La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"

Joi, 13 Iunie 2024, ora 19:45
2926 citiri
La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz FOTO / Facebook Dominic Fritz

Sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor în Sectorul 2 care sunt "bagatelizate" de autorităţi, a declarat, joi, 13 iunie, primarul Timişoarei, Dominic Fritz. El a menționat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, este responsabil politic pentru "tăcerea" partidului lui şi a Guvernului faţă de aceste dovezi, iar liderul PNL, Nicolae Ciucă, trebuie să-şi spună şi el părerea.

Fritz a mai spus că preşedintele AEP, Toni Greblă, a dat dovadă de "rea credinţă" în organizarea procesului de vot şi trebuie să-şi pună demisia pe masă.

"Nu suntem aici ca să apărăm voturi useriste, suntem aici ca să apărăm dreptul tuturor cetăţenilor Sectorului 2 ca votul lor, indiferent pentru ce partid, pentru ce candidat este, să fie numărat. Şi fac un apel la toţi care ne urmăresc, la toţi cei care urmăresc această temă, să nu subestimeze importanţa crucială pe care o au aceste zile şi rezultatul acestui proces de numărarea voturilor. Ne-am obişnuit în această ţară la o politizare a sistemului de educaţie, ne-am obişnuit în această ţară la o politizare a sistemului de sănătate, ne-am obişnuit la o politizare a unor instituţii publice, dar haideţi vă rog să nu ne obişnuim la politizarea numărării votului, care este baza, fundamentul democraţiei noastre", a afirmat Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă susţinută, alături de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, în faţa Biroului Electoral Sector 2.

El a spus că Marcel Ciolacu este responsabil de tăcerea în faţa dovezilor.

"Am auzit că domnul Ciolacu a spus că cetăţenii nu îşi doresc circ în stradă. Ceea ce vedeţi aici nu este circ, ceea ce vedeţi aici este într-un mod cât se poate de civilizat, de organizat şi de documentat, nişte dovezi că nu doar că au existat câteva neconcordanţe în numărarea voturilor, ci că au existat şi acte clare de fraudă. Eu nu spun că domnul Ciolacu este responsabil pentru aceste neconcordanţe sau este în spatele acestor fraude, dar el este responsabil politic pentru tăcerea partidului lui, pentru tăcerea Guvernului faţă de aceste dovezi. Nu este ca şi cum cineva ar ieşi şi ar explica de ce aceste dovezi: uitaţi semnătura falsificată de fapt este altceva. Nu. Nu dă nimeni explicaţii. Nu iese nimeni să apere acest refuz de a renumăra voturile, ci pur şi simplu vedem tăcere şi bagatelizare", a mai spus Fritz.

Primarul Timişoarei a menţionat că există o responsabilitate să nu fie acceptată "bagatelizarea fraudării unui vot", adăugând că acest lucru "subminează toată încrederea în democraţie şi distruge ţara".

"Fac un apel la tot cei care acum sunt responsabili în secţii şi aşa mai departe: înţeleg că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi obosiţi, înţeleg că mulţi dintre dumneavoastră aţi ajuns acolo cu sprijinul unui partid sau altul, înţeleg că poate chiar pe unii dintre dumneavoastră se fac presiuni, dar fac un apel: nu fiţi părtaşi în această fraudă. Încă nu este târziu, încă putem să renumărăm aceste voturi şi încă putem să ne asigurăm că fiecare vot este numărat. Şi cu cât de mult îl stimez pe colegul meu Radu Mihaiu şi cu cât de mult îmi doresc să rămână el primar, nu despre asta este vorba, este vorba despre un respect de bază pentru toţi cetăţenii care s-au trezit duminică, au stat la coadă şi au votat ca buletinul lor de vot să se regăsească în numărarea finală a voturilor", a mai explicat Fritz.

Întrebat dacă nemulţumirile sunt îndreptate doar către premierul Marcel Ciolacu, Fritz a spus: "Fac un apel şi către omul de onoare Ciucă să ne spună care este poziţia lui faţă de aceste dovezi, nu poziţia lui faţă de faptul că domnul Mihaiu este cu aproape 300 de voturi în spate în momentul ăsta, nu mă interesează, nu vreau declaraţii politice".

