Să dai Cioloșul din mână pe Băsescul de pe gard

Autor: Calin Nicolescu - redactor-șef Ziare.com
Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 18:07
4785 citiri

Liderii USR au în vedere o alianță politică cu PMP, în vederea ofertei electorale către români pentru anul viitor, când urmează să avem o inflație de scrutine: alegeri locale, generale și prezidențiale.

Aflați într-un oarecare con de umbră, liderii USR sunt consiliați să încerce o revitalizare a ofertei politice către electoratul de dreapta printr-o alianță cu partidul lui Traian Băsescu. Asta după ce, în siajul ieșirii de la guvernare, USR a trecut prin frământări interne și s-a scindat, expulzând aripa Cioloș din partid.

Surse politice au declarat, pentru Ziare.com, că USR ar prefera să evite o coalizare electorală și cu Forța Dreptei, înființată de Ludovic Orban, întrucât se feresc de capacitatea mediatică a fostului lider liberal de a acapara discursul adresat electoratului de dreapta.

USR dorește să capitalizeze electoral deficitul de imagine înregistrat de PNL odată cu alianța la guvernare cu fostul inamic, PSD.

Nici social-democrații nu au calea electorală bătătorită. La nivel de imagine, alianța cu PNL nu dăunează PSD. Însă apropiata preluare a guvernării și perspectiva următoarelor 18 luni nu poate să anunțe decât o erodare, altminteri firească.

La care se adaugă prestația surprinzător de coerentă a AUR. Electoratul PRM-ului lui Vadim Tudor și al PUNR-ul lui Funar n-a dispărut. A mai fost resuscitat pentru scurt timp de partidul lui Dan Diaconescu – PPDD – și apoi intrase în hibernare.

Nici Vadim, nici Funar, și cu atât mai puțin Dan Diaconescu nu au avut, însă, reale ambiții politice. Searbădul George Simion, însă, dă semne că are. Mai incult decât Vadim, mai plat decât Funar și lipsit de imaginația lui Dan Diaconescu, Simion apasă fără jenă toate butoanele naționalismului și populismului.

Singura calitate indubitabilă a lui George Simion este ambiția politică. Iar lipsa oricăror scrupule îl face un competitor de luat în serios, chiar dacă mulți încearcă să-l minimalizeze. Și periculos pentru o țară cu instituții democratice fragile, cum e România.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
Preşedintele AUR George Simion a declarat că cei de la USR i-au transmis că nu vor semna cu AUR moţiunea de cenzură pentru că sunt extremişti, iar el le-a transmis “daţi-vă jos de pe...
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Senatorul AUR Sorin Lavric l-a omagiat pe Tache Rodas, lider al unei grupări legionare și deținut politic, în cadrul unei declarații politice din Parlamentul României, de pe 13 septembrie....
#alegeri 2024, #USR, #PMP, #aur , #comasare alegeri