”Toni Greblă este un pericol la adresa democraţiei”. Revocarea șefului AEP, cerută în Parlament

Marti, 18 Iunie 2024, ora 16:48
1797 citiri
”Toni Greblă este un pericol la adresa democraţiei”. Revocarea șefului AEP, cerută în Parlament
Șeful AEP, Toni Greblă FOTO Hepta

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunțat marţi, 18 iunie, că formaţiunea a depus în Parlament un proiect de hotărâre pentru revocarea lui Toni Greblă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, după haosul şi fraudele de la alegerile din 9 iunie, iar PSD şi PNL au refuzat să discute propunerea în şedinţa Birourilor Permanente Reunite.

Autoritatea Electorală Permanentă este instituţia statului care trebuie să asigure votul în România. Este câinele de pază al democraţiei. Ce s-a întâmplat în aceste zile, ce s-a întâmplat cu aceste alegeri din 10 iunie arată că Toni Greblă, preşedintele Autorităţii, şi-a făcut treaba cu rea-credinţă. La 9 zile după încheierea alegerilor, încă nu s-a terminat numărarea voturilor la Sectorul 2, iar Toni Greblă şi oamenii lui forţează închiderea acestui scrutin fără a ţine cont de multele nereguli descoperite. Din păcate, PSD îl ţine în braţe pe Greblă, PNL este complicele PSD la acest abuz şi au refuzat să pună în dezbaterea Parlamentului solicitarea USR. Vom reveni cu ea în fiecare şedinţă”, a declarat Ionuţ Moşteanu într-o declaraţie la Parlament.

USR avertizează că ”Toni Greblă nu poate rămâne şeful AEP anul acesta, în care mai urmează două tipuri de alegeri, prezidenţiale şi parlamentare, ca să nu planeze niciun fel de dubiu asupra corectitudinii acestor alegeri”.

”Toni Greblă trebuie demis pentru că este un pericol la adresa democraţiei din România, este o bătaie de joc la adresa fiecărui român care îşi exprimă votul şi vrea ca voinţa lui, constituţională, democratică, să se reflecte la finalul unei zile de vot, să se reflecte obiectiv în numărarea voturilor. Anul acesta mai avem încă două tururi de scrutin - prezidenţiale şi parlamentare - şi, pentru ca legitimitatea celor aleşi la prezidenţiale şi la parlamentare să nu fie pusă la îndoială, este necesar ca noi, ca Parlament, să curăţăm imaginea AEP, pătată de Toni Greblă în aceste zile şi în această perioadă, şi să redăm încrederea în această instituţie a statului că poate veghea la organizarea corectă a unor alegeri, alegeri care urmează anul acesta”, a declarat Ionuţ Moşteanu, lider de grup al deputaţilor USR.

USR afirmă că a atras atenţia asupra multiplelor exemple de fraudă şi erori pentru că fiecare vot contează, indiferent în favoarea cărui candidat.

”La Sectorul 2, USR a cerut renumărarea voturilor în 36 de secţii unde există nepotriviri între cifre, în ceea ce priveşte buletinele care au ajuns în secţii şi cifrele din procesele verbale de la final. La fel, la Sectorul 1, USR a depus 80 de cereri de renumărare care privesc 110 secţii. La nivelul Bucureştiului sunt peste 10.000 de buletine dispărute, de aceea multe dintre procesele verbale nu se închid”, mai spune formaţiunea.

Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
USR a anunțat marți, 23 iulie, că Parchetul European a început investigaţiile în legătură cu banii din PNRR alocate de ministrul Alexandru Rafila vechilor săi colaboratori de la...
Extinderea programului ”Masa Caldă” la nivel național, ”cea mai sigură soluţie pentru reducerea abandonului şcolar”, susține USR
Extinderea programului ”Masa Caldă” la nivel național, ”cea mai sigură soluţie pentru reducerea abandonului şcolar”, susține USR
USR cere Guvernului să extindă programul "Masa Caldă" la nivel naţional, subliniind că acesta reprezintă "cea mai sigură soluţie pentru reducerea abandonului şcolar" în cazul copiilor...
#alegeri 2024, #Toni Grebla, #AEP, #revocare, #USR , #alegeri 2024
  1. Dragnea, atacat de Carmen Dan: ”Ne cunoaștem de 25 de ani, față de mine putea să fie corect. M-am simțit folosită”
  2. Sebastian Ghiță, dezvăluiri explozive despre Liviu Dragnea: Mi-a propus să colaborez cu Coldea
  3. Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
  4. Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
  5. Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
  6. Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
  7. Dan Barna a fost ales vicepreședintele grupului Renew din Parlamentul European. Poziția dobândită de Vlad Voiculescu
  8. De ce a fost dată afară din AUR Diana Șoșoacă. Explicația oficială
  9. Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
  10. AUR, acuzat că păcălește alegătorii români pentru a le colecta datele personale. ”Este versiunea 2024 a Caritas”