"Pe mine mă interesează cum crede el că putem să apărăm votul dacă ignorăm aceste dovezi, dacă ignorăm calcule matematice, care nu sunt de contestat de nimeni", a mai spus Fritz.

Întrebat dacă îi reproşează ceva şefului AEP în privinţa organizării alegerilor, Dominic Fritz a spus că este şocat că acesta a recunoscut că "nu totul a mers bine", menţionând că, din punctul lui de vedere, a dat dovadă de rea credinţă şi ar trebui să-şi pună demisia pe masă.

"Eu recunosc că sunt şocat, dacă n-ar fi atât de serioasă treaba, aş spune că sunt amuzat de faptul că într-adevăr a recunoscut că nu totul a mers bine, a recunoscut că poate în viitor alegerile ar trebui organizate mai bine, mai profesionist, dar soluţia pe care o propune dânsul la toate aceste probleme, soluţia pe care o propune pentru faptul că după 40 de ore s-au făcut greşeli evidente, unele cu intenţii, soluţia lui este să îi lăsăm pe reprezentanţii un pic mai mult în pace, că probabil sunt distraşi de atâta atenţie şi să reducem numărul şi drepturile observatorilor de vot. Adică e absolut halucinant. E ca şi cum, nu ştiu, propunerea pentru combaterea traficului de droguri este să reducem numărul de poliţişti pentru că ar putea să deranjeze traficanţii. Este absolut halucinant şi arată nu doar că are o lipsă de înţelegere reală a procesului, ci pentru mine arată şi reaua lui credinţă şi tocmai de aceea cred că trebuie să-şi pună demisia pe masă", a adăugat Dominic Fritz.

