Se rupe coaliția PSD-PNL până la alegerile din 2024? Răspunsul ferm al lui Nicolae Ciucă

Luni, 04 Decembrie 2023, ora 19:33
1955 citiri
Se rupe coaliția PSD-PNL până la alegerile din 2024? Răspunsul ferm al lui Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă FOTO Facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, 4 decembrie, că stabilitatea politică este mai importantă decât orgoliul fiecăruia.

Fostul premier a fost întrebat, la conferinţa de relansare a Institutului de Studii Populare, cum se va poziţiona PNL la alegerile din 2024, ca un partid la guvernare sau ca un partid din opoziţie, care atacă guvernarea.

”Această întrebare ni se tot repetă din momentul în care am anunţat că vom aborda anul electoral 2024 prin propriile puteri, prin propria capacitate şi inclusiv la nivelul conducerii partidului am discutat acest aspect, încercând cumva să separăm actul de guvernare, actul de administrare a ţării de cel politic. Nu este o chestiune care să se poată face trăgând o linie. Noi am fost parte din guvern şi suntem parte din guvern şi vom fi pentru că nu putem să ne permitem să provocăm o criză politică în condiţiile în care sintagma pe care noi am folosit-o de fiecare dată atunci când au apărut disensiuni în interiorul coaliţiei a fost stabilitatea politică e mai importantă decât orgoliul fiecăruia dintre noi”, a răspuns Nicolae Ciucă.

El a prezentat şi câteva realizări ale guvernării liberale.

“Am reuşit într-un an să demonstrăm că avem capacitatea să facem şi absorbţie de fonduri europene, 11,3 miliarde, să devenim credibili pentru investitorii străini şi să atragem investiţii străine directe, aproape 11 miliarde. Am reuşit să pornim peste 2.500 de şantiere în toată ţara. Deci ceea ce ne-am propus, să dezvoltăm România, iată că se împlineşte în fapt, în teren şi lucrul acesta reprezintă direcţiile noastre politice prin care argumentăm tot ceea ce am comunicat şi vom continua să comunicăm cetăţenilor români pentru a înţelege care a fost rolul nostru în această guvernare”, a transmis liderul PNL.

Ciucă a explicat că PNL nu este doar partidul antreprenorilor şi că partea de politică liberală are un spectru de cuprindere în toate păturile socio-profesionale.

“PNL nu e doar partidul antreprenorilor, nu e doar acel instrument politic al mediului de afaceri. În momentul de faţă, mergând prin ţară, sunt liberali şi în mediul urban, şi în mediul rural, sunt şi întreprinzători, dar şi oameni care lucrează la instituţiile statului, bugetari, sunt şi pensionari liberali, sunt şi oameni care lucrează în agricultură. Tot ceea ce înseamnă partea aceasta de politică liberală are un spectru de cuprindere în toate păturile socio-profesionale şi atunci trebuie să ne adresăm tuturor”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au fost întrebați miercuri seară, 21 februarie, dacă vor demisiona de la şefia partidelor pe care le conduc în cazul în care...
Formula necâștigătoare a dreptei în cursa pentru Primăria Capitalei: ”Candidatul PSD pleacă cu prima șansă”
Formula necâștigătoare a dreptei în cursa pentru Primăria Capitalei: ”Candidatul PSD pleacă cu prima șansă”
O candidatură a Gabrielei Firea din partea PSD la Primăria București ar aduce, cel mai probabil, victoria PSD, având în vedere voturile împărțite între candidații de dreapta Nicușor Dan,...
#alegeri 2024, #rupere coalitie PSD PDL, #nicolae ciuca pnl , #stiri Nicolae Ciuca