Serviciile secrete rusești, informații despre Biden și fiul său. „Minciuni care ar putea avea un impact asupra actualelor alegeri”

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 09:58
2455 citiri
Serviciile secrete rusești, informații despre Biden și fiul său. „Minciuni care ar putea avea un impact asupra actualelor alegeri”
Joe Biden, președintele Americii Foto: Facebook/Joe Biden

Alexander Smirnov, un fost informator al Biroului Federal de Investigaţii din SUA (FBI), urmărit penal pentru că a minţit şi fabricat acuzaţii false de corupţie împotriva lui Joe Biden şi a fiului său, a recunoscut în faţa anchetatorilor că primea informaţii de la persoane având legături cu serviciile secrete ruseşti, au dezvăluit marţi, 20 februarie, procurori americani, calificând aceste informaţii drept "minciuni", informează France Presse.

Smirnov, 43 de ani, fost informator americano-israelian al FBI arestat joia trecută la Las Vegas, este suspectat că a minţit atunci când l-a acuzat pe preşedintele american şi pe fiul său Hunter Biden că ar fi primit fiecare mită în valoare de cinci milioane de dolari pentru a permite unei companii de gaze ucrainene, Burisma, să scape de urmărirea penală.

Dar, potrivit procurorului David Weiss şi altor magistraţi, "dezinformarea pe care (Smirnov) o răspândeşte nu se limitează doar la 2020. El colportează intens noi minciuni care ar putea avea un impact asupra actualelor alegeri americane (din 2024), după ce a avut o întâlnire cu responsabili ai serviciilor secrete ruseşti în noiembrie".

"În cursul interogatoriului său în detenţie la 14 februarie a.c., Smirnov a recunoscut că responsabili având legătură cu serviciile secrete ruse au fost implicaţi în difuzarea unei naraţiuni" despre Hunter Biden, indică procurorii într-un document judiciar depus la un tribunal din Nevada.

Dreapta îl acuză pe Joe Biden, până în prezent fără probe concludente, că şi-ar fi folosit influenţa atunci când era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017) pentru a-i permite fiului său Hunter să desfăşoare afaceri dubioase în Ucraina şi China.

Relatarea lui Smirnov s-a scurs în sfera publică şi a devenit un element central pentru a alimenta aceste suspiciuni. Dar a fost o poveste inventată de la zero, au reiterat marţi magistraţii, potrivit cărora consecinţele acestor acuzaţii false "continuă să se facă simţite şi astăzi".

Inculparea lui Alexander Smirnov pentru transmiterea de informaţii false către FBI în legătură cu Joe şi Hunter Biden fragilizează ancheta de destituire efectuată de către republicani în Congres împotriva preşedintelui american, cu câteva luni înainte de o probabilă nouă confruntare directă între liderul democrat şi Donald Trump pentru fotoliul de la Casa Albă.

Om de afaceri devenit în prezent artist plastic, Hunter Biden este ţinta privilegiată a republicanilor din SUA, care alimentează suspiciunile cu privire la afacerile sale comerciale în Ucraina şi în China în perioada preşedinţiei lui Barack Obama.

Dar ancheta judiciară în curs de desfăşurare asupra fiului preşedintelui în exerciţiu american nu a reuşit până în prezent să confirme respectivele acuzaţii, notează AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden, întoarcere de urgență la Washington în contextul în care este așteptat un atac iranian asupra Israelului
Joe Biden, întoarcere de urgență la Washington în contextul în care este așteptat un atac iranian asupra Israelului
Preşedintele american Joe Biden se întoarce la Washington sâmbătă după-amiază, 13 aprilie, pentru a se consulta cu echipa sa de securitate naţională, la o zi după ce a declarat că se...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#alegeri 2024, #SUA, #informator FBI, #declaratii false, #Biden, #Hunter Biden, #servicii secrete Rusia , #stiri Joe Biden