara lui 2014, pentru mai multe fapte de corupție, și a fost eliberat cinci ani mai târziu. Stavarache a fost trimis în judecată în 2014 după ce a fost acuzat de cinci infracțiuni de luare de mită, comise în perioada 2008 – 2011. Prejudiciul stabilit de procurori era de 2,3 milioane de lei.

În prezent, Primăria Bacău e condusă de către USR-istul Lucian Viziteu. Înainte, PSD-istul Cosmin Necula a bifat un mandat. Necula a fost și el condamnat anul trecut, pentru abuz în serviciu.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Liderul UDMR cere explicații după ce PNL s-a aliat cu AUR la Satu Mare într-o campanie al cărei mesaj este "Să luptăm împotriva maghiarilor!"
Liderul UDMR cere explicații după ce PNL s-a aliat cu AUR la Satu Mare într-o campanie al cărei mesaj este "Să luptăm împotriva maghiarilor!"
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut din nou o reacție publică din partea liberalilor cu privire la o alianța electorală din județul Satu Mare, vineri, 24 mai. Hunor spune că PNL și AUR...
#alegeri 2024, #alegeri locale, #Romeo Stavarache, #Cristian Popescu Piedone, #primarie bacau , #alegeri 2024