Trump întinde o mână unei foste rivale: „A fost destul de urâtă / Sunt sigur că va fi în echipa noastră într-o formă sau alta”

Vineri, 24 Mai 2024, ora 11:48
1806 citiri
Trump întinde o mână unei foste rivale: „A fost destul de urâtă / Sunt sigur că va fi în echipa noastră într-o formă sau alta”
Donald Trump Foto: Captură video/X/Donald J. Trump

Candidatul republicanilor, Donald Trump a afirmat joi, 23 mai, că el crede că fosta sa rivală republicană Nikki Haley va face parte din echipa lui „într-o formă sau alta”.

Afirmația lui Trump vine după ce fosta guvernatoare a Carolinei de Sud anunţase cu o zi mai devreme că va vota pentru el, transmite CNN.

Întrebat de un reporter de la canalul de televiziune News 12, la mitingul său din Bronx, dacă există loc pentru ea în echipa sa sau, mai bine zis, pe buletinul de vot, Trump a răspuns: „Cred că va fi în echipa noastră, pentru că avem multe idei şi gânduri comune. Am apreciat ceea ce a spus, ştiţi, am avut o campanie urâtă. A fost destul de urâtă, dar ea este o persoană foarte capabilă şi sunt sigur că va fi în echipa noastră într-o formă sau alta. Absolut”, a declarat Trump, în condiţiile în care au existat speculaţii că Nikki Haley ar putea deveni partenera sa în cursa pentru Casa Albă, candidând ca vicepreşedinte.

Haley, care a ocupat funcţia de ambasador la Naţiunile Unite în mandatul lui Trump, a declarat miercuri că va vota pentru el în noiembrie, dar nu a oferit o susţinere totală. În schimb, ea l-a încurajat pe Trump să ia legătura cu susţinătorii ei, dintre care unii au continuat să voteze pentru ea în alegerile primare republicane, chiar şi după ce ea a ieşit din cursă.

„Ar fi inteligent ca Trump să ajungă la milioanele de oameni care au votat pentru mine şi care continuă să mă susţină şi să nu presupună că vor fi doar cu el. Şi sper sincer să facă acest lucru”, a declarat Haley în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri după un discurs susţinut la Institutul (conservator) Hudson din Washington, DC.

Joi, Trump a fost reticent în a numi primii trei candidaţi la funcţia de vicepreşedinte, dar a menţionat câteva nume. „Avem atât de mulţi, încât nu vreau să fac asta”, a spus Trump. „Aţi putea lua oameni ca Ben Carson, aţi putea lua oameni ca Marco Rubio, J.D. Vance. Adică, sunt atât de mulţi. Elise (Stefanik) face o treabă fantastică. Dar aş putea continua destul de mult timp”, a spus el.

Trump a reiterat că este posibil să se decidă asupra partenerului de cursă electorală pentru Casa Albă „cândva în timpul convenţiei” republicane, care începe la Milwaukee pe 15 iulie şi unde va fi desemnat oficial drept candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, unde îl va avea drept rival pe actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Publicaţia Axios a afirmat recent că echipa lui Trump o ia în considerare pe Nikki Haley ca posibil vicepreşedinte într-un eventual al doilea mandat al lui Trump la Casa Albă, dar fostul preşedinte a respins această posibilitate.

2024, anul independenților. În ce măsură poate da peste cap candidatura Anei Birchall calculele pentru prezidențiale
2024, anul independenților. În ce măsură poate da peste cap candidatura Anei Birchall calculele pentru prezidențiale
Deși data alegerilor prezidențiale este încă incertă, pe scena politică se conturează, timid, câteva nume de candidați. Se vehiculează numele lui Nicolae Ciucă din partea PNL, cel al lui...
Data alegerilor prezidențiale e în aer: PSD și PNL nu s-au înțeles. Ședința de joi a guvernului, amânată SURSE
Data alegerilor prezidențiale e în aer: PSD și PNL nu s-au înțeles. Ședința de joi a guvernului, amânată SURSE
Ședința comună de miercuri, 19 iunie, a partidelor coaliței aflate la putere nu a dus la niciun rezultat în privința datei de desfășurare a alegerilor pentru președinția României....
#alegeri prezidentiale SUA, #Trump, #nikki hailey, #echipa Trump, #republicani SUA, #alegeri prezidentiale 2024 , #stiri Donald Trump
  1. ”Te omor!”. Anchetă a Poliţiei Capitalei, după ce doi bărbaţi lovesc şoferul unei maşini care stă în coloană VIDEO
  2. Mai multe persoane au murit după ce au consumat alcool toxic de contrabandă. „Cei implicați au fost arestați”
  3. Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
  4. Un bărbat de 55 de ani a fost ucis de un taur. Unde a avut loc tragedia
  5. Turiștii pot să stea liniștiți: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. „Vreau să delimitez disconfortul de pericol”
  6. Un român arată ce poți cumpăra cu 5 lire dintr-un magazin din Marea Britanie. „La noi cu 28 de lei nici nu intri în supermarket” VIDEO
  7. „Mogulilor media” acuzați de Florian Coldea. ”Au pârghii de presiune care le permit influenţarea agendei publice”
  8. Bărbat salvat în ultimul moment de intervenția unui polițist local, după ce intrase în stop cardio-respirator
  9. Centrală electrică din Ucraina, distrusă într-un atac rus masiv cu drone și rachete FOTO
  10. Peste 60 de incendii în Grecia în ultimele 24 de ore. Flăcările s-au extins foarte repede din cauza vântului puternic FOTO VIDEO