REPER după anunțul comasării alegerilor: ”Comportamentul antidemocratic” al PNL și PSD ”arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 20:22
1763 citiri
REPER după anunțul comasării alegerilor: ”Comportamentul antidemocratic” al PNL și PSD ”arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”
Dragoș Pîslaru FOTO / Facebook Dragoș Pîslaru

Partidul REPER a criticat, miercuri, 21 februarie, decizia PSD şi PNL de a comasa alegerile locale şi europarlamentare, susţinând că acest demers ar arăta "frica" liderilor celor două partide de votul "liber" şi "informat", dar şi încercarea "cu orice preţ" a acestora de a-şi păstra puterea.

"Deriva autoritaristă a lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă poate fi sancţionată la vot, indiferent de jongleriile neconstituţionale pe care aceştia le vor propune în perioada imediat următoare. Fără soluţii la problemele economice, confruntaţi cu scăderea puterii de cumpărare a cetăţenilor şi lipsiţi de competenţă în administraţie, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă - cu girul preşedintelui Klaus Iohannis - încearcă să îngroape democraţia în România, dar, de fapt, îşi sapă propria groapă", au transmis reprezentanţii REPER, printr-un comunicat de presă.

Potrivit copreşedintelui REPER Dragoş Pîslaru, "Ciucă şi Ciolacu nu fac altceva decât să îşi sporească avantajele electorale". "Comasarea alegerilor e doar un alt pas prin care PNL şi PSD vor să controleze totul şi să captureze statul. Nu e vorba de vreo economie la buget, ci de cum să-şi salveze pielea cele două partide care guvernează împreună doar pentru ele, nu pentru români. Cearta pe ciolan şi marea împărţeală au în spate salvarea cuplului Ciolacu - Ciucă, care a destabilizat ţara în ultimii doi ani. Comportamentul antidemocratic al acestor două partide arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici", a afirmat Pîslaru.

"Echipa care a primit cartonaş roşu pentru absorbţia banilor din PNRR, echipa care a rămas în offside cu România educată, echipa care a tras pe lângă poartă la fiecare ocazie de a construi drumuri, spitale, infrastructură de gaz şi de apă potabilă, adică minimul unei vieţi decente, echipa care e înfrântă la 11 metri de sărăcia propriilor cetăţeni şi de hoţia propriilor coechipieri, echipa care va pierde meciul cu Europa şi cu democraţia, acţionând în numele unor milioane de oameni pe care nu îi mai reprezintă. La peluză, Simion şi Şoşoacă se pregătesc pentru Balonul de aur. Asta au românii ca ofertă electorală pentru 2024, ca să îi apere de război, crize economice şi sociale, extremism şi neprevăzut. Sau pot alege oameni cu antrenament european, viziune, răbdare, simţul răspunderii, integritate, curaj, dacă ne dorim o echipă naţională campioană europeană, într-o bună i. (...) Îmi pare rau că nişte oameni valoroşi ai dreptei liberale sunt târâţi înapoi în timp, în Evul Mediu al politicii, dar nu trebuie să accepte umilinţa până la capăt. Îi aşteptăm la REPER, să construim o Românie care câştigă campionate, pentru că asta merită oamenii ei", a transmis, la rândul său, copreşedinta REPER Ramona Strugariu.

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în luna iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale, a anunţat preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
Tragedia unei tinere, armă de campanie în Sectorul 1. Contre între PNL și Primărie. Liberalii o acuză pe Clotilde Armand de ”miserupism”
Tragedia unei tinere, armă de campanie în Sectorul 1. Contre între PNL și Primărie. Liberalii o acuză pe Clotilde Armand de ”miserupism”
Un incident produs în Parcul Bazilescu a devenit armă de campanie între PNL și administrația Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand. Sâmbătă, o fată a ajuns la spital în comă după ce...
#alegeri 2024, #reper, #comasare alegeri 2024 , #alegeri 2024