Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 12:11
8342 citiri
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone exclude retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei FOTO Facebook/Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își retragă candidatura de la Primăria Capitalei, pentru că Gabriela Firea ar fi ”mai potrivită”. Piedone susține că în cazul în care Firea ar fi fost pusă candidat de la început, ar fi susținut-o și nu ar mai fi candidat.

”Am văzut că s-a spus clar că Piedone se va retrage, că președintele PSD îl cheamă pe Piedone să negociem retragerea sa. Toată instabilitatea asta rapidă… Sunt singurul candidat asumat care am spus că nu mă retrag. Sunt președintele Partidului Umanist Social din România. Conducerea partidului mă susține și eu nu mă retrag. Cine să mă retragă? Sunt factor decizional în partid. Exclud retragerea mea. (...) Puteam merge la sărbătorile de Paști și aveau primarul general și precursorul să câștige alegerile prezidențiale. Ei au ales să divizeze (...) această Coaliție, ruptă la București și o pseudo-coaliție pentru europarlamentare, vor veni cu două proiecte: unul social-democrat și unul liberal. Simpatizanții la comun ce vor înțelege?” a declarat Cristian Popescu Piedone la România TV.

Piedone susține că pentru el ”jocul politic” nu se complică deloc de candidaturile anunțate de PSD și de PNL, chiar este avantajat de situația în care este acum coaliția.

”Pentru mine absolut deloc, chiar mă favorizează, o să vedeți acest lucru. Cei care au intrat în cursă, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au intrat să salveze onoarea coaliției. Au intrat la sacrificii, îi vom numi eroi de sacrificiu. Firea pierde, dar este europarlamentar, domnul Burduja pierde, dar e un ministru de succes. Coaliția, dacă avea acel candidat comun cu care s-a lăudat, putea să o pună de la început pe candidata Gabriela Firea, în care eu nu vedeam acele bâlbe ale coaliției, puteam să stau liniștit la Primăria Sectorului 5. Am văzut aceste contradicții în cadrul coaliției, aceste orgolii. Au stat peste 15 ore să aducă pe cei care i-au aruncat la coș, spunând că nu sunt buni, și scoțând un iepuraș care s-a născut deja mort (...).

Primarul Sectorului 5 acuză un ”blat” la București pentru menținerea în funcție a actualului Primar General.

”Teoria mea este că lucrurile astea sunt dirijate. Se vede că mutările vin în plic. În urmă cu patru ani, actualul Primar General, într-o poză publică, ieșea de la Palatul Cotroceni cu câteva zile înainte să fie desemnat. Și acum vor să amaneteze Bucureștiul pentru interesele lor meschine. Este un blat contra intereselor și doctrinelor de partid să rămână Nicușor Dan și Clotilde Armand. Sunt prea mic pentru politica atât de mare. Este o părere personală”, declara Piedone.

Piedone acuză faptul că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt parte a acestui blat, iar Gabriela Firea este o victimă a acestuia. Acesta a precizat că nu s-ar fi înscris în cursă dacă PSD și PNL ar fi desemnat-o din prima candidat pentru Primăria Generală pe Gabriela Firea.

”Din prima, fără ezitare, Gabriela Firea. Aș fi renunțat la candidatura mea și aș fi stat în spatele ei. Odată aruncat în luptă, nu mai dau înapoi. Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie și nu mă întorc”, declară edilul.

Întrebat ce va face dacă va pierde alegerile, Piedone susține că se va întoarce la ”meseria de bază”.

”Eu îmi joc cariera și și-o joacă și băiatul meu. Familia Popescu nu a trăit niciodată din politic. Dacă Piedone va pierde, își va crește nepoții și se va bucura de viață. Din ce trăiesc? Dinainte de ’90, familia mea deține câteva restaurante. Ne întoarcem la meseria de bază” a declarat Cristian Popescu Piedone pentru sursa citată.

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorul 5 și candidat la Primăria Capitalei, și i-a cerut acestuia să renunțe la orgolii și să se așeze la masa discuțiilor pentru a face „ce este cel mai bine pentru București”.

"O să îmi permit, prin intermediul dumneavoastră, să fac un apel şi la un alt prieten de-al meu, prieten de-al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că în viaţă trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim, cum a reuşit această echipă la Sectorul 2, să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti. Experienţa, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă atunci când a fost primar general al Capitalei Gabriela Firea confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general. Sunt ferm convins că domnul Piedone va primi mesajul meu şi împreună vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim", a afirmat Marcel Ciolacu, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Rareş Hopincă la funcţia de primar al Sectorului 2 din partea PSD - PNL.

Liderul social-democraţilor a reiterat că Popescu Piedone este un primar foarte bun pentru Sectorul 5. Marcel Ciolacu i-a asigurat pe membrii PSD şi PNL prezenţi în sală că alianţa electorală dintre cele două partide, dar şi coaliţia de guvernare sunt "mai puternice ca oricând".

Quarterly Report - Editia 4

Nicuşor Dan: ”Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei”
Nicuşor Dan: ”Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 23 mai, că Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei, el subliniind că sunt alegeri într-un singur tur. Primarul...
Candidatul pentru Primăria Capitalei care scade semnificativ în sondaje. Schimbări majore în preferințele bucureștenilor
Candidatul pentru Primăria Capitalei care scade semnificativ în sondaje. Schimbări majore în preferințele bucureștenilor
Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, ar fi pe locul 1 în preferințele bucureștenilor, la distanță de 6 procente de Gabriela Firea și la 15 procente de Cristian Popescu Piedone, conform...
#alegeri locale 2024, #alegeri primaria Capitalei, #Cristian Popescu Piedone, #Gabriela Firea Primaria Capitalei, #Marcel Ciolacu PSD, #retragere candidatura , #Alegeri locale 2024