Ludovic Orban, despre posibila înscriere în cursa pentru Cotroceni: ”Dacă mă uit în jur şi văd calitatea oamenilor potenţiali candidaţi, prind curaj”

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 23:51
3537 citiri
Ludovic Orban, despre posibila înscriere în cursa pentru Cotroceni: ”Dacă mă uit în jur şi văd calitatea oamenilor potenţiali candidaţi, prind curaj”
Fostul lider PNL conduce acum partidul Forța Dreptei FOTO Facebook / Ludovic Orban

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a declarat vineri, 29 iulie, că se gândeşte ”serios” să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

Orban a precizat că la desemnarea candidaţilor partidului pentru funcţiile publice se va ţine însă cont de rezultatele sondajelor de opinie care vor fi realizate inclusiv în ceea ce priveşte o posibilă înscriere a sa în cursa pentru Cotroceni.

”Cu siguranţă că sondajul de opinie va fi cel care va conta în decizia mea de a candida la Preşedinţia României. M-am şi măsurat, pentru că eu nu sunt ca alţii... PSD-ul şi cu PNL-ul s-au înţeles ca în fiecare săptămână să dea un sondaj de opinie comandat de PSD, un sondaj comandat de PNL, în care nu se pupă cifrele, ca să-i păcălească pe oameni. Pe mine nu mă măsoară. M-aţi văzut pe mine vreodată în ultimele trei luni în sondajele lor măsurat ca şi cotă de încredere? Deci nu mă măsoară, dar mă măsor eu. Nu-mi place să vorbesc despre procente, dar stau mulţumitor. Şi de altfel, dacă mă uit în jur şi văd calitatea oamenilor potenţiali candidaţi, prind curaj. Îmi creşte inima, vă spun sincer”, a declarat fostul prim-ministru într-o conferinţă de presă organizată la filiala Vâlcea a formaţiunii sale politice.

În ceea ce priveşte organizarea în teritoriu a partidului Forţa Dreptei, Orban a spus că în ultimele patru luni s-au înregistrat oficial peste 7.000 de noi membri, cei mai mulţi fiind oameni care nu au făcut politică până acum.

Consiliul naţional al noii sale formaţiuni politice va avea loc pe 1 august.

”Avem consiliul naţional pe data de 1 august şi facem o ultimă centralizare înainte de consiliul naţional, dar la ora actuală, din data de 16 martie, avem înregistraţi oficial peste 7.000 de membri, iar mai mult de jumătate dintre aceşti membri sunt oameni care nu au mai făcut politică. De altfel, orientarea noastră este de a încerca să convingem cât mai mulţi oameni de calitate, care au stat departe de politică, să se implice, pentru că dacă oamenii buni nu se implică, ţara o să rămână pe mâna unor oameni lipsiţi de caracter, cu o pregătire sumară, care duc România în gard, cum se întâmplă astăzi cu această tovărăşie făcută pentru beneficiul personal al celor care se au în cârdăşie”, a afirmat Orban.

El a menţionat că intenţionează ca la alegerile din 2024 să meargă cu liste proprii şi că se gândeşte la posibile alianţe cu alte formaţiuni politice numai după alegeri.

”Gândirea mea strategică a fost întotdeauna ca forţa politică în care am fost eu să meargă pe propriile picioare în alegeri. Sigur că pentru formarea unei majorităţi de guvernare locală sau de guvernare naţională se presupune ca va trebui să negociezi formarea unor guverne de coaliţie. În formarea guvernelor de coaliţie, obligaţia noastră este de a negocia un program de guvernare care să fie cât mai apropiat de proiectul cu care noi ne prezentăm în faţa oamenilor. Nu am fost adeptul alianţelor, dar în situaţii excepţionale, dacă PSD, de exemplu, se aliază cu PNL la parlamentare şi la prezidenţiale, e posibil să fie necesar un răspuns de coagulare a unei forţe, dar candidăm pe propriile picioare şi vedem după alegeri. Negocierile se fac după alegeri, pentru ca fiecare partid să se prezinte în faţa oamenilor şi oamenii să voteze în cunoştinţă de cauză”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban s-a aflat vineri la Râmnicu Vâlcea, împreună cu fostul ministru al Muncii, deputata Violeta Alexandru, pentru a sărbători Ziua Imnului Naţional şi pentru a se întâlni cu membrii partidului său din judeţul Vâlcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a început să crească în sondaje de la formarea ei, ajungând chiar să surclaseze AUR în unele dintre sondaje....
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
#alegeri prezidentiale, #Ludovic Orban, #alegeri 2024, #forta dreptei , #stiri Ludovic Orban