Fraude alegeri 2024
Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
18.06.2024 07:29 - Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
Bătălia mare dintre cei doi candidați principali la șefia Sectorului 2 pare să se tranșeze. După ce Radu Mihaiu a cerut renumărarea voturilor în mai multe secții invocând fraude, se pare...
Jandarmeria îi dă replica lui Clotilde Armand, după acuzațiile că ar fi primit ordin să distrugă sacii cu voturi: "Această informație este complet falsă"
17.06.2024 10:32 - Jandarmeria îi dă replica lui Clotilde Armand, după acuzațiile că ar fi primit ordin să distrugă sacii cu voturi: "Această informație este complet falsă"
Jandarmeria Română a transmis un răspuns ferm la acuzațiile primarului în funcție al Sectorului 1, Clotilde Armand, care acuză instituția că a distrus voturi. "În legătură cu...
Protest în Piața Victoriei din Capitală: ”Noi vrem respect! Vrem un vot corect!” FOTO
16.06.2024 19:35 - Protest în Piața Victoriei din Capitală: ”Noi vrem respect! Vrem un vot corect!” FOTO
ONG-urile „Corupția Ucide” și „Inițiativa România” au organizat și duminică, 16 iunie, un protest în Piața Victoriei din București. Manifestanții sunt nemulțumiți de...
Clotilde Armand spune că are noi dovezi de fraudă la alegeri. ”Aşa vor Ciolacu şi Ciucă să câştige, aşa vor să pună mâna pe bani şi să fure în linişte"
14.06.2024 08:09 - Clotilde Armand spune că are noi dovezi de fraudă la alegeri. ”Aşa vor Ciolacu şi Ciucă să câştige, aşa vor să pună mâna pe bani şi să fure în linişte"
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, acesta proclamându-şi deja victoria, reia acuzaţiile de fraudă electorală şi afirmă...
La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
13.06.2024 19:45 - La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
Sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor în Sectorul 2 care sunt "bagatelizate" de autorităţi, a declarat, joi, 13 iunie, primarul Timişoarei, Dominic Fritz. El a menționat că...
Europarlamentarii Dreapta Unită cer o anchetă europeană asupra alegerilor. "Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei"
13.06.2024 14:19 - Europarlamentarii Dreapta Unită cer o anchetă europeană asupra alegerilor. "Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei"
Alianța Dreapta Unită le cere oficialilor de la Bruxelles să facă demersurile pentru o anchetă independentă asupra alegerilor desfășurate duminică, 9 iunie, după mai multe suspiciuni de...
USR anunță că se renumără voturile într-o secție din Sectorul 2 în care s-au semnalat nereguli
12.06.2024 16:52 - USR anunță că se renumără voturile într-o secție din Sectorul 2 în care s-au semnalat nereguli
USR au anunțat, miercuri, 12 iunie, pe pagina lor oficială de Facebook că solicitarea primarului în exercițiu Radu Mihaiu de renumărare a voturilor a fost acceptată în cazul secției 352,...
S-a decis verificarea buletinelor de vot din două secții ale Sectorului 1, după ce s-au constatat diferențe în procesele verbale SURSE
12.06.2024 12:59 - S-a decis verificarea buletinelor de vot din două secții ale Sectorului 1, după ce s-au constatat diferențe în procesele verbale SURSE
Biroul Electoral al Sectorului 1 a cerut membrilor birourilor din două secții de vot să verifice de ce apar diferențe între procesele verbale și numărul efectiv de voturi, transmite G4Media,...
Drulă cere demisia de urgență a lui Toni Greblă de la șefia AEP. „PSD-PNL şi complicele lor, Toni Greblă, distrug democraţia din România”
12.06.2024 10:29 - Drulă cere demisia de urgență a lui Toni Greblă de la șefia AEP. „PSD-PNL şi complicele lor, Toni Greblă, distrug democraţia din România”
Preşedintele USR Cătălin Drulă a cerut miercuri, 12 iunie, demisia de urgenţă a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, pentru modul tolerarea fraudelor electorale...
Anchetă după furtul unor buletine de vot din Ilfov, care urmau să fie renumărate. Hoții au și înlocuit un sigiliu
11.06.2024 17:03 - Anchetă după furtul unor buletine de vot din Ilfov, care urmau să fie renumărate. Hoții au și înlocuit un sigiliu
Poliţia din Ilfov anchetează un furt al unor buletine de vot, dintr-o secție din Petrăchioaia. Persoane necunoscute au intrat în secția de votare și au desigilat un sac, sustrăgând...
Radu Mihaiu reclamă fraude: Nici la această oră nu există o situaţie clară. La o secţie avem bănuiala că ne lipsesc peste 280 de voturi
10.06.2024 22:09 - Radu Mihaiu reclamă fraude: Nici la această oră nu există o situaţie clară. La o secţie avem bănuiala că ne lipsesc peste 280 de voturi
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă, luni seară, că încă nu s-a definitivat situaţia alegerilor la nivelul sectorului, acuzând că la o secţie de votare îi lipsesc din numărătoare...
Sesizarea PNL cu privire la furtul unor saci cu voturi din Sectorul 1 nu se confirmă. Ce sancțiune au aplicat autoritățile
10.06.2024 13:06 - Sesizarea PNL cu privire la furtul unor saci cu voturi din Sectorul 1 nu se confirmă. Ce sancțiune au aplicat autoritățile
