După alegeri, Dacian Cioloș speră în "reconstrucţia opoziţiei centrist-liberale, fără egouri şi fantomele trecutului"

Luni, 10 Iunie 2024, ora 21:46
2405 citiri
După alegeri, Dacian Cioloș speră în "reconstrucţia opoziţiei centrist-liberale, fără egouri şi fantomele trecutului"
Dacian Cioloș, europarlamentar REPER FOTO Hepta

Europarlamentarul Dacian Cioloş, care nu a obținut un nou mandat la Bruxelles, și-a asumat eșecul REPER la alegeri. Fostul premier crede însă că rezultatele votului arată un eșec "pentru toată mişcarea de modernizare a României" și speră în constituirea unei alternative la PSD-PNL şi la extremism.

"În primul rând vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi votat echipa REPER, la locale şi europarlamentare. Fiecare vot şi mesaj primit în aceste săptămâni contează mult pentru mine, pentru că a fost unul pentru seriozitate după o campanie făcută fără populism. Mulţumesc întregii echipe REPER, membrilor din toată ţara, voluntarilor care şi-au luat din timp şi au depus mari eforturi să ne ajute, dar şi donatorilor. A fost o campanie grea. Nu am avut şi nu avem banii partidelor mari, nu am avut reţelele lor şi nici nu am recurs la metode ilegale, cum am văzut în multe cazuri", a scris Cioloş pe Facebook.

Potrivit acestuia, cele peste 300.000 de voturi primite la europarlamentare nu sunt puţine în condiţii normale, însă comasarea a crescut prezenţa şi, fără să aibă încă cifre oficiale finale, realitatea arată că REPER nu a trecut pragul electoral.

"Scorul naţional este un eşec pentru noi, dar şi pentru toată mişcarea de modernizare a României şi este un mesaj şi un duş rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea. Sunt multe decizii din trecut care ne-au adus aici, orgolii, semnale prost înţelese. De aceea, cred că după ce avem rezultatele finale, trebuie să judecăm şi să acţionăm pe baza lecţiilor învăţate şi a mesajului transmis de alegători, iar cei care au energia şi validarea oamenilor, să încerce rapid reconstrucţia opoziţiei centrist-liberale, fără egouri şi fantomele trecutului", a adăugat eurodeputatul.

El este totuşi optimist în ceea ce priveşte constituirea unei alternative la PSD-PNL şi la extremism.

"Sunt optimist că o reconstrucţie are o bază solidă. Nicuşor Dan a câştigat Bucureştiul, Dominic Fritz a fost reconfirmat la Timişoara. În foarte multe oraşe, scorul cumulat al REPER, USR şi al celor doi independenţi trece de 25-30%. Este o bază solidă. De aici se poate construi o alternativă la PSD-PNL şi la extremism şi cred că încă este timp pentru un rezultat bun la parlamentare şi prezidenţiale, dacă se începe rapid această reconstrucţie. Eu îmi voi lua un timp de reflecţie asumându-mi neîndeplinirea unui obiectiv ambiţios. Dar îmi doresc ca toţi cei care au muncit şi cei care s-au mobilizat în această campanie să nu-şi piardă speranţa. Au convins într-un timp foarte scurt mulţi oameni şi trebuie să continue să creadă în idealurile, valorile şi principiile pe care le susţin", a transmis Dacian Cioloş.

Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
REPER a anunțat într-un comunicat de presă pregătirea negocierilor cu USR, precizând că și-a reconfirmat liderii de partid. Favorita la șefia USR a declarat că a pus o condiție necesară...
Viitor incert al Opoziției. De ce a dat greș „polul de dreapta”, anunțat ca alternativă la PSD-PNL. „Campania a fost greșită”
Viitor incert al Opoziției. De ce a dat greș „polul de dreapta”, anunțat ca alternativă la PSD-PNL. „Campania a fost greșită”
Rezultatul slab al Alianței Dreapta Unită, care a reușit să trimită doar trei membri în Parlamentul European, răsună în cele trei partide ca un semnal de alarmă. Potrivit experților, un...
#alegeri 2024, #Dacian Ciolos, #reper, #opozitie , #alegeri 2024
  1. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  2. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  3. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  4. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  5. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  6. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  7. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  8. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  9. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  10. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul