Alexandru Rafila îl vede pe Marcel Ciolacu la Cotroceni: ”Eu nu am ca proiect de viaţă să candidez”

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 18:50
2882 citiri
Alexandru Rafila îl vede pe Marcel Ciolacu la Cotroceni: ”Eu nu am ca proiect de viaţă să candidez”
Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila FOTO Hepta

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 16 decembrie, că liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024.

Rafila a fost întrebat într-o conferinţă de presă, susţinută la Galaţi, dacă ia în calcul o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale.

”Eu niciodată n-am spus că vreau să candidez, dar am răspuns la această întrebare şi am spus că niciodată în viaţă nu poţi să excluzi o astfel de… Întrebările astea repetate care mi-au fost puse de-a lungul timpului au generat un soi de emulaţie. Să vă explic de ce soi de emulaţie. Am început să fiu blamat sau atacat şi cu lucruri care nu aveau nici cea mai mică legătură cu responsabilităţile pe care le am eu ca ministru. Aşa că depinde ce vă doriţi dumneavoastră, să vă mai dau încă o dată răspunsul, să încurajăm pe cei care fac delaţiuni şi puteţi să vă uitaţi inclusiv, din păcate, colegi din Parlament care au un limbaj trivial şi care reflectă, din păcate, nu numai necunoaşterea sistemului de sănătate, dar şi necunoaşterea primelor reguli de educaţie, ce rost are”, a spus Alexandru Rafila.

El a precizat că nu are ca proiect de viaţă candidatura la preşedinţia României.

”Eu nu am ca şi proiect de viaţă să candidez la preşedinţia României. Dacă am spus că nu exclud o astfel de posibilitate, nu are legătură cu proiectul meu, cu un astfel de proiect. Eu sunt la dispoziţia Partidului Social Democrat. Partidul Social Democrat cu siguranţă va avea un candidat la preşedinţie. Am spus-o şi public, cred că domnul preşedinte Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul partidului, dar, pe de altă parte, dânsul a spus că în Partidul Social Democrat decizia în momentul de faţă este de a alege o persoană care doreşte din rândul Partidului Social Democrat şi care îşi depune o astfel de candidatură peste doi ani, însă că mai avem doi ani de zile până la alegerile prezidenţiale”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

#alegeri prezidentiale 2024, #Alexandru Rafila, #ministrul sanatatii, #candidat presedintie, #Marcel Ciolacu presedinte PSD , #Stiri Alexandru Rafila