Primarul celei mai frumoase comune din România a fost reales a șaptea oară. Scorul uriaș obținut la alegeri

Luni, 10 Iunie 2024, ora 16:49
5938 citiri
Primarul celei mai frumoase comune din România a fost reales a șaptea oară. Scorul uriaș obținut la alegeri
Ciugud, Alba FOTO Facebook /Primăria Ciugud

Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, despre care se spune că este cea mai frumoasă din România, a fost reales pentru a şaptea oară în fruntea administraţiei locale cu un scor electoral de peste 76%. Localnicii din comună au mers la vot, prezenţa fiind de aproximativ 70%.

Dămian, candidat independent, a avut doi contracandidaţi, din partea PSD şi AUR.

Rezultatele publicate de Autoritatea Electorală Permanentă arată că, în cele şase secţii de votare, primarul din Ciugud, independentul Gheorghe Dămian, are scoruri electorale de 81,19%, 85,96%, 70,56%, 78,2%, 82,7% respectiv 60,87%. Prezenţa la vot în comună a fost de aproximativ 70%.

Gheorghe Dămian obţine astfel al şaptelea mandat în comuna care s-a dezvoltat şi a devenit un etalon pentru investiţiile făcute din fonduri europene.

La alegerile din acest an, edilul a avut două contracandidate, una din partea PSD, cealaltă din partea AUR.

Comuna Ciugud din Alba a devenit în ultimii ani un model la nivel național în ceea ce privește dezvoltarea locală durabilă.

Ciugudul deține câteva recorduri greu de egalat în mediul rural din România, fiind prima comună din țară cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete, cu internet wireless în spațiile publice, iluminat public asigurat cu ajutorul unei eoliene, școală smart, plata online a taxelor și impozitelor și stație de încărcare mașini electrice. De câțiva ani, administrația locală încearcă să impună conceputul de ”smart village” la Ciugud și la nivel național.

Aflată la circa 10 kilometri din Alba Iulia, comuna s-a remarcat, inițial, prin performanță deosebită în privința accesării de fonduri europene. În total, comuna a atras circa 30 de milioane de euro, o bună parte din suma fiind obținută în colaborare cu comunele apropiate, Daia Română, Berghin și Sântimbru.

Conform recensământului efectuat în 2022, populația comunei Ciugud se ridică la 3.285 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2011, când se înregistraseră 3.048 de locuitori. La Ciugud exista si o zona industrială care aduce beneficii importante la bugetul comunei. Peste 30 de investitori au cumpărat sau au concesionat teren. Numărul total al angajaților care lucrează aici se ridică la circa 1.000 de persoane.

Candidat la Primăria Brașov a amenințat-o pe președinta biroul electoral că o violează și o ucide. Ar fi fost sub influența drogurilor
Candidat la Primăria Brașov a amenințat-o pe președinta biroul electoral că o violează și o ucide. Ar fi fost sub influența drogurilor
Nicolae Florin Dogar, candidat independent la Primăria Brașov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a amenințat-o pe președintei Biroului Electoral Județean Brașov că o va...
UDMR deține majoritatea în Consiliul Județean Satu Mare după numărarea voturilor. Câte posturi de consilieri are AUR
UDMR deține majoritatea în Consiliul Județean Satu Mare după numărarea voturilor. Câte posturi de consilieri are AUR
Potrivit datelor finale publicate joi, 13 iunie, după centralizarea voturilor, UDMR a obţinut cele mai multe locuri în Consiliul Judeţean Satu Mare după alegerile de duminică, 9 iunie....
#alegeri locale 2024, #primaria ciugud, #ciugud, #candidat independent , #Alegeri locale 2024
  1. Diana Șoșoacă "este finanțată de ruși", susține în România un fost președinte al Parlamentului European. Senatoarea l-a amenințat cu tribunalul
  2. UDMR deține majoritatea în Consiliul Județean Satu Mare după numărarea voturilor. Câte posturi de consilieri are AUR
  3. La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
  4. Reacția ministrului de Interne Cătălin Predoiu după ce Partidul REPER i-a cerut demisia
  5. REPER cere demiterea conducerii AEP și a lui Cătălin Predoiu pentru "vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie"
  6. S-a decis renumărarea voturilor la două secții din Brașov, după plângerea făcută de primarul Coliban
  7. PNL nu se sperie de Geoană. "Odată ce ajungem în turul doi, alegerile sunt câştigate"
  8. PNL face Congres pentru desemnarea candidatului la președinție, dar numele lui este deja cunoscut. "Am fi foarte încântaţi ca PSD să-l susţină"
  9. Alegerile din Sectorul 2 s-au lăsat cu dosar penal. Procurorii cercetează mai multe ilegalități semnalate de Radu Mihaiu
  10. George Simion vrea să repete la botezul fiului său festinul de la nuntă. Unde va avea loc petrecerea