Rezultate alegeri parlamentare 2024. Au fost centralizate peste 99% dintre procesele verbale din secții LIVE TEXT

Luni, 02 Decembrie 2024, ora 09:40
46678 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2024. Au fost centralizate peste 99% dintre procesele verbale din secții LIVE TEXT
Rezultatele arată că PSD a câștigat alegerile FOTO /Hepta

Peste 9 milioane de români au votat duminică, 1 decembrie, la alegerile parlamentare. Rezultatele numărării voturilor la aceste alegeri sunt publicate în timp real pe site-ul prezenta.roaep.ro.

UPDATE 13.10 Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, spune că partidul său nu va accepta o alianță cu PSD, partid pe care îl consideră vinovat pentru situația României de astăzi.

UPDATE 12.02 Economistul Radu Georgescu spune că alegerile parlamentare au conturat trei Românii, între care există o prăpastie. Analistul a făcut împărțirea pe baza modului în care se distribuie banii în economia ţării în România anti-sistem, România care depinde de banii de la stat şi România enclavă.

UPDATE 10.20 PSD a înregistrat la alegerile parlamentare de duminică 22,2%, cel mai slab scor înregistrat în istoria partidului, după cum rezultă din datele publice. PSD a mai înregistrat un rezultat similar la alegerile din 1996, Ion Iliescu a pierdut alegerile în fața lui Emil Constantinescu la președinția României

UPDATE 09.31 Rezultate alegeri parlamentare în Diaspora. S-a încheiat votarea în străinătate! Ce partid a obținut cele mai multe voturi

UPDATE 09.24 Cum se împart mandatele: Mandatele vor fi alocate în două etape: mai întâi la nivelul fiecărei circumscripții, iar ulterior, voturile rămase după repartizare vor fi transferate într-un coș național, de unde vor fi redistribuite partidelor, în funcție de procentajul obținut în prima etapă.

UPDATE 09.18 Alianţa pentru Unirea Românilor s-a situat pe primul loc la alegerile parlamentare din Constanţa, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, pe poziţia secundă se află PSD, iar locul trei este ocupat de PNL.

UPDATE 09.05 Laurențiu Viorel Gîdei, deputat al Partidului Social Democrat, afirmă că formațiunea politică PSD a fost confundată la Galați cu PSDU – Partidul Social Democrat Unit, ceea ce ar fi dus la pierderi semnificative de voturi pentru partidul său.

UPDATE 08.45 Preferințele de vot ale Bucureștenilor se pare că diferă de cele înregistrate la nivel național. Astfel, în Capitală, cele mai multe voturi au fost pentru USR, urmat de PSD.

UPDATE 08.35 Primele estimări legate de repartizarea mandatelor în viitorul parlament încep să apară. În momentul în care mai rămăseseră de numărat aproximativ 1 milion de voturi, calculele pentru distribuirea mandatelor în cele două camere indică posibilitatea unei majorități formate din PSD, PNL, UDMR și Minorități.

UPDATE 08.00 După numărarea voturilor din peste 99% din secțiile din țară, situația arată astfel:

Senat

  • PSD - 22,66%
  • AUR - 18,16%
  • PNL - 14,40%
  • USR - 12,06%
  • SOSRO - 7,61%
  • UDMR - 6,48%
  • POT - 6,27%

Camera Deputaților

  • PSD - 22,27%
  • AUR - 17,86%
  • PNL - 13,42%
  • USR - 12,18%
  • SOSRO - 7,21%
  • UDMR - 6,42%
  • POT - 6,34%

UPDATE 07.50 UDMR a obţinut peste 76% în judeţul Covasna, arată datele după centralizarea a peste 98% dintre voturi. În doar 7 localităţi, formaţiunea nu s-a clasat pe primul loc.

UPDATE 07.35 Rezultatele preliminare ale votului parlamentar de duminică indică faptul că partidele pro-europene din România au reușit să reziste presiunii venite din partea extremei drepte. Deși centru-stânga se află în frunte, prezența considerabilă a extremei drepte este remarcabilă, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale din 8 decembrie.

