"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan

Luni, 27 Mai 2024, ora 16:14
3738 citiri
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
Fără dialog, Nicușor Dan nu va mai fi susținut de PNL în CGMB FOTO Facebook Sebastian Burduja

Dacă nu acceptă să participe la o dezbatere electorală, Nicușor Dan nu va mai fi susținut de liberali, în eventualitatea obţinerii unui nou mandat, a anunţat luni, 27 mai, în şedinţa Consiliului General, liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja.

"Din punctul nostru de vedere, toţi candidaţii ar trebui să participe la dezbateri deschise şi transparente. În atare condiţii, îi urăm succes domnului Nicuşor Dan să formeze majoritatea, probabil cu PSD sau alte forţe politice, dacă - Doamne fereşte - dânsul va câştiga un nou mandat. Consider că există întrebări pertinente de la bucureşteni, de la colegii mei, de la toţi oamenii care sunt interesaţi de viitorul oraşului cu privire la modul în care au fost cheltuite sumele din bugetul Primăriei Generale, modul în care s-au atribuit contracte, modul în care a fost atribuită mentenanţa la Arena Naţională, modul în care au fost gestionate resursele umane în Primărie şi patru ani de zile în care nu a existat nicio reorganizare, modul în care a fost gestionată, în general, activitatea Primăriei", a spus Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei.

El a menţionat că liderul grupului PNL din Consiliul General va depune o adresă în care Nicuşor Dan va fi informat asupra acestor aspecte.

"În condiţiile în care refuzaţi constant participarea la orice dezbatere pentru alegerile pentru Primăria Generală, vă informăm că în eventualitatea obţinerii unui nou mandat consilierii generali aleşi ai PNL nu vă vor acorda susţinere în Consiliul General. Nu putem avea o relaţie de colaborare cu cineva care refuză dialogul exact în momentul în care acesta contează pentru bucureşteni şi pentru democraţie. Considerăm că atitudinea dumneavoastră este profund jignitoare la adresa PNL, a votanţilor liberali şi a tuturor bucureştenilor, drept pentru care nu puteţi pretinde vreo formă de colaborare cu PNL după data de 9 iunie, atât timp cât refuzaţi o dezbatere de bun simţ, ca un gest de respect faţă de alegători, exact aşa cum susţineaţi dumneavoastră în 2012, când candidaţi la această funcţie", este mesajul transmis edilului general de către PNL.

Pe de altă parte, Ancuţa Comănici (PSD) a declarat că social democraţii nu vor face "niciodată majoritate cu USR şi cu cei care îl susţin" pe Nicuşor Dan şi le-a reamintit celor de la PNL că ei au făcut acest lucru.

Consilierul general PNL Andrei Badiu a mai precizat că va ataşa la adresa depusă şi rezultatele unui sondaj realizat de către "o prestigioasă firmă americană", conform căruia locul al doilea în opţiunile bucureştenilor ar fi ocupat de Sebastian Burduja.

"Deci, scuzele privitoare la o eventuală neparticipare la o dezbatere, motivate de faptul că nu ar fi pe locul doi, se risipesc", a spus Badiu.

Conform sondajului respectiv, realizat în perioada 15-24 mai, pe primul loc în opţiunile bucureştenilor se află Nicuşor Dan (27,6%), urmat de Sebastian Burduja (23,2%), Gabriela Firea (21,7%), Cristian Popescu Piedone (17,4%) şi Mihai Enache (5,8%).

În ce priveşte partidele, opţiunile sunt următoarele: PSD (28,8%), Dreapta Unită (25,9%), PNL (19,9%), PPUSL (8,6%), AUR (7,1%).

Pe 17 mai, Nicuşor Dan a precizat că nu doreşte să participe la o dezbatere electorală "unu la unu" cu contracandidatul său de la PNL, Sebastian Burduja, în speranţa că va avea o colaborare cu liberalii după alegerile din 9 iunie.

Pe data de 26 mai, edilul general a arătat că va lua decizie în ce priveşte participarea la o dezbatere electorală după ce va primi rezultatele unui sondaj de opinie.

"Mai aştept să iasă un sondaj şi în funcţie de el...", a precizat Nicuşor Dan.

Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
Bătălia mare dintre cei doi candidați principali la șefia Sectorului 2 pare să se tranșeze. După ce Radu Mihaiu a cerut renumărarea voturilor în mai multe secții invocând fraude, se pare...
Noi rezultate la alegerile locale. Cum se poziționează PSD față de PNL
Noi rezultate la alegerile locale. Cum se poziționează PSD față de PNL
PSD a obţinut 34,94% dintre mandatele de primar în urma alegerilor de duminica trecută, arată rezultatele parţiale transmise luni seară, 17 iunie, de Biroul Electoral Central (BEC). PNL a...
#alegeri locale 2024 , #Alegeri locale 2024
  1. Clotilde Armand aruncă săgeți spre șeful AEP: ”Bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”
  2. Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
  3. Nicolae Ciucă surprinde: ce făcea președintele PNL în timp ce Marcel Ciolacu urmărea România - Ucraina de pe Allianz Arena - FOTO
  4. În ce măsură se poate repeta scenariul Iliescu-Vadim la alegerile prezidențiale din 2024: „Se poate crea o stare de spirit negativă”
  5. Noi rezultate la alegerile locale. Cum se poziționează PSD față de PNL
  6. PNL, gata să trădeze PSD. În speranța că va da viitorul preşedinte, ar putea trece în opoziție SURSE
  7. BEC a respins cererea de renumărare a voturilor în orașul Constanța, dar și în trei județe din țară
  8. Optimism în USR după rezultatele slabe la alegeri: ”Vom reporni partidul cu toată forţa”. Noi informații despre viitoarea conducere
  9. Lucian Bode nu scapă de decizia de plagiat: ”A pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces” FOTO
  10. Opinie: Îl vrea Ciolacu pe Geoană prezidențiabil?