Ciolacu, despre candidatul PSD la prezidențiale: ”Domnul ministru Daea nu este de neglijat”

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 21:09
4878 citiri
Ciolacu, despre candidatul PSD la prezidențiale: ”Domnul ministru Daea nu este de neglijat”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea FOTO Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit joi, 27 octombrie, despre candidatul PSD la viitoarele alegeri prezidențiale și despre rotația de premier, care se va face în luna mai.

Prezent la Craiova, liderul PSD a fost întrebat de jurnaliști când va desemna PSD candidatul la alegerile prezidenţiale, în contextul în care au fost vehiculate numele lui Mircea Geoană şi al lui Alexandru Rafila.

”Să ştiţi că şi domnul ministru Daea care este lângă mine nu este de neglijat ca şi candidat pentru Preşedintele României”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că Mircea Geoană nu a anunţat că ar dori să se înscrie în cursa pentru prezidenţiale şi a reamintit că s-a încheiat cutuma în care preşedintele partidului era de drept candidatul pentru funcţia de şef al statului, potrivit G4Media.

Cu câteva ore înainte, actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, referitor la o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din 2024, că ”o astfel de postură este onorantă.”

Ciolacu: Dacă există probleme la rotaţia din mai, ne întoarcem la votul românilor

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis va semna decretul pentru un premier de la PSD, când se va face rotația în coaliție, Ciolacu a răspuns că nu crede că vor fi probleme.

Liderul PSD a precizat că, în situaţia în care ar fi probleme la rotaţie, singura soluţie o reprezintă întoarcerea la votul românilor.

”Vă rog frumos, la prima conferinţă a preşedintelui să-i puneţi întrebarea. Eu cred că nu sunt probeleme la rotaţia din mai, absolut niciun fel. Dacă există probeleme la rotaţia din mai, avem o singură soluţie, ne întoarcem la votul românilor”, a declarat Ciolacu.

Preşedintele PSD a participat joi, la Craiova, la Conferinţa de alegeri a PSD Dolj.

#alegeri prezidentiale 2024, #candidat PSD prezidentiale, #Petre Daea, #Marcel Ciolacu presedinte PSD , #stiri Marcel Ciolacu