La ora 7.00, după centralizarea a 99% dintre procesele verbale din secţii, ordinea partidelor după alegerile parlamentare este PSD, AUR, PNL, USR.

SOS România are mai multe voturi decât UDMR. POT este ultimul care întrunește pragul electoral.

După centralizarea a peste 99% dintre procesele verbale, PSD conduce cu peste 22%, urmat de AUR, PNL, USR.

La Senat

PSD - 22,42 %

AUR - 17,81 %

PNL - 14,45 %

USR - 11,96 %

SOS - 7,56 %

UDMR - 6,51 %

POT - 6,23 %

La Camera Deputaților, datele arată astfel:

PSD - 22,41 %

AUR - 17,82 %

PNL - 13,51 %

USR - 12,05 %

SOS - 7,16 %

UDMR - 6,46 %

POT - 6,29 %

În diaspora, centralizarea voturilor a trecut de 83%. La Senat, AUR a revenit în frunte cu 25,81, fiind urmat îndeaproape de USR, cu 21,25%.

La Camera Deputaţilor, AUR are 26,29 %, iar USR 23,55%.

Rezultate țară:

Rezultate străinătate:

Rusia are o economie de dimensiunea Texasului, susține candidatul pentru funcția de director al CIA
Rusia are o economie de dimensiunea Texasului, susține candidatul pentru funcția de director al CIA
Fostul director al Serviciului Național de Informații al SUA John Ratcliffe, care a fost nominalizat de președintele ales Donald Trump pentru a fi director al Agenției Centrale de Informații...
Guvernul scapă printre degete 3 miliarde de euro din PNRR. Cristian Ghinea: “Îi cer lui Ciolacu să renunțe la acest plan și să se apuce de muncă”
Guvernul scapă printre degete 3 miliarde de euro din PNRR. Cristian Ghinea: “Îi cer lui Ciolacu să renunțe la acest plan și să se apuce de muncă”
Cu doi ani înainte de finalul perioadei de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România a reușit să încaseze banii doar pentru două cereri de plată din...
#alegeri parlamentare 2024, #rezultate alegeri, #Senat, #Camera Deputatilor , #Alegeri parlamentare 2024
  1. Guvernul scapă printre degete 3 miliarde de euro din PNRR. Cristian Ghinea: “Îi cer lui Ciolacu să renunțe la acest plan și să se apuce de muncă”
  2. Economistul șef al BNR avertizează asupra efectelor devastatoare după alegerea unui președinte suveranist: "Atenție la ce vă doriți: s-ar putea să se întâmple”
  3. Asociația Comunelor din România contestă proiectul de reformă administrativă. "Comasarea sau desființarea unui număr ridicat de comune sunt nelegale"
  4. Lunga istorie a reorganizării administrativ-teritoriale a României. Ce modificări a suferit administrația de la Marea Unire până astăzi și de ce stagnează reforma
  5. Politolog, despre cei mai „noi candidați” la prezidențiale: „Le recomand să facă un test. Să ia trenul Mangalia-Baia Mare, sau Timișoara-Botoșani”. Motivele din spatele sfatului
  6. Călin Georgescu s-a dezlănțuit la televiziunea favorită și anunță un eveniment pe 24 ianuarie, „Vreau să horesc cu românii, manifestare a iubirii”. O nouă victimizare cu privire la mama sa
  7. Victor Ponta sugerează o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale: „Poate voi candida chiar eu”
  8. Candidatul la președinție Cătălin Avramescu explică de ce AUR și SOS trebuiau interzise deja: „Omagierea lui Zelea Codreanu este o insultă la adresa oricui are simț moral în țara aceasta”
  9. George Simion participă la învestirea lui Donald Trump. Își reprezintă noua familie europeană. Precizările partidului despre „eventuale sume de bani plătite”
  10. Marcel Ciolacu îl cheamă pe Benjamin Netanyahu la București, după ce un grup de ostatici israelieni, inclusiv un cetăţean român, a revenit acasă. „Importanţă strategică”