Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, o susține pe Elena Lasconi la prezidențiale: ”Călin Georgescu este un risc de securitate naţională”

Marti, 03 Decembrie 2024, ora 12:12
1717 citiri
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, o susține pe Elena Lasconi la prezidențiale: ”Călin Georgescu este un risc de securitate naţională”
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie FOTO Facebook/Remus Pricopie

Rectorul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative, Remus Pricopie, a transmis marţi, 3 decembrie, că o va susţine în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial pe lidera USR, Elena Lasconi.

Remus Pricopie i-a sfătuit pe alegători să voteze pentru continuarea parcursului democratic al ţării.

"Acum, ceea ce putem face este să ne unim forţele - români din ţară şi diasporă - astfel încât, pe 8 decembrie 2024, să votăm continuarea parcursului democratic al ţării noastre. Votul meu nu va fi pentru USR-ism, pe care nu-l împărtăşesc, mai ales în formele sale necizelate, ci pentru o Românie Liberă, pentru o Românie Euro-Atlantică. Prin urmare, o susţin pe Elena Lasconi în competiţia pentru Cotroceni", a transmis Pricopie.

Potrivit acestuia, Călin Georgescu este "un risc de securitate naţională", iar pentru a trage această concluzie este "suficient" să i se "urmărească declaraţiile şi acţiunile publice".

În opinia rectorului SNSPA, "nimeni nu reuşeşte" să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale "fără eforturi financiare consistente" şi echipe "extinse" de profesionişti.

"Pe de o parte, a fost şi este sprijinit de puteri străine, statale şi non-statale, în toată această perioadă de pregătire a campaniei electorale (lucru confirmat de către CSAT).

Declaraţiile sale privind "zero costuri" implicate în campania electorală sunt o sfidare a oricărei gândiri logice. (...) Se pare că inclusiv Alexander Nix, celebrul fost preşedinte Cambridge Analytica, implicat în zeci de operaţiuni de manipulare electorală/război psihologic (BREXIT fiind unul dintre exemple), a călătorit la Izvorani, pentru a da sfaturi prezidenţiabilului Georgescu.

Pe de altă parte, opiniile sale privind rolul Rusiei în regiune şi în lume, privind modelul de dezvoltare socio-economică, negarea ştiinţei şi promovarea misticismului, ca alternativă la politicile publice, ridică serioase semne de întrebare în legătură cu claritatea gândirii sale", a mai scris Remus Pricopie pe Facebook.

Nicușor Dan cere probe concrete cu privire la anularea alegerilor prezidențiale: „Oamenii trebuie să fie convinși"
Nicușor Dan cere probe concrete cu privire la anularea alegerilor prezidențiale: „Oamenii trebuie să fie convinși"
La jumătate de an de când a obținut un nou mandat de primar al Bucureștiului, printr-o victorie categorică, Nicușor Dan a anunțat un nou plan: să devină președinte. Edilul susține că...
Călin Georgescu își linge rănile și își consolează susținătorii, după decizia CEDO care îi respinge pretențiile. Ce ar fi "mai presus de orice instituție"
Călin Georgescu își linge rănile și își consolează susținătorii, după decizia CEDO care îi respinge pretențiile. Ce ar fi "mai presus de orice instituție"
Călin Georgescu, fost candidat la alegerile prezidențiale din anul 2024, le-a transmis susținătorilor săi un mesaj de încurajare, în care încearcă să-i convingă că decizia CEDO, care a...
#alegeri prezidentiale 2024, #remus pricopie snspa, #elena lasconi, #democratie Romania, #calin georgescu , #Alegeri prezidentiale 2024
  1. Ilie Bolojan a fost huiduit la manifestările de Ziua Unirii. Incidentul, la două zile după ce a anunțat concedieri în Senat VIDEO
  2. Factura uriașă pentru petreceri la casele RAAPPS și mașinile de protocol ale Guvernului în 2024. Suma, în creștere față de anul precedent
  3. Iohannis, mesaj pentru români: ”Democrația și libertatea trebuie permanent apărate”
  4. Politicieni, huiduiți la Iași, de Ziua Unirii. Protestatarii au scandat „Hoții! Trădătorii! Georgescu, președinte!”
  5. Cristian Preda, despre majoritatea din Consiliul general: "Nu e doar o manevră destinată să-l blocheze pe Nicușor Dan"
  6. Câtă benzină primea președintele Senatului înainte de tăierile anunțate de Ilie Bolojan. Putea ajunge la Hamburg și înapoi de două ori pe lună
  7. Cum se fac investițiile în SUA și în România. ”De ce să-ți riști propriii bani?”
  8. Marele motiv de nemulțumire al lui Daniel David, de când a preluat Ministerul Educației: „Toată lumea doreşte să discute cu ministrul, pentru orice problemă"
  9. Trump vrea să se vadă cu Putin „imediat”: „În fiecare zi în care nu ne întâlnim, soldaţi sunt ucişi pe câmpul de luptă”
  10. Nicușor Dan cere probe concrete cu privire la anularea alegerilor prezidențiale: „Oamenii trebuie să fie convinși"