Noul baron PSD al Vasluiului, după decăderea lui Dumitru Buzatu. Deputatul ”shaorma”, marele câștigător al alegerilor din județ

Marti, 11 Iunie 2024, ora 11:08
4595 citiri
Noul baron PSD al Vasluiului, după decăderea lui Dumitru Buzatu. Deputatul ”shaorma”, marele câștigător al alegerilor din județ
Adrian Solomon și-a mărit influența în Vaslui în urma alegerilor de duminică FOTO Facebook

Principalul câștigător al alegerilor în județul Vaslui este pesedistul Adrian Solomon, proaspăt ales lider al filialei PSD, își reconfirmă statutul de ”nou baron” al județului, după victoria covârșitoare a PSD.

Politicianul vasluian implicat în cele mai multe scandaluri este astăzi politicianul cu cea mai mare influență din județul Vaslui. Adrian Solomon s-a dovedit un demn urmaș al lui Dumitru Buzatu și a reușit să controleze perfect armata de votanți ai PSD. Succesul acestuia este răsunător, în condițiile în care controlează în totalitate Vasluiul, Bârladul, Hușul, Murgeniul și încă vreo 60 de comune din județ. Ca să nu mai vorbim de perla coroanei, Consiliul Județean Vaslui, scrie vremeanoua.ro.

Practic, nimic nu se mai mișcă în județul Vaslui fără știrea și aprobarea lui Solomon. Și cel mai grav ar fi ca aprobarea să vină din altă parte. E doar o presupunere pe care o reluăm, dar care nu este deloc fantezistă! E greu de crezut că după 30 de ani de beție a puterii, Dumitru Buzatu a renunțat brusc la cele lumești și politice.

În privința popularității negative, doar Buzatu îl poate întrece pe Solomon la nivelul județului Vaslui. Doar că asta nu pare să-i deranjeze deloc pe cei doi protagoniști pentru că, atât Buzatu cât și Solomon, au realizat că tot ce înseamnă discurs sau comportament în public este mai puțin important. Ceea ce îi face pe ei mari și puternici este abilitatea de a controla armata aducătoare de voturi. Este vorba de un conglomerat de diverse categorii sociale în care se votează pentru un interes strict personal.

Fie că e vorba de ajutorul de asistat social, de serviciul din Primărie, de mica afacere susținută din încredințările directe atribuite de primării sau de alte chestiuni aducătoare de bani, acești bravi ostași pesediști sunt cei mai disciplinați din lume. Din acest motiv, Solomon își permite să înjure în public și să facă o groază de alte tâmpenii, încadrate în segmentul comportament indecent. Dar acesta este doar începutul pentru că, până acum, Solomon a făcut parte din eșalonul 2. Acum este în frunte, nimeni nu-l poate pedepsi, așa că așteptați-vă la un festival Solomon. Cu șaorma, înainte!

La Consiliul Județean Vaslui, PSD a obținut peste 50% din numărul de consilieri. Are 18 consilieri din 34, la care se mai adaugă și votul președintelui Ciprian Trifan, care câștigă detașat președinția CJ Vaslui cu 46% din voturi.

PNL, prin Nelu Tătaru, nu a reușit decât 25% și se clasează pe locul doi, însă pierde posibilitatea de a face o alianță cu ADU și AUR pentru o majoritate, care i-ar fi dat posibilitatea obținerii funcțiilor de vicepreședinte.

Cei doi vicepreședinți vor fi de la PSD Vaslui, iar cu siguranță unul dintre ei va fi Dan Marian, dacă este să ne luăm după declarațiile liderilor PSD de dinaintea alegerilor. Iată cum va arăta Consiliul Județean Vaslui: PSD (48,7%) – 18 consilieri, PNL- 8 consilieri (22,82%), AUR – 5 consilieri (13,64%), iar ADU – 3 consilieri (9,8%).

Cine este Adrian Solomon?

Adrian Solomon a fost ales în aprilie la conducerea filialei vasluiene a PSD după ce predecesorul său, Dumitru Buzatu, a fost prins de procurorii anticorupție cu peste un milion de lei mită în portbagaj. 

Adrian Solomon este parlamentarul care a profitat de modificările la legea Educației ca să introducă un amendament în baza căruia ar fi trebuit interzisă educația sexuală în școli.

În urmă cu patru ani, Solomon spunea despre actualii parteneri de guvernare și de alianță electorală că fac parte dintr-un „guvern fascist în devenire”.

În iulie 2020, în plină pandemie de Covid, Solomon a declanșat un scandal într-un fast-food din Centrul Vechi al Capitalei pentru că a refuzat să poarte mască de protecție, așa cum impunea legea. Într-un final, Adrian Solomon și colegul său, Irinel Stativă, alt parlamentar de la PSD, au fost amendați după un conflict și cu polițiștii chemați de personalul șaormeriei.

În iulie 2022, Solomon a susținut supraimpozitarea contractelor part-time.

Preşedintele PSD Vaslui a dat afară jurnaliștii "incomozi" de la o conferință de presă. "La nuntă nu te duci neinvitat"
Preşedintele PSD Vaslui a dat afară jurnaliștii "incomozi" de la o conferință de presă. "La nuntă nu te duci neinvitat"
Adrian Solomon, președintele PSD Vaslui, a organizat luni, 17 iunie, o conferință de presă ce a avut ca temă alegerile locale, dar nu a chemat toți jurnaliștii de pe domeniu, iar pe cei care...
AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
AEP anunţă organizarea, duminică, 23 iunie, a unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga,...
#alegeri locale 2024, #alegeri vaslui, #baron PSD, #Adrian Solomon PSD, #Dumitru Buzatu, #psd vaslui, #CJ Vaslui , #Alegeri locale 2024
  1. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  2. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  3. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  4. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  5. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  6. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  7. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  8. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  9. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  10. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul