Un birou electoral din Costineşti a cerut anularea alegerilor. BEC nu a luat încă o decizie

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 23:41
1839 citiri
Un birou electoral din Costineşti a cerut anularea alegerilor. BEC nu a luat încă o decizie
Ștampilă de vot FOTO Facebook /AEP

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr. 29 Costineşti a stabilit, vineri seară, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală din data de 9 iunie, din localitatea Costineşti.

Hotărârea respectivă urmează să fie comunicată Biroului Electoral Central (BEC) şi Biroului Electoral Judeţean nr.14 Constanţa, împreună cu documente justificative, pentru a se lua decizia finală privind anularea sau nu a scrutinului electoral de la Costineşti.

În adresa înaintată către BEC sunt menţionate mai multe nereguli constatate, printre care faptul că li s-a permis să voteze şi unor cetăţeni ucraineni care nu aveau acest drept.

"Din verificările efectuate, inclusiv de către organele de poliţie a reieşit faptul că persoana care a votat în poziţia nr. 24 pe listele electorale suplimentare pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, la Secţia de Votare nr. 417 - Schitu, se numeşte (...), este CETĂŢAN UCRAINEAN, şi deci, NU ESTE cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene. Aşadar, persoana în cauză NU AVEA dreptul să voteze la niciunul dintre scrutinele organizate în data de 09.06.2024, pe teritoriul României", este una dintre neregulile semnalate de BECC Costineşti.

Alte deficienţe constatate sunt cele cu privire la listele suplimentare.

"La secţia nr. 416 Costineşti s-au constatat două deficienţe cu privire la listele suplimentare, anume că în lista electorală suplimentară pentru alegerile locale din data de 09.06.2024, pag. 2, poz. 15, un cetăţean pe nume (...) figurează cu domiciliul în mun. Drobeta Tumu-Severin, aşadar nu putem stabili dacă avea reşedinţa pe raza com. Costineşti. Totodată, se observă că la poz. 13 - 18 figurează cetăţenia în rubrica special destinată", mai reiese din documentul menţionat.

După ce la Costineşti s-au numărat de mai multe ori voturile, a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, în detrimentul candidatului PSD, la o diferenţă de un singur vot.

"Având în vedere aceste aspecte, coroborat cu faptul că la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 29 Costineşti, a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, la o diferenţă de doar 1 (unu) vot, şi luând in considerare că nu există posibilitatea să se stabilească, dincolo de orice indoială rezonabilă, cu cine a votat persoana care nu a respectat acest drept, fiind evident ca votul acesteia putea fi hotărâtor, apreciem că se impune anularea alegerilor şi reluarea scrutinului electoral la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 29 Costineşti", a mai transmis BECC Costineşti către BEC.

Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
Clotilde Armand, primarul în funcție al Sectorului 1, a anunțat marți, 16 iulie, că a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 din data de 9 iunie, în urma...
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost alături de președintele Klaus Iohannis, în calitate de șef al Senatului României, la Washington, în contextul Summitului NATO. Liderul liberalilor...
#alegeri 2024, #alegeri locale, #birou electoral, #constinesti, #anulare alegeri , #alegeri 2024
  1. Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
  2. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  3. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  4. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  5. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  6. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
  7. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  8. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  9. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  10. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României