Postul de comisar european pe care-l vizează Ciolacu: "Au început deja negocierile de şase luni"

Luni, 10 Iunie 2024, ora 16:59
3654 citiri
Postul de comisar european pe care-l vizează Ciolacu: "Au început deja negocierile de şase luni"
Parlamentul European FOTO Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în opinia sa, cel mai bun portofoliu de comisar european pentru România este economie şi piaţă internă, nu cel de Apărare, pentru că nu comisarul gestionează trupele, acest lucru se întâmplă în NATO.

„Au început deja negocierile de şase luni de zile”, a spus Marcel Ciolacu, despre negocierile privind portofoliu de comisar european pe care să îl aibă ţara noastră, luni la sediul PSD din Capitală.

Întrebat dacă are o listă scurtă de comisari europeni, Ciolacu a răspuns că „e în funcţie de ce portofoliu vom primi, în funcţie de asta facem şi nominalizarea de comisar”.

„Am insistat foarte mult pe economie şi piaţă internă. Cred că România, tot ce se întâmplă acum este despre economie, şi cred că cel mai bun portofoliu pentru România este economie şi piaţă internă”, a adăugat Ciolacu.

Chestiona dacă ne-ar avantaja mai degrabă portofoliul Apărare, prim-ministrul a replicat: „Ne-ar avantaja în ce sens, că nu înseamnă că comisarul pe Apărare gestionează trupele? Ele sunt gestionate în NATO”.

Ziua de după alegeri. Mizele în bani și putere ale negocierilor dintre noii europarlamentari
Ziua de după alegeri. Mizele în bani și putere ale negocierilor dintre noii europarlamentari
Duminică, 9 iunie, s-au încheiat cele patru zile de alegeri în care cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene și-au ales noii reprezentanți în forul parlamentar. Finalul alegerilor nu...
Nicolae Ștefănuță, singurul independent care va merge în Parlamentul European: „Se poate să avem și vise, nu doar regrete și dezgust”
Nicolae Ștefănuță, singurul independent care va merge în Parlamentul European: „Se poate să avem și vise, nu doar regrete și dezgust”
Nicolae-Bogdănel Ștefănuță, singurul candidat independent la alegerile europarlamentare a spus pentru Euronews România că a reușit să treacă pragul electoral în 98% din secțiile de...
#alegeri europarlamentare 2024, #Parlamentul European, #comisar european Romania, #marcel ciolacu, #negocieri , #Alegeri Europarlamentare 2024
  1. Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
  2. Dominic Fritz: ”Avem responsabilitatea să dăm țării un președinte adevărat. Domnul Geoană nu este o alternativă la PSD”
  3. Diana Șoșoacă "este finanțată de ruși", susține în România un fost președinte al Parlamentului European. Senatoarea l-a amenințat cu tribunalul
  4. UDMR deține majoritatea în Consiliul Județean Satu Mare după numărarea voturilor. Câte posturi de consilieri are AUR
  5. La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
  6. Reacția ministrului de Interne Cătălin Predoiu după ce Partidul REPER i-a cerut demisia
  7. REPER cere demiterea conducerii AEP și a lui Cătălin Predoiu pentru "vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie"
  8. S-a decis renumărarea voturilor la două secții din Brașov, după plângerea făcută de primarul Coliban
  9. PNL nu se sperie de Geoană. "Odată ce ajungem în turul doi, alegerile sunt câştigate"
  10. PNL face Congres pentru desemnarea candidatului la președinție, dar numele lui este deja cunoscut. "Am fi foarte încântaţi ca PSD să-l susţină"