Marii perdanți din alegerile parlamentare și formațiunile cu emoții, la limita pragului electoral

Duminica, 01 Decembrie 2024, ora 21:57
6157 citiri
Marii perdanți din alegerile parlamentare și formațiunile cu emoții, la limita pragului electoral
Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban FOTO Hepta

Rezultatele exit-poll-ului de duminică, 1 Decembrie, pentru alegerile parlamentare arată că sunt 6 partide care au trecut de pragul de 5% și unul la limită. Celelalte formațiuni au procente mai mici.

Exit-poll-ul nu prezintă și informații din Diaspora și se bazează doar pe date strânse până la ora 20.00.

Pentru a intra în Parlament, partidele politice trebuie să depășească pragul electoral de 5% din votul național, voturile valabil exprimate, sau cel puțin 20% din voturile din minimum patru circumscripții electorale.

UDMR este la 5%, iar SENS la 3,3%. REPER și Forța Dreptei ai puțin peste un procent fiecare, ceea ce înseamnă că dacă la numărătoarea oficială și după redistribuire nu ajung la 5% nu intră în Parlament.

Rezultate exit-poll Curs

Camera Deputaților

PSD: 26,00%

AUR: 19,00%

PNL: 15,50%

USR: 15,50%

S.O.S.: 5,50%

Partidul Oamenilor Tineri (POT): 5,50%

UDMR: 5%

SENS: 3,30%

REPER: 1,20%

FD: 1,10%

Alte partide: 2,40%

Senat

PSD: 26,10%

AUR: 19,20%

PNL: 15,90%

USR: 15,60%

S.O.S.: 5,40%

Partidul Oamenilor Tineri (POT): 5,40%

UDMR: 5%

SENS: 3,20%

REPER: 1,30%

FD: 1,20%

Alte partide: 1,70%

Cele aproape 19.000 de secţii de votare organizate în ţară s-au deschis, duminică, la ora 7.00, peste 18 milioane de alegători fiind aşteptaţi să decidă componenţa noului Legislativ pentru următorii patru ani. Secțiile s-au închis la ora 21.00.

Potrivit AEP, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este 18.008.555 de cetăţeni.

Un număr de 31 de partide şi alianţe şi 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale participă la scrutinul din 1 decembrie.

În Camera Deputaţilor sunt în prezent 330 de parlamentari, iar la Senat - 136.

Viitorii parlamentari ai României au fost votați pe 1 decembrie pentru următorii patru ani. Parlamentul este puterea legislativă, care propune și adoptă legi.

Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit legii.

Noul Parlament va vota viitorul premier și guvern, propus de viitorul președinte.

Parlamentul numește de asemenea, la propunerea preşedintelui, directorii serviciilor de informaţii şi exercitarea controlului asupra activităţii acestor servicii, dar și Avocatul Poporului.

"Ce a făcut Călin Georgescu pentru ţara asta". Atac sub centură al lui Sebastian Burduja. "Are peste 60 de ani. Să spună trei lucruri concrete"
"Ce a făcut Călin Georgescu pentru ţara asta". Atac sub centură al lui Sebastian Burduja. "Are peste 60 de ani. Să spună trei lucruri concrete"
Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a afirmat duminică, 26 ianuarie, că pe Călin Georgescu nu l-a întrebat nimeni ce a făcut pentru România în cariera sa şi nici nu a prezentat,...
Liberalul care a votat contra validării lui Crin Antonescu drept candidatul PNL la prezidențiale
Liberalul care a votat contra validării lui Crin Antonescu drept candidatul PNL la prezidențiale
Deputatul PNL Florin Roman a votat duminică, 26 ianaurie, la Consiliul Naţional al PNL, împotriva validării candidaturii lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, deși de la tribună s-a...
#alegeri parlamentare 2024, #rezultate alegeri, #prag electoral, #forta dreptei, #reper , #Alegeri parlamentare 2024
  1. "Ce a făcut Călin Georgescu pentru ţara asta". Atac sub centură al lui Sebastian Burduja. "Are peste 60 de ani. Să spună trei lucruri concrete"
  2. Liberalul care a votat contra validării lui Crin Antonescu drept candidatul PNL la prezidențiale
  3. Elena Lasconi, atac la Guvern: „Ne condamnă pe noi şi pe copiii noştri să plătim preţul incompetenţei, lăcomiei şi hoţiei lor”
  4. Crin Antonescu, confirmat de PNL drept candidat la prezidențiale. „Nu voi fi un președinte comod. Nu vreau mult, vreau totul pentru această națiune” VIDEO
  5. Călin Georgescu ”lucrează ca un dictator. Acest guru expirat care dă impresia că a ieșit din fabricile de spioni”, declară ministrul Predoiu VIDEO
  6. Bolojan, la Consiliul PNL: „Avem o triplă criză / Nu trebuie să creștem taxele / Trebuie să creștem încrederea oamenilor” VIDEO
  7. „Trebuie să recuperăm România tradițională și România anti-sistem. Nu ne trebuie candidați bizari”. Ministrul Educației subliniază „o problemă de securitate” VIDEO
  8. „Un caz clinic”. Fost șef al spionajului românesc, verdict tranșant despre Călin Georgescu. „Discurs care se poate defini după manualele moderne de psihiatrie”
  9. Prima zi decisivă pentru candidatura lui Crin Antonescu. Consiliul PNL se reunește duminică. „Sunt convins că se va bate pentru România”
  10. Fost deputat PSD, atac la un fost ministru PNL după furtul tezaurului dacic. „Ultima realizare a tutei care a păstorit Cultura, Raluca Turcan”