Politologul Stelian Tănase, despre scenariul ”împins” de la Cotroceni pentru alegerile din 2024: ”Dacă se confirmă, nici nu mă duc la vot!”

Sambata, 05 Noiembrie 2022, ora 23:00
32140 citiri
Politologul Stelian Tănase, despre scenariul ”împins” de la Cotroceni pentru alegerile din 2024: ”Dacă se confirmă, nici nu mă duc la vot!”
Stelian Tănase consideră că Puterea nu trebuie deținută de două partide aflate în opoziție FOTO Facebook

Politologul și scriitorul Stelian Tănase a dezvăluit sâmbătă, 5 noiembrie, un scenariu despre care se discută în mediile informate privind alegerile din 2024.

Potrivit acestuia, se vehiculează că de la Cotroceni s-ar împinge scenariul ca PNL și PSD să candideze împreună la alegerile parlamentare (să aibă liste comune) și prezidențiale din 2024.

Politologul consideră că ar fi foarte rău ca Puterea să fie deținută de PSD și PNL încă patru ani și a precizat că, dacă scenariul se confirmă, nu va merge la vot.

”Nu se înțeleg, nici nu au voie de la Iohannis să spargă coaliția, că Iohannis i-a obligat s-o facă, i-a împins de la spate, i-a nășit și i-a patronat. N-au soluții, sunt în conflict, au soluții diferite, să spunem așa, nu reușesc să cadă de acord și ies la presă cu diverse soluții, foarte multe promisiuni și mereu ele se tot amână cu șase luni.

Vin alegerile… Coaliția e într-un moment de inflexiune în care metalul se poate rupe, că ei sunt cu gândul numai la alegeri. Tot ce declară, toate mișcările pe care le fac sunt în legătură cu 2024. Un hop e mai 2023, când trebuie să se facă rocada (premierilor). (…)

Contextul a fost dezavantajos pentru orice fel de guvern ar fi fost, dar sunt și slabi și au făcut și greșeli. Contextul e foarte greu, dar și ei au fost depășiți complet și la un moment dat am impresia că s-au și dezinteresat, adică la câte probleme care s-au pus, s-au plictist și au spus ”dă-le dracu!” și lasă lucrurile de la sine”, a declarat Stelian Tănase sâmbătă seară, la B1TV.

”Nu știu ce calcule electorale au. De pildă, aud prin târg, prin medii informate, în redacții, printre jurnaliști, că un scenariu împins de la Cotroceni ar fi să candideze împreună, inclusiv candidat la președinție comun - Nicolae Ciucă - și să facă liste comune și să rămână încă patru ani această coaliție. E o foarte proastă idee. Sunt un adversar al ei hotărât!”, a mai spus politologul.

Stelian Tănase a adăugat că PSD și PNL sunt partide atât de slabe, încât ar fi fericite cu o astfel de evoluție a evenimentelor.

”Într-un stat civilizat, democratic, trebuie să ai Putere și Opozitie dacă vrei ca societatea să funcționeze, să aibă o politică sănătoasă. (…) Or noi avem două partide în care nimeni nu-i Puterea, nimeni nu-i Opoziția. Cine e Opoziția în România? Ele joacă ambele roluri în același timp.

Această situație e foarte proastă și creează o stare de spirit foarte proastă în societate și confuzie. Nu e deloc în regulă. Trebuie să se despartă: unii să fie Puterea - care o vrea ei, îi privește, că tot aia sunt - și alții Opoziția. Trebuie să se întâmple cel mai târziu în 2024. Dacă nu se întamplă asta, nici nu mă duc la vot!”, a mai spus politologul.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Un antreprenor din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale: "M-am cam săturat!"
Un antreprenor din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale: "M-am cam săturat!"
Antreprenorul Silviu Zetea din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din anul 2024, la un eveniment la care au luat parte peste 400 de persoane. Acesta spune că a...
#alegeri 2024, #Stelian Tanase, #politolog, #scenariu, #Cotroceni, #candidati comuni psd pnl , #stiri politice