România este campioană la pierdut bani europeni. Cioloş: "Din fondurile structurale şi de coeziune am atras 0 euro. Zero"

Marti, 28 Mai 2024, ora 22:47
2191 citiri
România este campioană la pierdut bani europeni. Cioloş: "Din fondurile structurale şi de coeziune am atras 0 euro. Zero"
România este campioană la pierdut fonduri europene FOTO Facebook/Dacian Cioloş

Europarlamentarul Dacian Cioloş este de părere că PSD şi PNL nu sunt în stare să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie şi nici nu doresc să discute pe teme europene la dezbaterile electorale.

"Ciolacu şi partidele pe care le conduce, PSD şi PNL, nu vor să discute pe teme europene pentru că asta ar însemna că incompetenţa lor pe plan european va fi în prim plan. Nu sunt în stare nici să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie. Din fondurile europene structurale şi de coeziune, alocate României în perioada 2021 - 2027, am atras 0 euro. Zero. Din PNRR, guvernul a atras 9,4 miliarde din cele 29 disponibile, dar situaţia a îngheţat pentru că guvernul Ciolacu nu este în stare să ducă mai departe reformele la care s-a angajat şi de care România are nevoie, reforme precum depolitizarea administraţiei publice şi a companiilor de stat", a afirmat Cioloş.

Cioloş critică PSD şi PNL că nu au participat la dezbateri electorale cu cei care deschid listele pentru alegerile din 9 iunie şi nu au publicat niciun program electoral pentru europene.

"Cu 12 zile rămase până la alegeri, nu s-a organizat nicio dezbatere cu capii de listă pentru europarlamentare. Mai rău, Alianţa PSD - PNL nu a publicat nici măcar un program electoral pentru europene. Aşa îşi demonstrează cele două partide respectul pentru cetăţeni", se arată într-un mesaj publicat, marţi, 28 mai, pe pagina de Facebook a lui Dacian Cioloş.

El i-a invitat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi pe Mihai Tudose, primul pe lista PSD-PNL la europarlamentare, la o dezbatere televizată.

"Domnilor Ciolacu, Tudose, vă aştept într-o dezbatere televizată. Haideţi să explicaţi românilor cum irosiţi şansele de dezvoltare ale României şi cum mai puteţi fi credibili în Europa dacă nu sunteţi în stare să cheltuiţi nici măcar banii pe care îi avem de la UE", a declarat Dacian Cioloş, cap de listă al Partidului REPER la europarlamentare.

Conservatorii naționaliști au depășit liberalii în Parlamentul European. Ce contribuție a avut AUR
Conservatorii naționaliști au depășit liberalii în Parlamentul European. Ce contribuție a avut AUR
După populari (PPE) şi social-democraţi (S&D), Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR) din Parlamentul European a depăşit miercuri, 19 iunie, ca număr de mandate, grupul liberal...
Eșecul lui Iohannis la șefia NATO: Cine răspunde?
Eșecul lui Iohannis la șefia NATO: Cine răspunde?
Analiză: Ce-a câștigat România din experiența candidaturii lui Klaus Iohannis la NATO, după ce a încurcat tot calendarul Alianței? Președintele s-a bazat pe trei state...
#alegeri europarlamentare 2024, #Romania, #campioana, #pierdut fonduri europene , #Alegeri Europarlamentare 2024
  1. Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe Mark Rutte
  2. Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
  3. Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
  4. ”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”
  5. George Simion, din nou la Parchetul General: Am venit să-mi cer telefonul înapoi. Am informaţii că mă vor ridica şi alte structuri, de exemplu DNA VIDEO
  6. Liderii PSD şi PNL nu au ajuns la un acord privind data alegerilor prezidențiale. Canicula strică planurile pentru campania electorală
  7. Ce venituri a declarat Dominic Fritz. Fostul său contracandidat, Nicolae Robu, are doar pensia cât salariul primarului
  8. Greșelile AUR și USR la primele alegeri din 2024: ”Partidele sunt construite pe trei axe”
  9. 2024, anul independenților. În ce măsură poate da peste cap candidatura Anei Birchall calculele pentru prezidențiale
  10. Data alegerilor prezidențiale e în aer: PSD și PNL nu s-au înțeles. Ședința de joi a guvernului, amânată SURSE