Mircea Geoană ar fi folosit însemnele NATO pentru a se promova drept candidat la alegerile prezidențiale

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 15:18
2072 citiri
Mircea Geoană ar fi folosit însemnele NATO pentru a se promova drept candidat la alegerile prezidențiale
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO FOTO Facebook /Mircea Geoană

Mircea Geoană a fost acuzat de utilizarea logo-ului NATO și a însemnelor oficiale ale organizației în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, unde candidează ca independent. După ce jurnaliștii au anunțat biroul de presă al alianței, materialele promoționale au dispărut.

Sigla NATO și alte însemne au fost prezente pe numeroase postere de campanie care îl promovează pe Mircea Geoană, sugerând că alianța nord-atlantică l-ar susține la alegerile prezidențiale din România.

Materialele au fost publicate pe pagina de Facebook „Mircea Geoană Președinte”, deținută de Mario Carabaș, un membru al ONG-ului România Renaște care îl susține pe Geoană pentru alegerile prezidențiale.

Mai mult, unul dintre cele șapte postere a fost promovat pe Facebook de la finalul lunii aprilie până la începutul lunii iunie, fiind văzut de peste un milion de utilizatori ai rețelei sociale.

„Nu știu, asta cu sigla NATO nu am auzit... Nu-mi amintesc și chiar eu nu am access la această pagină (...) Vă spun sigur că domnul Geoană nu știa și nu știe despre aceste pagini. Vă zic cu mâna pe inimă, sincer”, a declarat Mario Carabaș pentru Digi24.

La doar o zi după ce jurnaliștii au contactat biroul de presă al NATO, materiale au dispărut de pe Facebook. La manualul de identitate al NATO, utilizat probabil pentru crearea materialelor electorale, are acces doar personalul alianței.

NATO, Mircea Geoană și Autoritatea Electorală Permanentă nu au răspuns la întrebări legate de materialele de campanie.

Mircea Geoană la 5 ani de la desemnarea ca adjunct NATO: „Mă pregătesc cu ambiţie pentru următorul capitol al carierei mele”
Mircea Geoană la 5 ani de la desemnarea ca adjunct NATO: „Mă pregătesc cu ambiţie pentru următorul capitol al carierei mele”
Mircea Geoană a postat, miercuri, 17 iulie, un mesaj cu ocazia împlinirii a cinci ani de la momentul desemnării sale ca secretar adjunct al NATO. Acesta afirmă că se pregăteşte ”cu...
Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Nicolae Ciucă, președintele PNL și cel mai probabil candidat al partidului la alegerile prezidențiale, a declarat marți seară, 16 iulie, la Digi24, că TVA-ul nu ar trebui să fie un subiect...
#alegeri prezidentiale 2024, #Mircea Geoana, #NATO, #campanie electorala , #alegeri prezidentiale 2024
  1. Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
  2. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  3. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  4. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  5. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  6. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
  7. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  8. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  9. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  10. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României