Alegerile prezidențiale nu pot avea loc în septembrie, susține Nicușor Dan. "Campania electorală desfăşurată vara ar echivala cu ascunderea ei"

Marti, 18 Iunie 2024, ora 18:55
1696 citiri
Alegerile prezidențiale nu pot avea loc în septembrie, susține Nicușor Dan. "Campania electorală desfăşurată vara ar echivala cu ascunderea ei"
Nicușor Dan FOTO X/@EurActivRomania

Alegerile prezidenţiale ar trebui să aibă loc după calendarul constituţional, a afirmat marți, 18 iunie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. El consideră că este "absurd" ca alegerea preşedintelui să aibă loc în septembrie.

Ca și Nicolae Ciucă, șeful PNL, Nicușor Dan crede că nu este potrivită o campanie electorală pe timpul verii, când sunt concediile, având în vedere că este cea mai importantă funcţie din stat.

"Privesc de la distanţă dezbaterea din spaţiul public despre data alegerilor prezidenţiale, însă cred că e necesar să punctez că e nevoie de o revenire la calendarul constituţional. O campanie electorală de o asemenea importanţă, desfăşurată în miez de vară ar echivala cu ascunderea ei. Cetăţenii trebuie să fie informaţi atunci când îşi aleg preşedintele şi pentru asta e nevoie de timp. E absurd să avem alegeri în septembrie când astăzi nu ştim încă nici candidaţii partidelor", a scris, marţi, 18 iunie, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Dan a mai spus că "preşedintele României conduce CSAT-ul, are multe atribuţii, e o persoană foarte importantă în echilibrul de putere şi nu poţi să suprapui campania electorală cu perioada de vară în care lumea, mulţi sunt plecaţi, unii chiar plecaţi din ţară. Oamenii se gândesc la concedii, la vacanţele copiilor. Nu poți să faci asta".

Primarul general al Capitalei apreciază că totul "e o chestiune de democraţie".

"Sunt nişte alegeri importante şi trebuie ca lumea să fie conectată, cunoaşte candidaţii, programele lor, direcţia în care vor să ducă România şi cred că e în total neserios să facem asta peste vară", a adăugat Nicuşor Dan.

Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Nicolae Ciucă, președintele PNL și cel mai probabil candidat al partidului la alegerile prezidențiale, a declarat marți seară, 16 iulie, la Digi24, că TVA-ul nu ar trebui să fie un subiect...
Joe Biden nu cedează. Șefa sa de campanie spune că acesta vrea să-l bată pe Trump cu orice preț. "Luptă pentru poporul american"
Joe Biden nu cedează. Șefa sa de campanie spune că acesta vrea să-l bată pe Trump cu orice preț. "Luptă pentru poporul american"
În ciuda îndoielilor tot mai mari cu privire la capacitatea sa fizică şi mintală de a-şi asuma încă un mandat prezidenţial, Joe Biden rămâne în mod "categoric" în cursa electorală...
#alegeri prezidentiale 2024, #septembrie, #campanie electorala, #Nicusor Dan Primaria Capitalei , #alegeri prezidentiale 2024
  1. Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
  2. Cum se poziționează AUR față de circul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. Piperea: ”I-a picat mănușă Ursulei”
  3. Momentul perfect. Cum își poate face Joe Biden ieșirea din politică: E urmărit cu ”microscopul”
  4. De ce candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale ar fi imposibilă. Specialiștii explică drepturile și interdicțiile fostului lider PSD
  5. Ce riscă să pățească Diana Șoșoacă după circul odios din Parlamentul European Sancțiunile prevăzute pentru eurodeputații scandalagii
  6. Un sondaj realizat de Mirel Palada îl dă pe Marcel Ciolacu cu un procent ”confortabil” în lupta pentru Cotroceni. Pe ce loc este Mircea Geoană SONDAJ
  7. Vasile Dîncu nu-l vede pe Klaus Iohannis comisar european: "Ar fi o cădere pe scara demnităților sociale și politice"
  8. Ce scrie presa din Rusia după ce Diana Șoșoacă și-a pus botniță în Parlamentul European: ”Îndrăzneață!”
  9. Premierul României anunță "o vară provocatoare” privind asigurarea necesarului de energie. Întrunire de urgență pentru găsirea soluțiilor
  10. UPDATE Subprefectul PSD de Călărași a demisionat din funcție după apariția imaginilor compromițătoare. El a fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO