Rareş Bogdan: "PNL şi PSD vor anunţa un proiect important." Ședință pentru stabilirea unei strategii de lucru

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 11:47
1919 citiri
Rareş Bogdan: "PNL şi PSD vor anunţa un proiect important." Ședință pentru stabilirea unei strategii de lucru
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO: Guvernul României

Rareş Bogdan, europarlamentarul PNL a declarat miercuri, 21 februarie, la Palatul Victoria, după discuţiile din coaliţie, că preşedinţii PNL şi PSD vor anunţa după şedinţele interne ale partidelor un proiect important.

La rândul lui, europarlamentarul PSD Mihai Tudose a spus că au primit rezultatele unei cercetări sociologice care arată că mai mult de 60% dintre români doresc comasarera şi o majoritate chiar mai mare şi o continuitate a guvernării. Tudose a precizat că în şedinţele PNL şi PSD va fi prezentată strategia pe care au convenit să o propună, şi apoi vor avea o coaliţie imediat după aceste întâlniri, iar la ora 19.00 cei doi preşedinţi vor ieşi public.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la Palatul Victoria că după discuţiile care au avut loc în coaliţie, au convenit cu toţii să meargă în faţa partidelor pentru a discuta atât principiile cât şi un proiect important. Cu siguranţă, veţi afla lucruri pe parcursul zilei de astăzi, foarte important.

”Preşedinţii celor două partide, la ora 19.00 vor răspunde tuturor întrebărilor. Este absolut firesc, fiind două partide democratice, cel mai mari partide din România, să ne ascultăm glasul colegilor, la ora 16.00, care se reunesc în birourile de conducere ale celor două partide. Ieri, la Bruxelles, am avut întâlniri pentru a explica, de asemenea, şefilor de familii politice proiecte pentru România, ce înseamnă România în acest context. Am stat de vorbă cu Manfred Weber”, a spus Rareş Bogdan.

El a precizat că ”cu toţii au înţeles că responsabilitatea Guvernului României este extrem de serioasă în contextul regional foarte complicat”.

”Vedeţi ce se întâmplă pe frontul din Ucraina, România este stat cheie în această regiune, cel mai important lucru pentru noi, pentru Europa, este continuarea guvernării într-un mod coerent, asumat, care să aducă bunăstare românilor şi stabilitate”, a arătat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul Mihai Tudose, coordonatorul de campanie al PSD la europarlamentare, a afirmat la rândul lui că au primit rezultatele unui sondaj care arată că românii vor alegeri comasate.

”Noi aşteptam o cercetare sociologică despre ce îşi doresc românii şi să acţionăm în acest sens. Acea cercetare sociologică ne-a sosit azi-noapte, la 12 noaptea. Vă dăm în premieră faptul că mai mult de 60% dintre români doresc comasarera şi o majoritate chiar mai mare, doresc o continuitate a guvernării, o stabilitate şi o coerenţă în guvernare”, a spus Tudose.

El a precizat că, ”după ce s-a întâmplat în ultimii ani în România e clar că lumea s-a săturat de schimbări bruste pe picior, de schimbări de guvern, de schimbări de politică internă şi externă”.

”Trebuie să avem în vedere şi asta s-a discutat intens şi ceea ce se întâmplă în Europa, în ţările partenere, precum şi construcţiile politice la nivel de Parlament European, Comisie Europeană. Deci nu putem să fim defazaţi faţă de aceste lucruri”, a explicat Mihai Tudose.

El a arătat că decizia celor două partide a fost că azi la 16 să aibă loc şedinţe ale structurilor de conducere simultan.

”Să vedem ce spun partidele noastre, colegii nostri despre strategia pe care noi am convenit să le-o propunem, vom avea o coaliţie imediat după aceste întâlniri, iar la ora 19.00 veţi avea în faţă pe cei doi preşedinţi”, a mai spus Tudose.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mircea Geoană ar conduce detașat în cursa pentru prezidențiale. Ciolacu și Ciucă, dacă ar candida, ar fi sub Simion și Șoșoacă SONDAJ
Mircea Geoană ar conduce detașat în cursa pentru prezidențiale. Ciolacu și Ciucă, dacă ar candida, ar fi sub Simion și Șoșoacă SONDAJ
Mircea Geoană este lider detașat în preferințele românilor pentru alegerile prezidențiale din 15 septembrie, se arată într-un sondaj realizat de firma de sondare americană AtlasIntel, în...
Preşedintele USR, despre alianța PSD-PNL: „Trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat” FOTO
Preşedintele USR, despre alianța PSD-PNL: „Trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat” FOTO
Cătălin Drulă, preşedintele USR afirmă, referindu-se la alianţa electorală PSD-PNL, că trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat....
#alegeri 2024, #sondaj, #romani, #comasare alegeri, #PSD PNL, #alegeri 2024 romania , #alegeri 2024