Ciolacu, la ședința PSD despre următoarele alegeri: "După 20 de ani avem un culoar deschis pentru prezidențiale"

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 13:11
1523 citiri
Ciolacu, la ședința PSD despre următoarele alegeri: "După 20 de ani avem un culoar deschis pentru prezidențiale"
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO Facebook /Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu discută vineri, 14 iunie, cu ceilalți lideri PSD despre alegerile prezidențiale în județul Sibiu. Chiar dacă nu și-a asumat încă o candidatură la președinția reuniunii nici măcat în fața colegilor de partid, premierul este foarte mulțumit de șansele partidului său, arată surse prezente la reuniune.

Șeful PSD a confimat în ședinta de la Sâmbăta de Sus, în județul Sibiu, că partidul va merge singur la prezidențiale și că liberarilor „li s-a umflat capul” înainte de alegerile locale din 9 iunie.

„După 20 de ani avem un culoar deschis pentru prezidențiale. De aceea, nu voi permite o luptă în interiorul PSD pentru funcții”, a spus Ciolacu, potrivit surselor social-democrate citate de G4Media.

Chiar dacă a spus că „există cutuma ca președintele partidului să își asume candidatura”, Marcel Ciolacu nu a confirmat însă explicit că va candida. Nici în spațiul public, Ciolacu nu a dat vreun semn în acest sens.

Discuțiile la nivelul PNL cu privire la o analiză a datei pentru alegerile prezidențiale au fost respinse de Ciolacu, care le vrea în septembrie, nu în decembrie cu ar dori liberalii.

„De la PNL să nu vă așteptați la nimic. Acestor parteneri loiali li s-a umflat capul și credeau că fac nu știu ce cu Dreapta Unită. Aceste alegeri demonstrează că tocmai li s-a închis și varianta asta”, le-a spus Ciolacu social-democraților.

Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost alături de președintele Klaus Iohannis, în calitate de șef al Senatului României, la Washington, în contextul Summitului NATO. Liderul liberalilor...
Guvernul vrea aprobarea Comisiei Europene pentru a ignora creșterea deficitului pe timpul unor investiții masive
Guvernul vrea aprobarea Comisiei Europene pentru a ignora creșterea deficitului pe timpul unor investiții masive
Guvernul urmează să negocieze un nou acord pentru reducerea deficitului bugetar cu Comisia Europeană, iar premierul Marcel Ciolacu speră concesii cu privire la acesta, pe timpul unor...
#alegeri prezidentiale 2024, #marcel ciolacu, #PSD, #PNL, #data alegeri prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2024
  1. Europarlamentarii români care au votat împotriva susținerii Ucrainei în războiul cu Rusia. Lipsește votul lui Vlad Voiculescu
  2. George Simion aduce acuzații de ”poliție politică”. Sute de membri AUR ar fi fost citaţi la Parchet VIDEO
  3. Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
  4. Cum se poziționează AUR față de circul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. Piperea: „I-a picat mănușă Ursulei”
  5. Momentul perfect. Cum își poate face Joe Biden ieșirea din politică: E urmărit cu „microscopul”
  6. De ce candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale ar fi imposibilă. Specialiștii explică drepturile și interdicțiile fostului lider PSD
  7. Ce riscă să pățească Diana Șoșoacă după circul odios din Parlamentul European Sancțiunile prevăzute pentru eurodeputații scandalagii
  8. Un sondaj realizat de Mirel Palada îl dă pe Marcel Ciolacu cu un procent ”confortabil” în lupta pentru Cotroceni. Pe ce loc este Mircea Geoană SONDAJ
  9. Vasile Dîncu nu-l vede pe Klaus Iohannis comisar european: "Ar fi o cădere pe scara demnităților sociale și politice"
  10. Ce scrie presa din Rusia după ce Diana Șoșoacă și-a pus botniță în Parlamentul European: ”Îndrăzneață!”