Ciolacu nu crede că Toni Greblă trebuie demis de la AEP, după haosul de la vot. „Înțeleg, e greu să pierzi, dar trebuie să existe și demnitate”

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 16:20
1330 citiri
Ciolacu nu crede că Toni Greblă trebuie demis de la AEP, după haosul de la vot. „Înțeleg, e greu să pierzi, dar trebuie să existe și demnitate”
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat vineri, 14 iunie, că nu consideră că ar fi nevoie de demisia preşedintelui AEP, Toni Greblă, în urma acuzațiilor de fraudă la vot, dar că va face o evaluare la nivelul prefecturilor în privința alegerilor.

„Nu. Dar domnul Toni Greblă organizează saci pe străzi? Eu înţeleg, e greu să pierzi, dar trebuie să existe şi demnitate în politică”, susţine Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, în conferinţa de presă susţinută după şedinţa conducerii PSD, dacă vor fi luate măsuri după haosul creat prin numărarea voturilor în unele zone, în contextul în care şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a afirmat că ar trebui schimbată procedura.

”Deja am avut discuţia cu domnul preşedinte. Acum au fost cinci buletine. La funcţia de preşedinte e un singur buletin. La Parlament este de asemenea un singur buletin. Deci este foarte puţin probabil… În schimb, ştiţi că fiecare are anumite responsabilităţi. Facem o analiză la prefecţi, Jandarmeria am văzut că şi-a făcut datoria din plin şi Poliţia Română, nu au fost incidente majore. Primarii, iarăşi, pun la dispoziţie anumite săli. Duceţi-vă la ce a oferit doamna Clotilde (Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 - n.r.) la Sectorul 1. E total strigător la cer, ostentativ făcut, tocmai anticipând că va fi un scandal. Deci, cu alte cuvinte, prefectul de această dată va avea obligaţia să verifice toate aceste locaţii. Va fi o analiză, categoric. Repet, mai ales la nivelul prefecţilor”, a subliniat Ciolacu.

El a spus că nu este nevoie de demisia lui Toni Greblă.

„(...) Nu poţi acum patru ani să spui un lucru şi acum să spui alt lucru, în funcţie de cum ţi-a convenit. Acelaşi lucru e şi cu data alegerilor. Nu poţi să spui un lucru acum câteva luni şi acum alt lucru, dacă vrem ca aceşti tineri şi dumneavoastră, mult mai tineri decât mine, să aveţi o democraţie într-un stat consolidat şi de respect. Prea mult timp s-a mers cu ură, cu diversiune. Uitaţi-vă la ce se întâmplă acum, nu mai creează nicio emoţie negativă, fiindcă românii ştiu adevărul. Ipocrizia cred că la aceste alegeri a luat sfârşit”, a conchis Ciolacu.

Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, 16 iulie, că România va semna cu următoarea Comisie Europeană un acord astfel încât într-o perioadă de şapte ani să ajungă la deficitul de 3%...
Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
Clotilde Armand, primarul în funcție al Sectorului 1, a anunțat marți, 16 iulie, că a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 din data de 9 iunie, în urma...
#alegeri locale 2024, #autoritatea electorala permanenta, #Marcel Ciolacu PSD, #fraude vot 2024 , #Alegeri locale 2024
  1. Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
  2. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  3. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  4. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  5. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  6. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
  7. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  8. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  9. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  10. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României