PNL vrea alianță cu PSD la guvernare și după 2024. Ce spun liberalii despre viitorul candidat la prezidențiale

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 13:50
3574 citiri
PNL vrea alianță cu PSD la guvernare și după 2024. Ce spun liberalii despre viitorul candidat la prezidențiale
Secretarul general al PNL Lucian Bode vrea alianță cu PSD și după 2024 FOTO Facebook

Secretarul general al PNL Lucian Bode a transmis că ar dori o continuare a alianței cu PSD în viitoarea guvernare și că este convins de faptul că liberalii vor da viitorul președinte al țării.

„PNL va da preşedintele ţării şi în 2024. A făcut foarte bine dreapta că a dat preşedintele României timp de 20 de ani. România este pe un parcurs euroatlantic foarte bun, putem să ne dezvoltăm în continuare în acest parteneriat. Cu siguranţă, PSD îşi doreşte să aibă un candidat care să câştige. Şi-au dorit de 20 de ani acest lucru. Este firesc să fie aşa, dar PNL, cu zestrea pe care o are, cu ceea ce a făcut Partidul Naţional Liberal în ultimii trei ani şi jumătate asumându-şi guvernarea, are toate premisele să dea, nu un candidat, ci viitorul preşedinte al României”, a declarat Lucian Bode într-un interviu pentru Digi24.

Bode a vorbit apoi despre importanța alegerilor europarlamentare și că românii vor avea de ales între civilizație și „modelul putinist”.

„Miza alegerilor europarlamentare este şi una civilizaţională, dacă vreţi (…) Va trebui să alegem între civilizaţia euroatlantică şi modelul putinist. Îmi asum ce spun. Modelul putinist înseamnă circar, scandalagii agresivi şi propagandă. Mă refer la extremişti, mă refer la AUR. Românii vor trebui să aleagă între cele două modele”, a mai afirmat Bode.

Alianța cu PSD

Întrebat despre o posibilă alianță electorală cu PSD, secretarul general amintit de numărul aleșilor locali.

„Discuţia trebuie să înceapă cu ceea ce are Partidul Naţional Liberal astăzi, zestra PNL. 1.256 de primari, 119 parlamentari, 17 preşedinţi de consilii judeţene, peste 14.000 de consilieri locali, din care 1.000 tineri sub 35 de ani şi 2.000 de doamne în administraţia locală, 10 europarlamentari. Un partid care, trei ani şi jumătate, şi-a asumat responsabilitatea guvernării, care a trecut România prin crize suprapuse”, a mai afirmat Lucian Bode.

„Partidul Naţional Liberal este constant la 19-21% (...) Este un partid mare, un partid care nu-şi permite să nu-şi propună ca obiectiv câştigarea alegerilor”, a adăugat secretarul general al PNL. Fostul ministru a afirmat că liberalii doresc continuarea guvernării, din 2024, cu PSD.

„Acum, guvernarea erodează. Ne dorim să continuăm guvernarea şi după 2024. Cu PSD. Pentru că nu vorbim de extremişti, iar cei care au fost opt luni la guvernare şi au fugit de la guvernare, mă refer la USR, nu au responsabilitatea asumării atunci când este greu la guvernare. Ce să discutăm cu ei?!”, a mai declarat Bode.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
#alegeri 2024, #secretar general PNL, #coalitie pnl psd, #lucian bode , #pnl-psd