PSD câștigă 25 de consilii județene. Printre marile succese - Suceava, Prahova, Timis, Caraș și Maramureș

Marti, 11 Iunie 2024, ora 12:11
1183 citiri
PSD câștigă 25 de consilii județene. Printre marile succese - Suceava, Prahova, Timis, Caraș și Maramureș
FOTO Hepta

Partidul Social Democrat a finalizat alegerile locale cu 25 de Consilii Județene câștigate și 17 municipii reședință de județ. În inima Bucovinei PSD a reușit să câștige CJ Suceava, condus acum de Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, dar și primăria Municipiului Suceava. PSD a câștigat și Consiliu Județean Prahova, condus în prezent de liberalul Iulian Dumitrescu, iar după mulți ani, un social-democrat devine primar la Piatra Neamț.

Un tânăr în fruntea CJ Suceava

După 20 de ani, PSD câștigă din nou alegerile în județul Suceava. George Șoldan, un tânăr de 32 de ani, va fi noul președinte al Consiliului Județean Suceava, în locul lui Gheorghe Flutur, care își încheie acum al treilea mandat de președinte al CJ. Tot social democrații au câștigat și primăria Municipiului Suceava. Vasile Rîmbu va fi noul primar al orașului. Gheorghe Flutur este unul dintre cei mai importanți lideri ai PNL, ocupând acum funcția de prim-vicepreședinte. El provine din PDL, formațiune din partea căreia a și câștigat primul mandat la șefia CJ Suceava în 2008.

Premieră în Piatra Neamț

Adrian Niță, candidatul PSD la primăria Piatra Neamț, reușește să câștige în fața liberalului Andrei Carabelea, care deține în acest moment funcția de primar. Este o premieră pentru social-democraţi în ultimii 34 ani. Noul președinte al CJ Neamț din partea PSD este Daniel Vasilică Harpa.

Bilanț în Prahova

Virgil Nanu, candidatul PSD, a câștigat șefia Consiliului Județean Prahova împotriva candidatului PNL Iulian Dumitrescu, actualul șef al Consiliului Județean. Tot în Prahova, PSD câştigă Primăria municipiului Câmpina, al doilea cel mai mare oraş din judeţul Prahova, cunoscut drept fief liberal. Conform datelor centralizate, social-democraţii câştigă, de asemenea, primăriile oraşelor Azuga şi Buşteni, staţiuni montane, unde revin în funcţie foşti edili care au condus instituţiile mai multe mandate.

PSD anunță victorii în Banat

PSD anunță victorii în Banat, la Timiș și Caraș Severin. Alfred Simonis, actual președinte interimar al Camerei Deputaților, a reușit să câștige alegerile pentru șefia Consiliului Județean Timiș. Acesta a obținut aproximativ 130 de mii de voturi, cu 20.000 în fața lui Alin Nica, președintele actual al CJ și principalul contracandidat. Simonis se bucură de o majoritate confortabilă în Consiliul Județean, alături de PNL. La nivel de județ, PSD a câștigat 55 de primării în Timiș.

La Caraș Severin, Silviu Hurduzeu (PSD) înregistrează o victorie în fața lui Romeo Dunca (PNL), diferența fiind de peste 10 procente și revine după patru ani la conducerea Consiliului Județean Caraș Severin.

La Caraș Severin, echipa lui Hurduzeu a câștigat 50 de primării, dintre care 5 sunt orașe, în timp ce PNL a reușit să obțină numai 22 de primării. Silviu Hurduzeu a mai fost președinte al CJ Caraș Severin între 2016 și 2020, iar din 2020 până în prezent deputat PSD de Caraș.

Baia Mare și Deva

La Baia Mare, pentru prima data în istoria post-decembristă, primăria este câștigată de un social democrat, în persoana lui Doru Dăncuș. Acesta a obținut un scor de 23,16% (9.806 voturi) în fața contracandidatului liberal Ionel Ovidiu Bogdan, care a primit doar 18,22% din sufragii. Doru Dăncuș este în prezent viceprimar cu atribuții de primar interimar al Devei, urmând acum să ocupe fotoliul de primar cu drept deplin pentru următorii 4 ani.

Secretarul de Stat de la Economie, Lucian Rus se întoarce acasă în funcția de primar al Devei. Reședința de județ a Hunedoarei este câștigată de PSD pentru prima dată din 1996. Laurențiu Nistor, președinte CJ Hunedoara și PSD Hunedoara, l-a felicitat public pe Rus, duminică noaptea, iar victoria lui a fost confirmată și de actualul primar, Florin Oancea de la PNL, care şi-a asumat înfrângerea. Lucian Rus a obținut 38,5% dintre voturi, urmat de Florin Oancea cu doar 24,58%.

Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, a declarat în emisiunea lui Marius Tucă, că Partidul Social Democrat a scos un scor uriaș la alegerile din 9 iunie, însă nu ar vrea să fie în...
Ludovic Orban anunță strategia Forța Dreptei prin care PSD nu câștigă alegerile prezidențiale
Ludovic Orban anunță strategia Forța Dreptei prin care PSD nu câștigă alegerile prezidențiale
Forţa Dreptei va continuă „bătălia” pentru ca alegerile prezidenţiale să nu fie câştigate de către un candidat PSD, a susținut, marţi, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban....
#alegeri locale 2024, #PSD, #Consilii Judetene , #Alegeri locale 2024
  1. Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
  2. România va avea o Zi de Curățenie Națională. Senatul a aprobat proiectul inițiat de UDMR
  3. Ludovic Orban anunță strategia Forța Dreptei prin care PSD nu câștigă alegerile prezidențiale
  4. Alegerile din Costinești, anulate. Noul scrutin pentru primar va avea loc pe 7 iulie
  5. Diana Șoșoacă și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale, în Plenul Parlamentului. „Nu veţi scăpa de mine” VIDEO
  6. Scenariu bombă privind data alegerilor prezidențiale. PNL vrea o nouă comasare. Când ar putea avea loc SURSE
  7. Prezidențialele aruncă în aer Coaliția. Ultimatumul dat PSD de Rareș Bogdan
  8. PSD curmă visurile unei susțineri comune pentru Ciucă. Ce variantă dau la schimb social-democrații
  9. UPDATE Lucian Romașcanu, după negocierile eșuate din coaliție pentru data prezidențialelor: Nu putem muta data alegerilor pentru că unii nu ajung în turul doi
  10. Nou blocaj în Coaliție. După trei ore de negocieri, PSD+PNL nu a ajuns la o concluzie în privința datei alegerilor. O altă ședință va avea loc vineri SURSE