Poliţiştii din Bucureşti au stabilit că sesizarea PNL privind o posibilă fraudă a unuia dintre membrii comisiei de votare de la o secţie din Sectorul 1 nu se confirmă. Autoritățile au...
Secție de vot vandalizată. Au intervenit mascații și numărătoarea voturilor s-a reluat
10.06.2024 12:59 - Secție de vot vandalizată. Au intervenit mascații și numărătoarea voturilor s-a reluat
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) desfăşoară cercetări după ce mai multe persoane au spart ferestrele unei secţii de votare, fiind nevoie de intervenţia luptătorilor de la Serviciul...
PNL acuză un consilier local că a deschis buletinele de vot: „Facem plângere penală” FOTO
10.06.2024 10:58 - PNL acuză un consilier local că a deschis buletinele de vot: „Facem plângere penală” FOTO
Partidul Național Liberal acuză un consilier local că a încălcat legea electorală și a deschis mai multe buletine de vot, deși acest lucru este permis doar președintelui secției de...
Bărbat anchetat în Gorj după ce a solicitat urna mobilă pentru bunica sa și a votat în locul ei
10.06.2024 03:51 - Bărbat anchetat în Gorj după ce a solicitat urna mobilă pentru bunica sa și a votat în locul ei
Gorjeanul este anchetat penal pentru fraudă la votul de duminic, 9 iunie, pentru falsificarea documentelor electorale. Acesta a fost reclamat că a solicitat urna mobilă în numele bunicii sale,...
Scandal la Târgu Frumos. Primarul este acuzat de fraudă electorală. Ar fi dus oameni la vot cu microbuzul VIDEO
09.06.2024 21:32 - Scandal la Târgu Frumos. Primarul este acuzat de fraudă electorală. Ar fi dus oameni la vot cu microbuzul VIDEO
Scandal monstru la Târgu Frumos. Primarul localității, Ionel Vatamanu, este acuzat de fraudă electorală, după ce în mediul online au apărut mai multe imagini cu un microbuz plin cu persoane...
Dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale deschise la Constanţa. Ce infracțiuni au fost săvârșite
09.06.2024 21:14 - Dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale deschise la Constanţa. Ce infracțiuni au fost săvârșite
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a informat duminică, 9 iunie, că un număr de 12 dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale au fost înregistrate, până la ora...
Fraudare a votului la Vâlcea cu ajutorul urnei mobile. Ce au descoperit polițiștii
09.06.2024 20:25 - Fraudare a votului la Vâlcea cu ajutorul urnei mobile. Ce au descoperit polițiștii
Este anchetă în Vâlcea după ce polițiștii au primit o reclamaţie conform căreia, la o unitate medico-socială unde a fost solicitată urna mobilă, unele dintre solicitări ar fi fost...
Patru președinți ai unor secții de vot din Strehaia au plecat acasă cu ștampilele în seara dinaintea votului. Poliția a sesizat AEP
09.06.2024 18:19 - Patru președinți ai unor secții de vot din Strehaia au plecat acasă cu ștampilele în seara dinaintea votului. Poliția a sesizat AEP
Poliția din Mehedinți a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă după ce s-a descoperit că patru președinți ai unor secții de vot din Strehaia au plecat acasă cu ștampilele de control,...
Polițist cercetat pentru fraudă la vot în Dolj. Un reprezentant al partidului a votat în locul unei femei nevăzătoare de față cu el
09.06.2024 17:06 - Polițist cercetat pentru fraudă la vot în Dolj. Un reprezentant al partidului a votat în locul unei femei nevăzătoare de față cu el
Un polițist din Dolj este cercetat pentru fraudă la vot, complicitate la fraudă la vot și abuz în serviciu, după ce un reprezentant al unui partid ar fi votat în locul unei femei...
#alegeri locale 2024, #dovezi, #frauda, #numarare voturi, #dominic fritz , #Alegeri locale 2024
  1. Burduja anunță când va exista o definiție a consumatorului vulnerabil. Ce se întâmplă cu prețul la energie electrică
  2. Cum a dus Diana Șoșoacă circul din Parlamentul României la Bruxelles. Politicienii care ne-au făcut țara de râs în ultimii 17 ani
  3. Mircea Geoană, huiduit la zilele unei comune din Olt. Cum și-a dojenit primarul concetățenii. ”Dați-o-ncolo de politică!” VIDEO
  4. Europarlamentarii români care au votat împotriva susținerii Ucrainei în războiul cu Rusia. Lipsește votul lui Vlad Voiculescu
  5. George Simion aduce acuzații de ”poliție politică”. Sute de membri AUR ar fi fost citaţi la Parchet VIDEO
  6. Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
  7. Cum se poziționează AUR față de circul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. Piperea: „I-a picat mănușă Ursulei”
  8. Momentul perfect. Cum își poate face Joe Biden ieșirea din politică: E urmărit cu „microscopul”
  9. De ce candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale ar fi imposibilă. Specialiștii explică drepturile și interdicțiile fostului lider PSD
  10. Ce riscă să pățească Diana Șoșoacă după circul odios din Parlamentul European Sancțiunile prevăzute pentru eurodeputații scandalagii