S-a decis renumărarea voturilor la două secții din Brașov, după plângerea făcută de primarul Coliban

Joi, 13 Iunie 2024, ora 17:08
4580 citiri
S-a decis renumărarea voturilor la două secții din Brașov, după plângerea făcută de primarul Coliban
Allen Coliban, primarul Brașovului FOTO Facebook/ Allen Coliban

Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Brașov a admis parțial cererea primarului Allen Coliban și a dispus o nouă numărătoare a voturilor în două secții. Coliban a pierdut alegerile la mai puțin de cinci mii de voturi.

Renumărarea voturilor vizează alegerile pentru consilieri locali, la una dintre secții, respectiv voturile pentru primar, la o a doua secție, a transmis în seara de miercuri, 12 iunie, purtătorul de cuvânt al BECM Brașov, Sorin Toarcea, conform Radio România Brașov.

„În urma sesizării depuse de candidatul Allen Coliban, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Brașov a admis, în parte, cu majoritate de voturi, sesizarea acestui candidat. Astfel, BECM a dispus renumărarea voturilor pentru funcția de consilier local la secția 31 și renumărarea voturilor pentru funcția de primar, consilier local, președinte CJ și consilier județean la secția 169”, a declarat acesta.

În urma scrutinului de duminică, 9 iunie, George Scripcaru a câștigat alegerile cu 47,87% din voturi, în timp ce Coliban a obținut 43,72%, conform sursei citate. Actualul edil a depus o cerere de renumărare a voturilor în toate secțiile, după ce, inițial, își recunoscuse înfrângerea.

Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
Clotilde Armand, primarul în funcție al Sectorului 1, a anunțat marți, 16 iulie, că a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 din data de 9 iunie, în urma...
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Derapajul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European a fost comentat de toți europarlamentarii aflați în plen în acel moment. Mulți dintre aceștia și-au întrebat colegii români despre...
#alegeri locale 2024, #allen coliban, #renumarare voturi, #Primaria brasov, #George Scripcaru , #Alegeri locale 2024
  1. Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
  2. Reacția lui Ciolacu la declarațiile lui Dîncu despre remanierea Guvernului: "Data viitoare aș aprecia să știu dinainte"
  3. Vasile Bănescu, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit" VIDEO
  4. Adina Vălean, un europarlamentar care merită urmărit. Portretul făcut româncei de o renumita publicație americană
  5. Ce câștiguri a obținut ministrul Alexandru Rafila la bursă. Creșterile acțiunilor la două companii i-au umflat conturile
  6. Sebastian Burduja, pus la punct de către Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Tânăra generație de politicieni trebuie să oprească furtul generației bătrâne"
  7. Eugen Tomac, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Subuman, expresia a ceea ce vrea Rusia să aducă în Europa"
  8. O nouă modă a fost lansată după tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Fanii candidatului au început să facă asta: „Aproape și-a dat viața pentru SUA"
  9. Diana Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European. A zbierat și și-a pus botnița: „Ați omorât oameni!" VIDEO
  10. Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"