Pe cine invită PNL să susțină candidatura partidului la prezidențiale. „Cei care vor să vină alături de noi sunt bineveniți”

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 17:42
1193 citiri
Pe cine invită PNL să susțină candidatura partidului la prezidențiale. „Cei care vor să vină alături de noi sunt bineveniți”
Liderul PNL, Nicolae Ciucă FOTO Facebook/Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a declarat vineri, 14 iunie, că liberalii vor purta negocieri cu oricine se arată doritor să susțină candidatura PNL la prezidențiale

Nicolae Ciucă a fost întrebat, vineri, dacă s-a pus în discuţie ca eventuala sa candidatură la alegerile prezidenţiale să fie susţinută de mai multe formaţiuni de dreapta.

”Ceea ce vă pot spune cât se poate de asumat şi de responsabil este faptul că, pe o astfel de decizie, ne luăm această libertate de a discuta, de a negocia cu orice partid care doreşte să susţină politicile de dreapta, ţinând cont de faptul că PNL a fost partidul care, de când este la guvernare (...) a fost apărătorul a ceea ce a însemnat cota unică, Pilonul II de pensii. (...)”, a declarat Ciucă.

Acesta a precizat că toţi cei care vor dori să susţină demersul se pot alătura: „Cei care vor să vină alături de noi în acest demers sunt bineveniţi”.

Întrebat dacă aceste negocieri vor avea loc cu PNL la guvernare şi cum ar funcţiona coaliţia, Ciucă a explicat:

„Suntem doi contracandidaţi care, cel puţin din perspectiva mea, am respectat ceea ce ţine de relaţia de guvernare, de relaţia politică în interiorul coaliţiei, am avut o atitudine echilibrată şi onesctă şi la fel vom avcea şi în continuare”.

Potrivit lui Ciucă, şi în actuala campanie electorală cele două partide mari s-au confruntat în majoritatea localităţilor ţării, dar guvernarea a continuat.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta.

„Dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi, oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”, a precizat acesta.

Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost alături de președintele Klaus Iohannis, în calitate de șef al Senatului României, la Washington, în contextul Summitului NATO. Liderul liberalilor...
Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
Coaliția PSD PNL scârțâie din ce în ce mai tare, deși mai sunt câteva luni până la alegerile prezidențiale. Fotoliul de la Cotroceni atrage ca un magnet, iar președinții celor două...
#alegeri prezidentiale 2024, #PNL, #candidat prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2024
  1. Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
  2. „Surpriza” judecătorilor pentru Liviu Dragnea. Dosarul „Tel Drum” a fost suspendat. Fost ministru al Justiției: „Bătaie de joc. Dau cu piciorul la 20 de milioane de euro”
  3. Huzurul bugetarilor de partid în România. Câți dintre ei pot fi concediați, fără a li se simți lipsa: „Politicienii nu sunt pregătiți de așa ceva”
  4. Circul grotesc al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European. "Niciodată pentru dictatura UE/Niciodată cu Ucraina" VIDEO
  5. România are doi vicepreședinți în Parlamentul European. Cine sunt eurodeputații aleși din primul tur
  6. Ministru PNL jignit de premierul Marcel Ciolacu. Burduja: „Nu s-a referit la mine”
  7. Iohannis, absent la dineul de la Casa Albă. Deputat USR: „L-a trimis în locul lui pe Ciucă. Americanii nu l-au primit”
  8. Conducerea "superagenției" care va controla toate companiile naționale a demisionat după acuzațiile de incompatibilitate
  9. Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor preluate abuziv în perioada comunistă. Legea tocmai a fost promulgată
  10. Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”