Nicușor Dan critică organizarea alegerilor locale 2024 de AEP: ”Trebuie făcută o analiză a modului în care buletinele de vot au dispărut”

Miercuri, 12 Iunie 2024, ora 22:03
2133 citiri
Nicușor Dan critică organizarea alegerilor locale 2024 de AEP: ”Trebuie făcută o analiză a modului în care buletinele de vot au dispărut”
Documentul care-l acuză pe Nicușor Dan de colaborare cu Securitatea este un fals grosolan FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a câştigat un nou mandat în urma alegerilor de duminică, afirmă, miercuri seară, 12 iunie, că organizarea alegerilor a fost ”inadmisibilă”, acuzând Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) că nu s-a preocupat să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte ţări. Primarul general cere verificarea atentă a tuturor proceselor verbale, în contextul discuţiilor de la sectoarele 1 şi 2 din Capitală.

Nicuşor Dan a făcut, miercuri seară, comentarii cu privire la procesul electoral, mai ales în contextul discuţiilor de la două dintre sectoarele Capitalei.

”Legitimitatea aleşilor este fundamentul democraţiei. Birourile electorale trebuie să ia oricât timp este nevoie pentru a verifica şi a înlătura orice suspiciune cu privire la corectitudinea procesului electoral”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Acesta apreciază că fapta de a înlocui procesul verbal semnat de membrii comisiei din secţia de votare cu un alt proces verbal trimis biroului electoral este extrem de gravă şi trebuie cercetată urgent de parchete.

”Nu am informaţia despre cât de frecventă este această faptă şi dacă a influenţat rezultatul votului. Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns în secţii şi nu au ajuns la alegători şi numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători şi nu au mai ajuns în urne. Trebuie făcută o analiză a modului în care buletinele de vot au dispărut”, a mai transmis primarul general.

Acesta afirmă că ”este inadmisibilă organizarea procesului electoral, cu membri ai birourilor electorale la limita epuizării şi formalităţi neîncheiate la câteva zile de la alegeri”.

”AEP nu a avut nicio preocupare în toţi aceşti ani să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte ţări”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Procesul electoral în Bucureşti continuă, procedurile nefiind finalizate pentru mai multe secţii de votare.

Nicușor Dan a anunțat catalogul online al cățeilor din adăposturi. Unde pot fi văzuți patrupezii gata de adopție
Nicușor Dan a anunțat catalogul online al cățeilor din adăposturi. Unde pot fi văzuți patrupezii gata de adopție
Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a lansat catalogul online al căţeilor din adăposturile ASPA, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, joi, 18 iulie. Cei...
Nicușor Dan clarifică termenul „cretini” folosit într-o postare pe Facebook: „Îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului”
Nicușor Dan clarifică termenul „cretini” folosit într-o postare pe Facebook: „Îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, marţi seara, 16 iulie, în ce context a folosit termenul "cretini", care apare într-o postare pe pagina sa de Facebook din urmă cu...
#alegeri locale 2024, #NIcusor Dan, #AEP, #organizare alegeri, #voturi , #Alegeri locale 2024
  1. Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
  2. Cum se poziționează AUR față de circul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. Piperea: ”I-a picat mănușă Ursulei”
  3. Momentul perfect. Cum își poate face Joe Biden ieșirea din politică: E urmărit cu ”microscopul”
  4. De ce candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale ar fi imposibilă. Specialiștii explică drepturile și interdicțiile fostului lider PSD
  5. Ce riscă să pățească Diana Șoșoacă după circul odios din Parlamentul European Sancțiunile prevăzute pentru eurodeputații scandalagii
  6. Un sondaj realizat de Mirel Palada îl dă pe Marcel Ciolacu cu un procent ”confortabil” în lupta pentru Cotroceni. Pe ce loc este Mircea Geoană SONDAJ
  7. Vasile Dîncu nu-l vede pe Klaus Iohannis comisar european: "Ar fi o cădere pe scara demnităților sociale și politice"
  8. Ce scrie presa din Rusia după ce Diana Șoșoacă și-a pus botniță în Parlamentul European: ”Îndrăzneață!”
  9. Premierul României anunță "o vară provocatoare” privind asigurarea necesarului de energie. Întrunire de urgență pentru găsirea soluțiilor
  10. UPDATE Subprefectul PSD de Călărași a demisionat din funcție după apariția imaginilor compromițătoare. El a fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO