Cum s-ar putea răsturna situația din cursa pentru Primăria Generală. Rezultatele unui sondaj comandat de PSD

Luni, 27 Mai 2024, ora 13:17
9562 citiri
Cum s-ar putea răsturna situația din cursa pentru Primăria Generală. Rezultatele unui sondaj comandat de PSD
Alegerile din 9 iunie ar putea oferi suprize pentru Primăria Captialei FOTO Hepta

Pe primul loc în topul preferințelor bucureștenilor pentru Primăria Capitalei ar fi în continuare Nicușor Dan, conform unui sondaj realizat online de compania Epsilon, la comanda PSD.

Actualul edil este cotat cu 29% din intențiile de vot, fiind urmat de Gabriela Firea, candidată din partea PSD, cu 25%.

Pe locurile următoare s-ar clasa candidatul PNL, Sebastian Burduja, cu 17%, și Cristian Popescu Piedone, cu 16%. De asemenea, între opțiunile repondenților ar fi Mihai Enache (AUR) și Diana Șoșoacă, care ar obține, la egalitate, 4%, conform G4Media.ro.

Dacă Piedone s-ar retrage din cursă, atunci Gabriela Firea ar fi pe primul loc la intenția de vot cu 35%, urmată de Nicușor Dan, cu 31%, și Burduja, cu 19%.

În schimb, dacă Gabriela Firea s-ar retrage din cursă, sondajul arată că Nicușor Dan ar fi pe primul loc la intenția de vot, cu 35%, urmat de Piedone, cu 26%, și Burduja, cu 22%.

Sondajul arată că 63% dintre respondenți consideră că Bucureștiul s-a îndreptat în ultimii patru ani într-o direcție greșită sau foarte greșită, iar 57% sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de activitatea actualului primar.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-22 mai 2024, prin chestionare online la care au răspuns 5.112 de bucureșteni. Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

Un alt sondaj prezentat luni, 27 mai, arată o situație ușor diferită.

Conform unei analize a experților americani de la Jarding Global LLC, Nicușor Dan ar rămâne în continuare pe locul 1, cu 27,6%, în timp ce pe locurile doi și trei au loc schimbări importante. Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, este cotat pe locul 2, cu 23,2%, într-un timp ce Gabriela Firea îl urmează pe locul 3, cu 21,7%.

Cristian Popescu Piedone pare să piardă teren, ajungând pe locul al patrulea, cu 17,4%, în timp ce candidatul AUR, Mihai Enache, nu trece de 6%.

Care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale mașinilor. Topul întocmit în urma răspunsurilor mecanicilor auto
Care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale mașinilor. Topul întocmit în urma răspunsurilor mecanicilor auto
Peste 17.000 de ateliere auto și mecanici au participat la un sondaj major, care a evidențiat principalele motive pentru care mașinile vizitează cel mai des service-urile. În domeniul...
Condiția esențială pentru ca Nicușor Dan să candideze la alegerile prezidențiale. „Cariera sa începe să devină interesantă”
Condiția esențială pentru ca Nicușor Dan să candideze la alegerile prezidențiale. „Cariera sa începe să devină interesantă”
Nicușor Dan este unul dintre „oamenii momentului” în politica din România. După ce i-a spulberat în unicul tur de alegeri locale pe Gabriela Firea și pe Cristian Popescu-Piedone, primarul...
#alegeri locale 2024, #sondaj opinie, #sondaj, #Primaria Capitalei, #Primaria Bucuresti, #NIcusor Dan, #Gabriela Firea, #sebastian burduja, #Piedone , #Alegeri locale 2024
  1. România va avea o Zi de Curățenie Națională. Senatul a aprobat proiectul inițiat de UDMR
  2. Ludovic Orban anunță strategia Forța Dreptei prin care PSD nu câștigă alegerile prezidențiale
  3. Alegerile din Costinești, anulate. Noul scrutin pentru primar va avea loc pe 7 iulie
  4. Diana Șoșoacă și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale, în Plenul Parlamentului. „Nu veţi scăpa de mine” VIDEO
  5. Scenariu bombă privind data alegerilor prezidențiale. PNL vrea o nouă comasare. Când ar putea avea loc SURSE
  6. Prezidențialele aruncă în aer Coaliția. Ultimatumul dat PSD de Rareș Bogdan
  7. PSD curmă visurile unei susțineri comune pentru Ciucă. Ce variantă dau la schimb social-democrații
  8. UPDATE Lucian Romașcanu, după negocierile eșuate din coaliție pentru data prezidențialelor: Nu putem muta data alegerilor pentru că unii nu ajung în turul doi
  9. Nou blocaj în Coaliție. După trei ore de negocieri, PSD+PNL nu a ajuns la o concluzie în privința datei alegerilor. O altă ședință va avea loc vineri SURSE
  10. Liderul liberal care susține că PNL trebuia să rupă coaliția încă de anul trecut: „O echipă credibilă anti-PSD”